(advertentie)

Koelewijn21-11-14KAMPERVEEN - Tijdens een vanmiddag gehouden persconferentie maakte burgemeester Koelewijn bekend dat in Kamperveen bij drie bedrijven vogelgriep is geconstateerd. Het type vogelgriep is nog niet bekend. Om die reden is besloten de bedrijven in de 1 km zone uit voorzorg te ruimen.

Het betreft hier twee pluimvee-bedrijven. De ruiming vindt vanmiddag plaats. In de directe omgeving van het pluimveebedrijf geldt een noodverordening. De Heuvels, de Leidijk en de Dompeweg zijn afgesloten.

H5-variant

Het gaat bij deze besmetting om een H5-variant van de vogelgriep. Het is nog niet duidelijk of het om een laagpathogene of een hoogpathogene variant gaat. Nadere analyse door het CVI moet dit uitwijzen. De verwachting is dat de resultaten van deze analyse vandaag beschikbaar komen. Rond het bedrijf in Kamperveen is een 10 kilometergebied ingesteld. Binnen dit gebied liggen 34 andere pluimveebedrijven. Deze bedrijven worden bemonsterd en onderzocht op vogelgriep.

Informatiebijeenkomst voor genodigden

Vanavond is een bewonersbijeenkomst gepland om 20.00 uur. Mensen in de directe omgeving van het getroffen bedrijf worden via een brief uitgenodigd of worden gebeld.

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment