(advertentie)

WindmolenREGIO - Inwoners van Hattemerbroek, Wezep en Oldebroek zijn een huis aan huis actie gestart tegen het initiatief van Van Werven, om in de oksel van de N50 drie mega windmolens te bouwen van 150 meter hoog. Voor de beeldvorming: de toren van de Bovenkerk is 70 meter hoog. Zie de fotoimpressie.

Op de site van Van Werven (www.windmolenparkhattemerbroek.nl/de-initiatiefnemer) is te lezen dat het bedrijf een sterke band met haar omgeving belangrijk vindt en maatschappelijk verantwoord ondernemen een grote rol in de wijze waarop Van Werven het bedrijf heeft ingericht. Zo wordt er bijvoorbeeld veel in de lokale gemeenschap geïnvesteerd. Van Werven ziet het windmolenpark dan ook als een investering in de maatschappij, waarbij er winst voor alle betrokkenen wordt gerealiseerd. De direct omwonenden denken daar anders over.

Gemeente Kampen is tegen het project

Op 3 december besluit de gemeenteraad van Oldebroek over dit project. De gemeente Kampen en Hattem hebben al eerder aangegeven tegen dit project te zijn. De vraag die de inwoners beantwoord wil hebben is welke politieke partijen de bewoners gaan steunen.

Geen bezwaar tegen windmolens, wel tegen locatie

De verontruste bewoners zijn tegen de immense verstoring van het landschap, waardevermindering van de woningen, slagschaduwen. laag frequent geluid ernstige impact op de leefomgeving of belemmering van toerisme en andere economische activiteiten. Men is niet tegen dergelijke windmolens maar niet op deze plek. De bewoners worden opgeroepen om bij de gemeenteraadsvergadering aanwezig te zijn.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment