(advertentie)

ijvv

IJSSELMUIDEN – Een jeugdig IJVV heeft dinsdagavond op het eigen Sportpark den Uithoek een zeer knap resultaat behaald tegen eerste klasser NSC uit Nijkerk. De nog ongeslagen koploper uit die klasse stapte met een 5-3 nederlaag van het veld, wat volledig de verdienste was van een sterk IJVV.

Dinsdagavond rond een uur of acht, een kunstgrasveld en de lichtmasten die iedereen van het nodige zicht voorzien: dit moet wel een bekerpotje zijn. Na de lastige uitwedstrijd in en tegen Vroomshoop wachtte  de volgende kraker: de bekerpot tegen NSC uit Nijkerk. Zoals in de inleiding al vermeld loopt dit elftal over van de voetbalkwaliteit en heeft men tot op heden nog geen duel in de competitie verloren. Met 26 goals voor en slechts 8 tegen, wist IJVV dat men de borst nat kon maken.De selectie van IJVV kende ten opzichte van zaterdag weer enkele wijzigingen.

De meeste jongens die zaterdag geblesseerd waren, trainden vandaag mee met het tweede elftal. Hierdoor namen Robert Dekker (2e), Jan Koster (O19) en Luc Kalter (O19) plaats op de reservebank. Met Rienk van de Wetering werd geen risico genomen, hij maakte geen deel uit van de wedstrijdselectie. Door het wegvallen van Van de Wetering, verschoof Kevin van den Berg naar het centrum van de defensie. Marc van Dieren nam zijn plek in aan  de linkerkant, waardoor er op het middenrif een plekje vrijkwam voor Eddo Wesselink. De laatste wijziging vond plaats in het doel. Julian van de Wetering startte onder de lat.

Julian van de Wetering
IJVV startte als een komeet en kwam na 34 seconden (!) al op voorsprong. Met een knappe steekpass werd de razendsnelle Willem Bel gelanceerd. De vleugelflitser ging de actie aan, gaf de bal vervolgens voor, en vond het hoofd van Maarten Hinderks. Hinderks kopte knap raak. Wat een begin. NSC schrok wakker en rechtte de rug. Met name verdediger Kevin van Essen stuwde zijn team naar voren en wist met zijn passes en dribbels IJVV onder druk te zetten. Nadat een vrije trap op de rand van de zestien naast verdween, redde doelman Julian van de Wetering enkele minuten later op schitterende wijze. Hij wist een hard en zuiver afstandsschot op knappe wijze te keren. Van de Wetering bleef zich onderscheiden en hield IJVV met enkele knappe reflexen en reddingen op de been. NSC liet in deze fase van het duel zien waarom het ongeslagen bovenaan staat en wist met goed en snel combinatievoetbal tot kansen te komen. De gelijkmaker kregen ze echter in de schoot geworpen. Diezelfde Van de Wetering zag zijn inspeelpass worden onderschept door Tristan Wallet. De aanvaller wist hier wel raad mee en trof doel. De terechte gelijkmaker stond op de borden. In het restant van het eerste bedrijf bleef het beeld veelal hetzelfde. NSC combinerend en zoekend naar de voorsprong, IJVV die de bezoekers met verve tegenhield en af en toe snel kon uitbreken. Het was een wedstrijd vol uitersten voor doelman Van de Wetering, die in minuut 35 knap redding bracht op een inzet van Cornelisz. Enkele minuten later ging hij opnieuw in de fout. Zijn uitgooi belandde voor de voeten van Wallet, die met een lobje zijn tweede van de avond binnenschoot. Een naar gevoel beklijfde, aangezien de foutjes niet paste in de verder prima prestatie van de doelman. Ondanks het overwicht van NSC, voetbalde IJVV prima mee en overheerste een goed gevoel bij de toeschouwers. NSC ging echter wel met een voorsprong aan de thee

.Razendsnelle omschakeling
Na de thee werden de rollen, zo bleek, compleet omgedraaid. Özhan Kardag werd in de rust vervangen door Jan Koster, waardoor Maarten Hinderks de nieuwe spits werd. De tweede helft werd in gang gezet, IJVV beet zich er in vast en liet niet meer los. Diezelfde Koster vond met een knappe voorzet Lenhard de Velde. De middenvelder kreeg zijn hoofd tegen de bal, maar zag zijn inzet over het vijandelijke doel verdwijnen. De kans van De Velde bleek het startschot voor het offensief van IJVV. Willem Bel liet opnieuw zien over een goed afstandsschot te beschikken. Bel kreeg de bal na een afgeslagen corner voor zijn voeten en haalde verwoestend uit. Doelman Wiersma moest alle zeilen bijzetten om de inzet te kunnen keren. Enkele minuten later besloot Eddo Wesselink er een onvervalste halve omhaal uit te gooien en werd zijn inzet met de hand beroerd door een Nijkerkse verdediger. Strafschop. Hicham Ziyech ging achter het leer staan en schoot deze onberispelijk binnen in de rechter bovenhoek. De bordjes stonden weer in evenwicht. Na een uur liet onze doelman iets zien, wat men mentale weerbaarheid noemt. Een geweldige inzet van Yannick Cornelisz werd op dito wijze gekeerd door Julian van de Wetering. Een ontzettend belangrijke redding in een fase waarin NSC zocht naar een hernieuwde voorsprong. Echter was het niet de ploeg uit Nijkerk die de voorsprong op de borden zette. Maarten Hinderks bekroonde zijn ijzersterke optreden van vanavond met een tweede doelpunt. Na een razendsnelle omschakeling wist Hicham Ziyech de snelle spits vrij voor doelman Wiersma te zetten. De bal verdween onder de sluitpost door in het netje.

eugdig enthousiasme
Toen de klok minuut 67 aangaf, gebeurde er iets om toch even bij stil te staan. Eddo Wesselink verliet het veld voor Luc Kalter, wat betekende dat er een viertal jongens van onder de 20 jaar in het veld stonden. Met Kalter (17), Koster (18), Van den Berg (18) en Van de Wetering (19) ging de gemiddelde leeftijd flink omlaag. Tel daarbij op dat Hinderks (20), Bel (20), Dekker (20) de eenentwintig nog niet hebben aangetikt en Marc van Dieren (23) ook nog erg jong is. Onder leiding van de ervaren Morren (28), De Velde (26) en Ziyech (32), die de boel op sleeptouw nemen, ontstond er een elftal wat jeugdig enthousiasme koppelde aan goed voetbal.

Trots
IJVV bleef goed voetballen en had weinig te duchten van de bezoekers uit Nijkerk. Het tempo van de tegenstander lag te laag en IJVV had met de snelheid voorin de druk vol op de ketel gezet. Op de rand van de zestienmeter werd Willem Bel aangespeeld. Met een knappe actie speelde hij zich vrij en wist hij doeltreffend uit te halen, IJVV liep verder weg bij NSC en kwam op een razend knappe 4-2 voorsprong. Hicham Ziyech had vervolgens het duel definitief kunnen beslissen nadat hij alleen op doelman Wiersma afging. Hij probeerde de bal te lobben, maar deze was net niet hoog genoeg. NSC zette nog even aan en vond al snel de aansluitingstreffer. Nadat een bal in eerste instantie op de paal verdween, was het enkele seconden later wel raak. De corner die daaruit voortvloeide werd in één keer binnengeschoten door Barry de Winter. Alle tekenen wezen op een hete slotfase. Onze aanval was het hier echter niet mee eens. Maarten Hinderks stak het leer als een mes door de boter door de defensie van NSC, waar menig voetballer een andere keuze had gemaakt. Ziyech stormde op Wiersma af, bediende de meegelopen Bel die zijn tweede van de avond binnenschoot: 5-3. Enkele seconden later blies de prima fluitende leidsman voor het laatst op zijn fluitje.Zoals de titel van dit tussenkopje al aangeeft, is het niet zozeer alleen het resultaat wat beklijfd. De zo’n beetje vaste supportersschare zag een elftal op het veld staan waar men ontzettend trots op kon zijn. Een herkenbaar elftal, met veel jongens uit de eigen gelederen, die voor elkaar wil werken. Die iets voor elkaar over heeft. Zo zie je wat je met een bak strijdlust, een portie jeugdig enthousiasme en een vleugje creativiteit kan bereiken.

Door Kevin Klunder

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment