(advertentie)

KAMPEN - Liefhebbers van water moeten van donderdag 19 tot en met zondag 22 juni Kampen en Zwolle zijn. Tijdens de Water4Daagse vinden hier tientallen interessante activiteiten plaats die de unieke veelzijdigheid van water zien.

De Water4Daagse is een evenement waarmee de initiatiefnemers hopen ons waterbewustzijn te vergroten. Ook draagt het bij aan het concreet en zichtbaar maken van de Proeftuin Water. Deze proeftuin is geen gebouw of organisatie maar een innovatienetwerk van uiteenlopende partijen die kennisontwikkeling, kennisoverdracht en samenwerking aanjagen om tot vernieuwende ideeën en innovatieve projecten rond het thema water te komen. Waterveiligheid staat volop in de aandacht in Nederland. In de regio IJssel-Vechtdelta stromen IJssel, Overijsselse Vecht en de Sallandse weteringen samen. Door klimaatverandering moeten wij rekenen op meer wateraanvoer door de rivieren en een nog sterkere invloed van het IJsselmeer. Het is een stevige opgave om in te spelen op deze ontwikkelingen. Om die reden is onze regio een proefgebied voor innovaties binnen het Nationaal Deltaprogramma. Tegelijkertijd biedt dit kansen om de IJssel-Vechtdelta nog aantrekkelijker te maken als woon- werk- en recreatiegebied.

De activiteiten van de Water4Daagse hebben te maken met alles waar water bij komt kijken in onze IJssel-Vechtdelta. Een greep uit het programma: lekker varen, wandelen en fietsen langs mooie waterrijke plekken, de Hoogwaterbrigade in Kampen aan het werk zien, wat te doen als zeespiegel stijgt, productie van duurzame teelt op water, vanuit de millenniumdoelen kijken naar de geschiedenis van water, spelen met water in Doepark Nooterhof, en nog veel en veel meer. Kijk voor een overzicht van het programma op.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment