(advertentie)

Mac Donald

Old Mac Donald had a farm hia hia ho, het was zover, een belofte moest ingelost worden, we gingen naar! Juist ja naar Mac Donald, in dit geval naar Kampen net geopend gecompleteerd met een Mac Drive. Succes verzekerd, een verschijnsel overgewaaid ooit uit Amerika en wereldwijd een begrip als het op ‘ongezond’ eten aan komt. En toch we zongen nog net niet met zijn allen toen we er naar toereden, maar waren ingetogen blij, wachtend op de verrassingen die ons te wachten stonden. Wachtend op ‘Big Bigger Biggest’ en het Happy Meal, Kampen here we come!

Lees meer >

(advertentie)

geoHet was mooi weer en ik had er weer voorzichtig zin in, ik was er weer aan toe even een stukje de benen strekken. Even wat ‘geweeste ongemakken’ van me afschudden terwijl de zon haar uiterste best deed om mee te werken. Auto geparkeerd en wat spullen in mijn zak gestopt, waaronder mijn mobiele telefoon, je kunt immers nooit weten. Het is vier uur in de namiddag.

Lees meer >

(advertentie)

meidoornhaagZomaar ergens in het midden van de zomer, eind juli, begin augustus, denk ik: het is tijd voor een wandeling in de ‘wetlands’ langs de IJssel. In de buurt van het dorp waar ooit de laatste visotter het loodje legde, ze sloegen hem dood!

Uit een soort gepaste trots, vermengd met een stuk eerbied, hebben de Zalkers van toen een standbeeld opgericht in brons voor de visotter in kwestie. Ze hebben blijkbaar spijt gekregen van het robuuste optreden ooit in dit dorp aan de rivier, voor het doodslaan van de laatste visotter uit de rivier de IJssel.

Lees meer >

(advertentie)

broedershoederAls ik naar de radio luister of televisie kijk, of de krant open sla, komt het allemaal weer over me heen. De gezondheidszorg wordt onbetaalbaar en de westerse maatschappij individualiseert meer en meer. Het wij-gevoel is er alleen nog maar bij massale sportevenementen en in kerken en kroegen aanwezig, daarbuiten is het op een haar na gedaan met het wij-gevoel. Men noemt het ook wel verkilling, de uitkomst van een aantal factoren en een direct gevolg van wat wij welvaart noemen.

Lees meer >

voorjaarHalf april, buiten in de nachten nog koud, maar toch zal het weer voorjaar worden. Een paar flinke buien zorgen er voor dat het groen voorzichtig begint uit te lopen aan boom en struik. De natuur is niet tegen te houden. Over een paar weken weer de maand waarin alle vogeltjes een ei leggen en soms wel twee, of nog meer.

Lees meer >

wijnJe komt bij de slijter of bij een plaatselijke supermarkt, en bent liefhebber van een glas wijn je wilt wat inslaan. Dan gebeuren er twee dingen. Over het algemeen is de wijnvoorraad groter bij de slijter maar in diezelfde plaatselijke supermarkt weten ze ook van wanten. Ook daar is het assortiment redelijk uitgebreid, ook al staat Nederland nou niet speciaal bekend om zijn wijncultuur. Vroeger had ik een periode in mijn leven dat ik - mede door het andere geslacht - nog wel eens op mooie gedachten kwam. In diezelfde periode ging rode wijn vergezeld van een blokje oude kaas, een metgezel die ons wel paste.

Lees meer >

Heeft u dat ook wel eens, dat gevoel van wat gaat de tijd snel, waar zijn mijn idealen en wensen die ik ooit had gebleven, wat moet ik nog en wat is er nog reparabel? Wat is erger 'Verloren Dromen' of 'Verloren in Dromen'? Ik zit mij te bedenken, dat het leven een van de meest grote repeterende breuken is die er bestaan.

Lees meer >

penAls die verdwenen is staan we met lege handen. Het was een week van emoties en herkenning van verdriet en afscheid nemen. Soms mag zo'n week, als een drinkbeker, aan je voorbijgaan, tenminste wat Simon betreft. Maar het is niet anders je moet het er mee doen!

Lees meer >

fountain penHet is weer zover. Pasen nadert en dan komt ook weer het tuindersgevoel om de hoek kijken. In bakjes van 24 staan ze mij in een plaatselijke supermarkt uitnodigend aan te kijken. Voor de prijs hoef ik het niet te laten, prima te doen. Ook een nachtvorstje schijnen ze te kunnen verdragen.

Lees meer >

Mannen blijven jagers, waar jagen zij op? Hoofdzakelijk en voornamelijk op rokken, het andere geslacht dus. Alhoewel het andere geslacht zich steeds vaker in de broek hijst maar dat is anno 2016 geen enkel probleem, kan ook heel aantrekkelijk zijn!

Lees meer >

Als jochie vroeger ging ik vaak en graag naar een bazar, maakte niet uit van welke club, als er maar een rad van avontuur aanwezig was. Het draaide terwijl jij met de lootjes in je bijna bevende hand zat, wachtende op het moment van stoppen, waarna de man die het rad bediende het verlossende woord sprak... oftewel het winnende getal bekend maakte.

Lees meer >

Het is een mooie morgen, de zon schijnt het zou zomaar een dag kunnen worden die je zou kunnen aanmerken als een voorbode van de lente. Dat nieuwe jaargetijde wat er aan gaat komen waar je als mens in dit land zo reikhalzend naar uit kunt zien, waar je in gedachten de groene weilanden met daarin de madeliefjes en de pinksterbloemen weer ziet bloeien.

Lees meer >

Net of het leven even stilstaat in Elburg op de Vischmarkt, een aantal kraaien lopen te scharrelen op de keitjes en kijken of er wellicht iets eetbaars te vinden is. Een paar eenzame wandelaars kruisen de markt, de steentjes ogen wat glimmend, nat dus. De muziektent staat er verlaten bij, tegen het omringende hek een paar éénzame fietsen.

Lees meer >

Tel uw zegeningen, tel ze één voor één, tel ze allen en vergeet er geen! In de verte hoor ik het klinken, mijn dochtertje zong het toen ze op de kleuterschool zat. Ik realiseerde mij dat zomaar ineens, zij nam mij in gedachten mee terug naar het verleden, de tijd van blijheid van onschuld en ook die van blijde verwachting. De tijd ook van licht en van een eindeloze toekomst en vogels die zongen en schijnbaar onafzienbaar geluk!

Lees meer >

Ja hoe doe je dat en waarom doe je dat? Om dat je soms gewoon geen andere keuze hebt. Je wordt geringeloord door het leven soms wil je niet kijken en kun je bijna niet aan wat je ziet en wendt je. je hoofd af. Puur lijfsbehoud in dit geval figuurlijk, want het gaat immers om geestelijk sentiment.

Lees meer >

Grenzen overschrijden, de oversteek van oud naar nieuw met terugkijken en vooruit blikken en dat bovendien ook nog eens met zeer gemengde gevoelens. Met hoop of twijfel, positief of negatief, met angst en beven of gewoon met gevoelens van onzekerheid. Hoe dan ook geen gemakkelijke opgave, de wereld verandert namelijk in een rap tempo het is niet bij te houden. Wat gisteren nog gewoon was of leek is in een stroomversnelling aan het geraken.

Lees meer >

Afgelopen week attendeerde iemand mij erop dat er mogelijkheden bestonden om gezonder te eten. Je hoort om je heen nogal eens dat mensen door een ongezonde levensstijl zich een ziekte op de hals halen en dat moet je natuurlijk proberen te voorkomen!

Lees meer >

Ik kon er niet omheen,een stem in mij zei, doe maar koop er dit jaar maar één. Er stonden er een heleboel dicht op elkaar opgepot in de supermarkt te wachten om heel veel huiskamers op te sieren rond deze tijd van het jaar en daarmee de kerstsfeer extra glans te geven. Het was buiten grijzig maar niet echt koud. Toen ik met mijn karretje de winkel uit reed keek ik nog maar weer eens een keer naar mijn zojuist gekochte kerstroos. Ze kostte slechts € 2.99, maar toch was ik blij met haar, mijn kerstroos!

Lees meer >

Foppe de Haan, de oude man, ik zag hem voorbijkomen na de 4-1 winst van zijn club Heerenveen. Ik dacht dat is Foppe, wie kent hem niet? Gewonnen had zijn club en hij moest vertellen over het hoe en waarom. De bekende praatjes, u herkent ze wel.

Lees meer >

Het hemd is altijd nader dan de rok als het om geld gaat, of je nou de eerste de beste armoedzaaier bent of je bent van koninklijke bloede, het maakt niet uit. Geld stinkt niet. Dat is een kreet die nergens op slaat. Helemaal niet waar. Het is griezelig gewoon dat er door en met geld allerlei constructies gemaakt worden, punt uit! Voorbeelden zien we dagelijks om ons heen, we lenen, we sparen ondanks bijna geen rente, we erven, we smijten ermee, we koesteren het, en vroeger stopten we het in een oude sok.

Lees meer >