(advertentie)

cholesterol2KAMPEN - Op donderdag 30 april staat de truck van Stichting Nationale Cholesterol Test tussen 11.00 en 17.00 uur bij de winkel van Albert Heijn aan de Lovinkstraat in Kampen.

In de truck kunnen mensen gratis hun cholesterol laten meten. Onderzoek wijst uit dat bij 65% van de 10 miljoen Nederlanders tussen 30 en 70 jaar sprake is van een verhoogd cholesterol, één van de risicofactoren voor hart- en vaatziekten.

125.000 cholesterolmetingen
De tour van de Nationale Cholesteroltest is een vervolg op de succesvolle metingen van vorig jaar in de Service Apotheken. Inmiddels hebben al meer dan 125.000 mensen hun cholesterol laten meten. Ook dit jaar rijden de trucks van de Stichting Nationale Cholesterol Test weer door Nederland om nog meer mensen te bereiken, ze bewust te maken van de risico's van een verhoogd cholesterol en ze voor te lichten over hun hart- en vaatgezondheid. Veel mensen weten namelijk niet dat ze zelf - met aanpassingen in de voeding, meer bewegen en stoppen met roken - hun risico op hart- en vaatziekten kunnen verlagen.

Leefstijladvies op maat
De cholesterolmeting in de truck wordt gedaan onder begeleiding van een gediplomeerd verpleegkundige. Met één druppeltje bloed door een vingerprik, worden verschillende cholesterolwaarden gemeten. Afhankelijk van de uitslag, krijgen mensen een persoonlijk leefstijladvies over eventuele volgende stappen. Deze adviezen zijn uiteraard geheel conform de algemeen geldende richtlijnen en hebben altijd een verbetering van de algemene gezondheid tot doel.

Meer informatie en het totale tourschema is te vinden op http://www.nationalecholesteroltest.nl

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment