(advertentie)

regiozwolleREGIO - Een flink aantal Eerste- en Tweede-Kamerleden bezoekt op 3 oktober de regio Zwolle. Het werkbezoek is een vervolg op de eerdere ontmoetingen van de landelijke politici met de regionale bestuurders, ondernemers, onderzoekers en partners uit het onderwijs.

Drie thema's – agrofood, health & care en water – staan centraal tijdens deze dag. Het zijn onderwerpen die volop spelen in de Regio Zwolle. Belangrijk onderdeel van het programma zijn werkbezoeken in de regio aan bedrijven en instellingen die inzichtelijk maken wat de kracht en de uitdagingen voor elk thema zijn in dit deel van het land.

Agrofood
De Koekoekspolder bij Kampen is een belangrijk tuinbouwgebied voor deze regio. Kassen in het gebied worden met een eigen aardwarmtebron duurzaam verwarmd. Bij Kalter Aardbeien wordt het bedrijf zelf belicht en is een presentatie over co-creatie.

Water
In het havengebied van Meppel wordt de Regionale Havenvisie toegelicht: Zwolle, Kampen en Meppel werken samen aan één havenbedrijf voor de regio.

Health & Care
Bij Isala in Zwolle wordt een uiteenzetting gegeven over het Health Innovation Park (HIP). Het HIP begeleidt kansrijke, innovatieve ideeën die bijdragen aan de verbetering van het maatschappelijk en economisch rendement van de regio Zwolle.

De Regio Zwolle is een licht en flexibel bestuurlijk samenwerkingsverband van 19 gemeenten. Deelnemers zijn Dalfsen, Ommen, Hardenberg, Raalte, Olst-Wijhe, Hattem, Oldebroek, Heerde, Kampen, Dronten, Noordoostpolder, Zwartewaterland, Steenwijkerland, Meppel, Staphorst, Urk, Westerveld, De Wolden en Zwolle. De 19 gemeenten liggen in vier provincies: Overijssel, Gelderland, Drenthe en Flevoland.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment