(advertentie)

martinvanrijnKAMPEN - Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) brengt woensdag 1 oktober een werkbezoek aan Kampen. Thuiszorgmedewerkers verenigd in Abvakabo FNV en CNV zullen tijdens het bezoek van de staatssecretaris actie voeren voor goede zorg. Bij de actie zijn Ton Heerts (voorzitter FNV), Maurice Limmen (voorzitter CNV) en Corrie van Brenk (voorzitter Abvakabo FNV) aanwezig. Locatie: Burg. Berghuisplein 1 IN Kampen. Tijd: 13.30 uur.

Overal in Nederland zetten gemeenten als gevolg van het kabinetsbeleid het mes in de thuiszorg. Hierdoor verliezen tienduizenden thuiszorgmedewerkers hun baan en honderdduizenden kwetsbare mensen raken de zorg kwijt die zij hard nodig hebben.

De thuiszorgmedewerkers in Overijssel en Flevoland accepteren dit niet en voeren al geruime tijd actie. De thuiszorgers willen in elk geval heel 2015 aan het werk blijven, zodat er genoeg tijd is om een oplossing te vinden. Ouderen en kwetsbare mensen blijven zorg nodig hebben. Daar is ook volgend jaar genoeg geld voor.

thuiszorg

Red de zorg
FNV gaat tot het uiterste om de zorg te redden. De enorme kabinetsbezuinigingen en de grote aantallen ontslagen in de zorg raken iedereen: de mensen die hun baan verliezen én bij de mensen die zorg nodig hebben of een dierbare hebben die zorg krijgt. Daarom is de FNV de petitie Red de zorg gestart. De FNV dringt er bij de politiek op aan alsnog te kiezen voor goede zorg, bijvoorbeeld door in het najaar de Wet langdurige zorg uit te stellen en een fatsoenlijke invoering af te spreken die recht doet aan de enorme zorgveranderingen.

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment