(advertentie)

elifKAMPEN - De 8-jarige Elif Tuncbilek, leerling van de Dirk van Dijkschool in Kampen, ligt als sinds april in het ziekenhuis. Ze moet een mergtransplantatie ondergaan omdat ze een zeldzame bloedziekte heeft. De ziekte heeft haar weerstand ernstig verzwakt. Voor ze de transplantatie kan ondergaan moet echter eerst haar weerstand op peil worden gebracht. De familie van Elif is daarom op zoek naar bloeddonoren.

Dat is echter niet eenvoudig, want volgens de arts die het meisje behandelt zal 60 procent van de mensen die zich daarvoor aanmelden afvallen. Dat heeft te maken met antistoffen die in het bloed zitten.

Elif lag eerst in het ziekenhuis in Groningen en is sinds kort verhuisd naar het LUMC in Leiden. Het LUMC is voor haar dringend op zoek naar bloeddonoren. Dit bloed moet eerst getest worden en afgesproken is dat in de Kamper polikliniek bloed afgenomen kan worden. Dit wordt dan onderzocht in Leiden.

Aanmelden

Mensen die zich willen aanmelden als donor voor Elif kunnen dat doen bij internist-hermatoloog dr. L.E.M. Oosten van het LUMC-ziekenhuis in Leiden (071 - 526 38 10 of l.e.m.oosten@lumc.nl) of via Bahattin Aslanturk, de contactpersoon van de familie (06 - 534 494 66 of bahattin@aslanturk.nl). Mensen met bloedgroepen O+, O-, A+ en A- zijn geschikt.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment