(advertentie)

kampen logo

KAMPEN - Vanwege werkzaamheden aan de Stadsbrug is de brug van 27 juli, 07.00 uur t/m 8 augustus, uiterlijk 24.00 uur afgesloten voor auto's. Omrijden kan via de Molenbrug. De brug blijft toegankelijk voor (brom)fietsers en voetgangers.

Kijk HIER voor verdere informatie.

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

20180623parfumboek0005 1 1024x683

Receptenboek De Hekserij maakt zelf parfum maken een makkie

KAMPEN - De geur van nat grenen hout, die je doet denken aan de kleuterschool. Of de geur van een sigaar die je terug werpt in de tijd, toen opa in zijn stoel kringetjes blies van rook. Allemaal hebben we herinneringen als deze. "Spelen met geur zorgt voor stevige herinneringen", vertelde Alma Lanjouw gisteren (donderdag) tijdens de presentatie van het boek '26 Parfums om zelf te maken' bij De Eenhoorn Koffie en Thee in Kampen. Zij schreef dit unieke receptenboek samen met Jan Meutgeert van De Hekserij, handelaar in onder meer geurstoffen, in IJsselmuiden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

Overhandiging wachthuisjes Stadskazerne persfoto 1 Foto Tennekes

KAMPEN - Sinds vorige week sieren weer 2 schildwachtershuisjes het plein van de Stadskazerne. Een mooie herinnering aan de Van Heutszkazerne-tijd. De originele wachtershuisjes zijn vroeger vervangen door een barak. Van beide is geen spoor meer te bekennen. ‘En toen nam het Civil-Military Cooperation Centre of Excellence in Den Haag contact op met ons en bood ons twee originele schildwachtershuisjes aan,' vertellen Annette Schol en Henk Dijk, 'Die kans lieten we natuurlijk niet voorbij gaan. Het zijn de authentieke schildwachtershuisjes van de Julianakazerne in Den Haag. Deze kazerne was van 1948 tot 2010 het hoofdkwartier van de Koninklijke Landmacht.'  

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

Jochem Schuurman

KAMPEN - Voor het vierde concert in de orgelserie op de donderdagavond heeft de Stichting Kerkmuziek Hervormde Gemeente Kampen op donderdag 26 juli de talentvolle organist Jochem Schuurman uitgenodigd. Hij zal beide orgels in de Bovenkerk bespelen. Het concert begint om 20.00 uur en de toegang bedraagt 10 Euro.

Jochem Schuurman (1989) is sinds najaar 2017 de nieuwe titulair organist van de Martinikerk te Franeker. Daar is hij de vaste bespeler van het historische Van Dam orgel uit 1842. Hij studeerde in 2013 cum laude af aan het Prins Claus Conservatorium als Master of Music. Een uitgebreid onderzoek naar de 'Nederlandse Orgelcultuur' maakte daar deel van uit.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

weeronline

- door Jaco van Wezel -

Vanaf dinsdag wordt het flink heet met op grote schaal maxima van 30-32 graden. In De Bilt is de kans op een hittegolf circa 60%.  De hittegolf die op steeds meer plaatsen genoteerd zal worden is in het zuiden en oosten op 12 juli begonnen en kan regionaal aanhouden tot in augustus. Hiermee kan het lengterecord verbroken worden. Vandaag en komend weekend variëren de maxima van 22-25 graden vlak aan zee en 25-30 graden in de rest van het land. In het overgrote deel van het land is de hittegolf eigenlijk al begonnen. Het is slechts een kwestie van tijd tot op veel weerstations aan de voorwaarde van drie tropische dagen wordt voldaan. Vanaf dinsdag wordt het dagenlang echt heet met 26 graden op de Wadden en 32 graden in het zuidoosten. In De Bilt wordt dan een middagtemperatuur rond 30 graden verwacht.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

afvalgft

Een flink deel van ons afval thuis bestaat uit groente-, fruit- en tuinafval (gft). Denk hierbij aan koffieprut, oud brood of snijresten van eten, zoals aardappelschillen en stronken van bijvoorbeeld bloemkool. Maar ook botjes en overgebleven gekookte groenten mogen in de gft-container. Het warme weer van de afgelopen periode  kan er voor zorgen dat het afval in de  gft-container gaat stinken. Daarnaast kan  een volle gft-container in de zon vliegen  aantrekken. De vliegen kunnen eitjes in de  container leggen, waardoor er uiteindelijk  maden in de container kunnen komen. Om overlast in de gft-container te beperken  kunt u het volgende doen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

openhof

KAMPEN - De Gemeente Groei Groep van Protestantse wijkgemeente Open Hof te Kampen organiseert in samenwerking met het Evangelisch Werkverband de cursus "Ruimte voor de Geest". Deelname staat open voor iedereen.
Tijdens de cursusavonden wordt ingegaan  op vragen als:

  • waarom is de Geest zo belangrijk voor onze kerk?
  • wat zijn belemmeringen voor de Geest in kerkstructuur en denken, en welke uitdagingen zijn er op dit gebied
  • hoe kunnen we de Geest meer ruimte geven in ons eigen leven,
  • hoe kunnen we anderen stimuleren om meer uit de Geest te leven

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

2018 ASML Frits van Hout

ZWOLLE -Frits van Hout, Chief Strategy Officer en lid Raad van Bestuur van chipmachinefabrikant  ASML heeft zijn bijdrage toegezegd aan het komende Regio Zwolle Congres dat op 13 december 2018 wordt gehouden. Hij zal zijn visie geven op het thema ‘Technologisering als kans’. Dit maakte Pierre Satink, voorzitter Stichting Metropool Regio Zwolle bekend tijdens de Expeditie Regio Zwolle Netwerkborrel. Van Hout is verantwoordelijk voor de groei van ASML, waar het gaat om het toenemende belang van strategische relaties met leveranciers. Juist zijn kennis over en ervaring met (arbeidsmarkt)ontwikkelingen in de techniek en het strategisch samenwerken met toeleveranciers van ASML (ook in de regio Zwolle) is uitermate leerzaam en ook stimulerend om de 900 ondernemers in de zaal bewust te maken van de noodzaak om zich te blijven ontwikkelen. “Het is geweldig dat Van Hout het bedrijf ASML, producent van zeer geavanceerde lithografiemachines voor de chipindustrie, komt toelichten. Bovendien is ook zijn ervaring als bestuurslid van Stichting Brainport, met focus op regionale economische ontwikkeling, interessant voor ons publiek”, aldus Pierre Satink.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

blauwalg archieffoto2

Door de lange periode van warm weer en droogte is er op steeds meer plekken blauwalg zichtbaar. Door de stijgende watertemperatuur in sloten, vijvers en plassen komt op steeds meer plaatsen in het werkgebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta blauwalg tot bloei. Blauwalg kan gezondheidsklachten veroorzaken. Het waterschap raadt aan contact met dit water te vermijden. Ook voor huisdieren (zwemmende honden) kan blauwalg gevaarlijk zijn.

Blauwalgen

Blauwalgen zijn eigenlijk bacteriën die van nature overal ter wereld in het water voorkomen, zowel in zoet als in zout water. Ze komen met name tot bloei in warme zomers als de temperatuur van het water stijgt. In stilstaand, relatief ondiep, water stijgt de watertemperatuur het snelst. Vandaar dat op steeds meer plekken blauwalg kan worden aangetroffen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 8014

KAMPEN - Vaar mee met zeilschip de Jannes van Campen tijdens de Kamper Ui(t) Dagen. Een gezellig uitje voor het hele gezin! De Kamper Ui(t) Dagen zijn al jaren een grote publiekstrekker in de zomerperiode; talloze kraampjes, acts en optredens maken de stad tot een gezellige huiskamer. Tijdens deze dagen kunt u meevaren met zeilschip de Jannes van Campen. Op deze manier is het mogelijk om met z'n tweeën of met het gezin eens kennis te maken met Kampen vanaf het water.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Bovenkerk

KAMPEN - Nu de temperaturen oplopen tot tropische waarden zijn de Boven- en Buitenkerk heerlijke koele plekken om te genieten van kunst en architectuur. Ieder jaar zorgen tientallen vrijwilligers er voor dat de Bovenkerk vanaf het voorjaar en de Buitenkerk vanaf eind juni bijna dagelijks geopend zijn om belangstellenden te laten genieten van de fraaie kerkarchitectuur, maar ook van kunst en cultuur. Niet alleen toeristen passeren de grote kerkdeuren. De ervaring leert dat ook Kampenaren vaak de kans waarnemen om deze fraaie middeleeuwse topmonumenten te bezichtigen. Beide kerkgebouwen bieden dan ook meer dan alleen maar een fraai interieur. Zo is dit jaar in de kooromgang van de Bovenkerk werk te bewonderen van de Kamper kunstenaar Henri Vogel; met als hoogtepunt het enorme schilderij onder de titel ‘Dissolving Vieuws, dat hij vorig jaar september in het koor vervaardigde. In de Buitenkerk is, zoals ieder jaar, een kleine expositie ingericht met materiaal uit het parochiearchief. Dit jaar worden vooral voorwerpen getoond, die te maken hebben met de Dienst van de Tafel.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

13829

KAMPEN / Op donderdag 26 juli is de eerste Kamper Ui(t)dag van dit jaar. In deze serie van 5 achtereenvolgende donderdagen wordt de 45e editie van het grootste zomerevenement van Kampen om 10:00 uur geopend met het startschot voor het traditionele ‘koehijsen’.

De Kamper Ui(t)dag is, zoals elke jaar, weer goed gevuld met bruisende activiteiten. Zo is er de bekende braderie door de gehele Oudestraat en, evenals vorig jaar, wordt de rommel-kleedjesmarkt gehouden ter hoogte van het van Heutszplein. Op dit plein is iedere Uitdag een megafoodtruck- festival met live muziek, een draaimolen en kinderschminken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

cjg kampen

KAMPEN - Het CJG Kampen biedt de cursus 'Hier sta ik'.  Deze cursus wordt een aantal keer per jaar aangeboden en is bedoeld voor kinderen in scheidingssituaties

Een scheiding van ouders brengt voor kinderen veel veranderingen en verwarrende gevoelens met zich mee. Icare biedt twee cursusmogelijkheden voor kinderen, om samen met 'lotgenootjes', hiermee te leren omgaan. Het maakt hierbij niet uit hoe lang geleden de scheiding heeft plaatsgevonden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Logo SCG 125

GENEMUIDEM -  SC Genemuiden moet op zoek naar een nieuwe voorzitter. Huidig voorzitter, Berend van Lente, heeft besloten zich na een periode van 3 jaar niet herkiesbaar te stellen.  Van Lente heeft de afgelopen 3 jaar veel tijd en energie gestoken in de vereniging maar mist, zo vermeldt de site van de Genemuider voetbalvereniging, naar eigen de erkenning en motivatie om zich nogmaals herkiesbaar te stellen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Bitterzoete Zuiderzee kopie 29b6b74a969d43555c60564863efc354

KAMPEN - In 1918 is de Zuiderzeewet aangenomen. Hierdoor veranderde de kaart van Nederland ingrijpend. De Zuiderzee, de grote binnenzee veranderde in het IJsselmeer, en werd voor een groot gedeelte ingepolderd. Hierdoor veranderde niet alleen de kaart, maar ook de manier van leven in het kustgebied van die vroegere Zuiderzee. De wet heeft een grote impact gehad op de ontwikkeling van Kampen.  In het Stadsarchief Kampen is daarom van 1 september tot en met 30 september de Zuiderzee Expositie te zien. Met deze expositie brengt het stadsarchief het dagelijkse leven, beïnvloed door de Zuiderzee, weer voor een periode tot leven en onder de aandacht. Er zijn unieke foto’s en objecten te zien die de impact van 100 jaar Zuiderzeewet voor de Gemeente Kampen laat zien. De toegang is gratis.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Schrijf reactie (0 Reacties)

kampen logo

KAMPEN - Op vrijdag 20 juli bestaat Special Olympics 50 jaar. En dat is te zien: wereldwijd kleuren iconische gebouwen rood (de kleur van Special Olympics). Ook de Nieuwe Toren in Kampen is vrijdagavond rood. Daarmee komt hij in een bijzonder rijtje te staan: The Londen Eye, Niagara watervallen, de Dom in Utrecht en het Olympisch Stadion in Amsterdam zetten de spots aan voor inclusie en respect in de wereld.

De gemeente Kampen doet mee aan ‘Light up for inclusion’ en onderschrijft daarmee de ambitie dat iedere Nederlander een leven lang plezier kan beleven aan sporten en bewegen. Inclusief sporten en bewegen is vanzelfsprekend. Belemmeringen door leeftijd, fysieke of mentale gezondheid, etnische achtergrond of sociale positie nemen we weg. Met de ambitie dat Nederland de omslag maakt van aangepast sporten naar inclusief sporten en bewegen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Mondriaan les basisschool

KAMPEN - Art4Kids Kampen bestaat uit een team van enthousiaste kunstenaars, (gast)docenten en vrijwilligers, die kinderen op jacht laat gaan naar kunst. Vanaf augustus opent Art4Kids een eigen kinderatelier in de Sigaar, Botermarkt 3 in Kampen. Kinderen kunnen zich opgeven voor een Experience om kennis te maken met verschillende kunstvormen, technieken en/of oude ambachten. De lessen beginnen altijd met een zoektocht naar kunst. Dit kan zijn een kunst speurtocht in de binnenstad, een bezoek aan een kunstenaar of museum. Na het speuren gaan de kinderen zelf  creatief aan de slag. Vanaf september organiseren we maandelijks een open kinderatelier, waar een bekende kunstenaar centraal staat. Kinderen kunnen dan aanschuiven voor een middagje kunst.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSCF1001

KAMPEN - Kamper Hengellaars Vereniging KHV en Hengellaars vereniging “Ons Vermaak” organiseren op dinsdagavond 24 juli 2018 een viswedstrijd in het stadspark van Kampen onder de naam “Vissen is voor iedereen”. Iedereen mag dus meedoen! KHV bestaat al bijna 85 jaar en vist wedstrijden in competitie verband. Ze beginnen het seizoen eind maart en stoppen pas in oktober. Elke zaterdagmorgen wordt een water bevist en wie over het hele seizoen het beste gevist heeft mag zich koningsvisser noemen. Hv “Ons Vermaak” heeft visrecht in veel wateren rondom kampen waar zij de visstand beheren. Om daar te mogen vissen moet je lid zijn van de vereniging.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

werkstuk KSL thema water

KAMPEN - Het Kidzz Science Lab, organiseert de komende zomervakantie in de Bibliotheek in de Stadskazerne van Kampen drie keer een leuke activiteit voor kinderen in de basisschoolleeftijd. De activiteiten hebben het thema Licht dat vanuit verschillende invalshoeken wordt benaderd. Deze staan in het teken van ontdekken en het prikkelen van de nieuwsgierigheid van kinderen. Bij het evenement Sail heeft Kampen kennis kunnen maken met het Kidzz Science Lab tijdens een gezinsmiddag die werd georganiseerd in de Bovenkerk. Dat evenement stond in het teken van Water. Kinderen hebben toen op een ansichtkaart hun eigen nieuwsgierige vragen kunnen invullen. Uit de verschillende genoemde onderwerpen is het thema Licht gekozen. Het Lab heeft een mooie plek gevonden in de Stadskazerne, waardoor er een mooie kruisbestuiving ontstaat met de Bibliotheek van Kampen. De activiteiten vinden plaats op drie woensdagen in de schoolvakantie.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)