(advertentie)

stca

KAMPEN - Woensdagmiddag 28 november wordt op de kinderboerderij Cantyecleer het Sinterklaasfeest. Van 14.00 uur tot 16.00 uur. Er is een brief gekomen van Sinterklaas voor de kinderen van de jeugdclub. Want de Sint is namelijk zijn pepernoten en andere lekkernijen kwijt. Een middag vol spelletjes en opdrachten. We gaan pepernoten bakken, een stoomboot maken om op te eten en we doen het pepernotenspel. En er is een selfiehoek waar kinderen foto’s van zichzelf kunnen maken met een baard en een mijter. Voor de kinderen van de jeugdclub is deze middag gratis. Ben je geen lid? Dan kun je deze middag lid worden. Natuurlijk mag je verkleed komen als Sint of Piet!

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

SCHULD

DRONTEN - Vrijdag 30 november is thrillermusical Schuld te zien in De Meerpaal. De voorstelling, naar de bestseller van Mel Wallis de Vries, gaat over een school waar drie jongeren kort na elkaar zelfmoord plegen. Er lijkt geen enkele overeenkomst tussen de drie te zijn, maar op dezelfde school krijgt Tess een briefje dat alles verandert: ‘Jij bent de volgende!’ Wanneer Tess achter de waarheid probeert te komen, doet ze een schokkende ontdekking. Nu moet ze vrezen voor haar eigen leven, maar niemand gelooft haar…

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

doskampen

KAMPEN - De openingsfase was duidelijk voor de poelänten. Met een prachtige kap- en draaibeweging op de rand van de zestien speelde Timo Petersen zich helemaal vrij en creëerde zich zo de nodige ruimte voor een schot. Keeper Patrick Lohuis wist de inzet van Timo te keren en ook de rebound van Raymon Beuling werd door de doelman tot corner verwerkt. De corner leverde niet direct gevaar op, maar doordat Hulzense Boys de bal niet weg kreeg kwam Bas Adema in balbezit. Hij bedacht zich niet en schoot hard richting het vijandelijke doel. Dit keer werd de keeper geholpen door de lat. De bal spatte tegen de onderkant het veld weer in. In de 4e minuut was er het eerste gevaar voor Hulzense Boys. Een prima voorzet van Danny Schoenmaker werd door Jorn Wilbrink opgepikt. Veel tijd had hij niet in het drukke strafschopgebied en via een been van een DOS verdediger werd het slechts een corner. Even later had Twan Knul nog een halve kans. Hij speelde zich met een handige draai vrij, maar zijn schot ging een meter naast.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

psv kampen

KAMPEN - Tijdens de Zilveren Ui wedstrijd deel 2 van de PSV Kampen aan de manege Zwartendijk hebben een aantal eigen ruiters en amazones meerdere prijzen behaald. Bij de paarden werd Robin Leeuwenkamp met Jakki-Cata in de klasse BB 80 cm. 1e met 66 stijlpunten. In de klasse BB 90 cm. werd Tamara Huisman met El Sumaro 1e met 71 stijlpunten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

8888f0dd2b67eb8138868a53eeb1e42d73f0044c

IJSSELMUIDEN  - Zaterdag was de wedstrijd van Holtland Accountants Set Up uit IJsselmuiden versus Innofique/S.V.I. uit Zwolle. Voor de wedstrijd kreeg Set Up - naast technische aanwijzingen - mee om net als vorige week weer zo veel mogelijk beleving en enthousiasme erin te gooien. Beide teams begonnen matig aan de wedstrijd. Er werden aan beide kanten een aantal fouten gemaakt en zo liep het aardig gelijk op. Naarmate de set vorderde leek het wel of de teams eindelijk een beetje warm werden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kam

KAMPEN - Na zeven wedstrijden in de 2e divisie van de landelijke tafeltenniscompetitie is het vrijwel zeker dat HTC 1 (6e) en Kampenion 1 (5e) degraderen. Beide teams ontmoetten elkaar afgelopen zaterdag in Hoofddorp en beide gingen uiteraard voor de winst. Want zo vaak doet zich dit seizoen de kans op winst niet voor.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

a4151b3b9c11590e955c098a362b20b7a0f031fa

IJSSELMUIDEN - Na het nipte verlies van afgelopen week op Rouveen en de matige thuiswedstrijden hiervoor, was Set Up gebrand deze wedstrijd te winnen. SVI dames 2 was de tegenstander vandaag en stond één plek onder Set Up. De prognose was 3-1, dus het werd tijd dit waar te maken. De wedstrijd ging van start met het doel om snel te spelen en veel te variëren in de aanval, om zo de blokkering weg te kunnen spelen. De eerste set begon goed, maar door de goede blokkering van SVI kwam het Set Up midden niet aan scoren toe. Aan het einde van de set kwam Janneke het veld in voor wat afwisseling en door een goede serviceserie van Set Up kon men de set uiteindelijk winnen: 26-24.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

daar

- Door Daan Anthony -

WILSUM - Wilsum is zaterdag voor de tweede achtereenvolgende keer onderuit gegaan. Na de nederlaag van vorige week tegen Bruchterveld was Daarlerveen ditmaal veel te sterk voor de oranjehemden; in een eenzijdig duel won de thuisploeg met liefst 5-0. Zo verliest Wilsum de aansluiting met de bovenste ploegen.  Na de nederlaag van vorige week tegen Bruchterveld kreeg Wilsum deze week positief nieuws: Erik van Regteren was weer hersteld van een blessure en kon vandaag weer meespelen. Ook Sander van der Sluis was, na een schorsing, weer beschikbaar en ook Chiel ten Hove kon  weer zijn opwachting maken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

KHC

KAMPEN - Op een sfeervol sportpark De Venen keken zaterdagavond bijna 2000 bezoekers naar de stadsderby KHC-Go-Ahead Kampen. De spanning bij de spelers was van de gezichten af te lezen, en er ontspon zich vanaf de aftrap een boeiende wedstrijd. De 1e speelhelft was nog het beste, met kansen aan beide kanten. Doelman Roy van Dijk moest enkele malen zijn kunnen tonen, en deed dit zaterdagavond op een meer dan voortreffelijke wijze. Romano Luhukay was enkele malen dichtbij een treffer voor KHC, maar was wat ongelukkig in de afwerking. Go-Ahead opende in de 23e minuut de score, maar het feest ging niet door want spits Adi Graganovic beroerde de bal met de hand dus werd deze treffer terecht geannuleerd. Go-Ahead kreeg vervolgens nog een paar kansen, maar vond steeds doelman van Dijk op zijn weg. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

15 dec

KAMPEN - Op zaterdag 15 december presenteren Blue Music & 't Ukien de Top 2000 Live! Zaal open om 19.45 uur. Tijdens de Top 2000 Live! speelt de band Top 2000 songs en dat wordt afgewisseld met een muziekquiz. De band bestaat onder andere uit Bauke Bakker, Gertjan van der Weerd en Geert Leurink. De presentatie ligt in handen van Geert Leurink en muziekprof Geert Bloupot. Na afloop verzorgt DJ Cor de muziek

Tickets zijn HIER verkrijgbaar. De online prijs is excl. €1,- servicekosten

Schrijf reactie (0 Reacties)

ladiesnight

DRONTEN - Op donderdag 29 november is er weer een Ladies Night in De Meerpaal! Een gezellig avondje uit speciaal voor jou en je vriendinnen, inclusief de voorpremière van All You Need Is Love. Ook tijdens deze Ladies Night ontbreken de snacks, bubbels én mooie prijzen niet. Maak je avond compleet door voorafgaand aan de film te komen dineren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

sing in 2018 1jpg

KAMPERVEEN - Op zaterdagavond 24 november om 19.30 uur is er een zangavond in de hervormde kerk aan de Hogeweg 49 te Kamperveen. Samen wordt gezongen en geluisterd over de verwachting van Jezus komst en wederkomst. De Marimbagroep van Familie van der Maaten en organist Jan Willem van der Maaten uit Oostendorp zorgen voor de muzikale begeleiding. Marco van der Spek uit IJsselmuiden spreekt over het thema Verwachting…

Je bent van harte uitgenodigd om de komende adventstijd op deze manier te beginnen!

Schrijf reactie (0 Reacties)

morgen

KAMPEN - Op donderdag 22 november organiseert CBS De Morgenster, Akelei 3 in Kampen,  een (diensten)veiling om geld op te halen voor een nieuw schoolplein. Alle producten en diensten tijdens deze veiling worden aangeboden door verschillende bedrijven. Het belooft een gezellige avond te worden waarbij leuke producten en diensten worden aangeboden.

Komt u ook? Vanaf 18.30 uur zal de grote (diensten)veiling beginnen. Voorafgaand is er gelegenheid om te eten. Vanaf 17.30 uur is iedereen van harte welkom,

Schrijf reactie (0 Reacties)

week

KAMPEN - Jong en oud zit op social media, zoals Facebook, Whatsapp, Instagram, enz. Het is eenvoudig en leuk om onze levens met elkaar te kunnen delen. Maar social media heeft ook een minder leuke kant, denk aan cyberpesten. Is jouw kind zich hiervan bewust? En jij als ouder? Hoe ga je hiermee om?   Ben jij je bewust van welke informatie je deelt en met wie?

Praat en doe mee op dinsdag 20 november tijdens een interactieve avond door Gijsbrecht van Doorn van Appel & Peer IT.  Gijsbrecht informeert, adviseert, en gaat graag met je in gesprek over de voor en nadelen van social media.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

flyer lezing 20181123 212x300

ZWOLLE - Op initiatief van de parochie Thomas a Kempis wordt op vrijdag 23 november een lezing gehouden over paus Franciscus door Christian van der Heijden. Paus Franciscus ontroert en inspireert, maar roept ook felle kritiek op. Christian van der Heijden studeerde economie, theologie en wijsbegeerte en is bekend door zijn redactioneel werk voor de KRO en de site Katholiek Nederland. Van zijn hand zijn inmiddels vijf boeken verschenen over paus Franciscus.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

MFE

KAMPEN - Een Hartelijke Hanzestad. Dat wil Kampen zijn voor haar inwoners en de bezoekers en natuurlijk ook voor de bedrijven in de gemeente Kampen. Daarom is op 5 november de Mobiele Felicitatie Eenheid (MFE) opgestart. De MFE staat onder leiding van wethouder Geert Meijering en bestaat uit gastheren, gastvrouwen en andere medewerkers van Kampen Marketing. De MFE komt op verzoek langs bij ondernemingen waar iets te vieren valt. Een jubileum, een gewonnen prijs of een bijzonder succes bijvoorbeeld.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

stadscafe

KAMPEN - Op maandagavond 19 november om 19 uur, organiseren de binnenstadspartners het derde stadscafé van Kampen. Tijdens deze avond maken mensen die een goed idee hebben om de binnenstad van Kampen verder te versterken kans op een Stadscheque t.w.v. € 2.500,-. Wethouder Geert Meijering is ook aanwezig, u bent van harte welkom bij Moods & Roots.

De kracht van kampen in data

De initiatiefnemers willen het Stadscafé gebruiken als platform, waar betrokkenen bij de binnenstad participeren, elkaar ontmoeten en kennis met elkaar delen. Ze hebben Patricia Pechini van de Provincie Overijssel gevraagd te vertellen over de data die bekend zijn over Kampen. Om te horen hoe een ondernemer data gebruikt in zijn bedrijf is Klaas Kruithof aanwezig.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

header sinterklaasjournaal

ELBURG - Het duurt niet zo heel lang meer dat de stoomboot van Sint Nicolaas en z’n gevolg aankomt in Nederland. Spanning en sensatie voor de kinderen. Natuurlijk komt de stoomboot zaterdag 17 november weer aan in Elburg. Maar er is al gedoe…. De Banket-Piet kan namelijk niet op tijd in Elburg zijn. Hoe gaat dát aflopen? De kinderen kunnen het vanaf vandaag zien in het Elburger Sinterklaasjournaal. Nu de Banket-Piet de haven van Elburg niet op tijd haalt gaan de andere Pieten de strijd met elkaar aan om de “banket-Piet van het jaar” te worden. Hoe gaat Sinterklaas om met al dat gedoe? Lukt het wel om op tijd met de pakjesboot in Elburg aan te komen? Kunnen de kinderen hun schoen wel op tijd zetten? Kijk naar het Elburger Sinterklaasjournaal!

Schrijf reactie (0 Reacties)

bad 1

KAMPEN - Alle badmintonvelden van sporthal Cellesbroek waren woensdag 14 november de hele avond bezet. Met meer dan tachtig fanatieke deelnemers was de eerste editie van de Kampen Badminton Open dan ook een groot succes. Annemarie Langeslag van BC Kampen is tevreden: ‘We kijken terug op een geslaagd toernooi. Iedereen speelde mooie partijen en er hing een gezellige sfeer.’

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11

KAMPEN -Een man uit Gouda denkt voortaan wel twee keer na voordat hij iets verkoopt op Marktplaats. Hij sloot een deal, stuurde via WhatsApp zijn rekeningnummer, kreeg daarna een tikkieverzoek en zag vervolgens dat er allemaal bedragen van zijn rekening verdwenen. Een man shopte er lustig op los in Kampen, op kosten van de Marktplaats-verkoper. Bij het filiaal van Kruidvat aan de Dokter Damstraat in Kampen is de man gefilmd (Bekijk HIER de beelden).

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)