(advertentie)

OLDEBROEK - Vrijdag 12 oktober is er een informatie avond over een geheel verzorgde nieuwe Israëlreis. Deze zal bij voldoende deelname plaatsvinden van 4 t/m 13 maart 2019. Het voorjaar is de mooiste tijd in Israël. Bent u geïnteresseerd?  U bent die avond van harte welkom. De koffie staat klaar. Het van dag- tot dagprogramma wordt hier doorgenomen.

De bijeenkomst begint om 19.30 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

politie11

KAMPEN - De afgelopen weken heeft de politie meerdere meldingen gekregen dat lokale ondernemers waren opgelicht door een man. Deze oplichtingen werden door de hele regio gepleegd! De bedrijven werden benaderd door een man die een behoorlijke bestelling plaatste. Hij gebruikte als smoes dat er een groot feest gegeven gaat worden en wekt de indruk dat hij een grote bestelling gaat plaatsen bij de ondernemers . Vervolgens vraagt deze man of de ondernemer ook het evenement/feest wilt sponsoren voor een bedrag. De man wil dit bedrag graag contant ontvangen en schrijft zelfs een kwitantie uit als er betaald is .

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

510136689d749309e9a4265927b887932caec5d7

Schrijf reactie (0 Reacties)
(advertentie)

Poster piano festival 2019

KAMPEN - Het lijkt nog ver weg maar de voorbereidingen voor het 5e Piano Festival Quintus 2019 zijn achter de schermen al in volle gang. Het festival vindt plaats op 1 en 2 februari 2019. Dit jaar is het thema "Let it Bee''. De natuur, met als hoofdpersoon de bij, staat centraal. Het concours op zaterdag 2 februari is een belangrijk onderdeel van het Festival.

De indeling is op basis van de leeftijd van deelnemer. Het onderdeel quatre-mains als een aparte categorie bleek een succes bij de vorige edities van het Piano Festival. Dit onderdeel zal centraal staan op de vrijdagavond 1 februari 2019.Het Festival bevat behalve het concours andere activiteiten zoals bijvoorbeeld workshops als Improvisatie, een Play-inn (hiervoor moet je thuis een stuk instuderen), een Open podium en het samen maken van een muziekverhaal.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thee

IJSSELMUIDEN - Tijdens de basiscursus Thee van één avond leer je over de geschiedenis, de herkomst en de productie van thee. Het praktijkgedeelte bestaat uit het leren zetten van de verschillende types thee, waarbij je let op waterkwaliteit, watertemperatuur en zettijden en het proeven van de belangrijkste theetypes.Thee is een product met een eeuwenoude geschiedenis en kent een grote variatie aan kleuren, geuren en smaken.
En thee is sterk in opkomst, ook in de horeca. De cursus is geschikt voor theeliefhebbers, gastronomen en thee verkopend personeel.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Schermafbeelding 2018 08 02 om 10.18.25

- door www.attestcommunicatie.nl -

KAMPEN – Humanitas Kampen, de Bibliotheek Kampen, de Vrijwilligerscentrale en diverse andere organisaties, presenteren vrijdag 28 september het 'Kom Erbij Festival'. Het festival, gehouden in de Stadskazerne, zal om 16.00 uur door burgemeester Bort Koelewijn worden geopend. 'Een feest voor iedereen!' Er worden diverse gratis activiteiten georganiseerd, en er staat een uitgebreide, gezamenlijke broodmaaltijd op het programma. Een en ander is de lokale aftrap voor 'De Week tegen Eenzaamheid', die donderdag al landelijk van start gaat en waarbij Koningin Maxima de opening verricht. 'We kunnen allemaal iets doen tegen eenzaamheid', zo stellen de organisatoren. 'Daarom maken we het festival graag tot een feest voor iedereen.'

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

KRUI

IJSSELMUIDEN - Hij is nog maar een paar weken oud en nu al leidt de nieuwe rotonde aan de Oosterlandenweg in IJsselmuiden tot gefronste wenkbrauwen. Waar doorgaans mensen voorrang hebben als ze eenmaal op de rotonde rijden is dat bij deze rotonde gedeeltelijk het geval en leidt daardoor tot gevaarlijke situaties. De fractie van Kampen Sociaal gaat het college om opheldering vragen; ‘De gekozen situatie levert onduidelijkheid op voor de chauffeurs.’

Fractievoorzitter Richard Boddeus van Kampen Sociaal kreeg te horen dat de nieuwe rotonde verwarring schept: ‘Zit je eenmaal op de rotonde moet je anderen op een gedeelte van de rotonde voor laten gaan, bij alle andere rotondes in de gemeente is dat niet het geval. Het geeft onduidelijkheid en  de eerste aanrijding heeft daar al binnen 24 uur plaatsgevonden.’ De fractie wil van het college weten waarom er juist voor deze oplossing gekozen is en wat ze aan de ontstane situatie gaan doen.

De nieuwe rotonde is aangelegd voor de uitbreiding van industrieterrein Spoorlanden aan de overkant van de Oosterlandenweg.

Schrijf reactie (0 Reacties)

larissa groeneveld ivo janssen 16635

KAMPEN - Larissa Groeneveld en Ivo Janssen gaan op zondag 7 oktober 'In conversatie met Bach'. Eenlevert een intiem concert op de zondagmiddag iop n de oude foyer van de Stadsgehoorzaal. Drie gamba sonates van Bach in combinatie met modernere stukken van o.a. Ter Veldhuis en Shchedrin staan op het programma. Larissa Groeneveld (cello) en Ivo Janssen (piano) vertellen tussendoor waarom zij vinden dat de werken goed bij elkaar passen. Aanvang 15.30 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ge1

KAMPEN - Op 2 oktober 2018 houdt kerkhistoricus drs. Jaap van Gelderen een lezing over een boeiende periode uit de Kamper geschiedenis. In Kampen speelde zich in de jaren ’60 een heuse studentenopstand af, op kleine schaal te vergelijken met de studentenprotesten in Parijs 1968. Door alle stormachtige ontwikkelingen van de 2e helft van de jaren zestig, was er qua democratisering in Kampen heel wat aan de hand. Aangezien door de invoering van de nieuwe wet op het Hoger Onderwijs ook een HBS-diploma toegang gaf tot de studie Theologie, nam het aantal studenten sterk in omvang toe. Geijkte patronen werden doorbroken: studenten woonden niet meer bij hospita’s maar betrokken huisjes in de binnenstad. Een algemene mensa werd geopend en er kwamen sportvoorzieningen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

klassiek

ZWOLLE - Op zaterdag 29 september wordt, als onderdeel van de Aangenaam Klassiek campagne 2018 en de start van het muziekseizoen, in gespecialiseerde cd- en boekwinkels door heel Nederland aandacht gevraagd voor klassieke muziek.  Bij Waanders In de Broeren betekent dit een dag die geheel in het teken staat van klassieke muziek. Tijdens de Aangenaam Klassiek Live dag kunnen klanten profiteren van 40 zeer aantrekkelijk geprijsde cd-uitgaven en kans maken op een goodiebag bij aankoop vanaf €25,- en op een unieke Aangenaam Klassiek Live cadeaukaart met kans op €100,- shoptegoed. Naast nieuwe releases en speciale aanbiedingen kan het winkelend publiek op deze dag ook genieten van een drietal bijzondere live concerten. Alle optredens in de brasserie zijn gratis toegankelijk.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

P1230336

KAMPEN - D66 en VVD willen dat het college nu snel besluit dat supermarkten op zondag open mogen. De partijen doen een gezamenlijke oproep aan het college om dit nog voor december van dit jaar te regelen. Vorig jaar oktober kwam D66 al met het initiatiefvoorstel voor openstelling van supermarkten op zondagmiddag. Dat kreeg toen geen meerderheid maar zwengelde wel het debat aan. Het werd één van de grote thema’s van de gemeenteraadsverkiezingen in Kampen. Maar na de installatie van het nieuwe college werd het stil. De nieuwe coalitie van CDA, ChristenUnie, Groenlinks en GBK wilde eerst opnieuw een breed maatschappelijk debat voeren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Schermafbeelding 2018 08 16 om 16.47.14

KAMPEN - Voor alle kinderen van 6 - 12 jaar wordt op woensdag 3 oktober (14.00 tot 16.00) een gratis Kinderboekenfeest gegeven in Bibliotheek Kampen. Er is die middag van alles te doen rond het thema van de Kinderboekenweek 'Vriendschap'. .  Maak een boekenlegger of beschrijf een vriendschapssteen (14.00 - 16.00 uur). Heb je thuis een boek dat je niet meer leest, ruil het om voor een ander boek op de speciale ruilboekentafel op de tweede verdieping (14.00 - 16.00 uur.). Er is een knettergekke voorstelling over vriendschap: 'Met de gekke neef van Goochelaar Jan!' De voorstelling is vooor jinderen van 4 tot 12 jaar (14.30 - 15.30 uur). Aanmelden hoeft niet, maar wees op tijd, want vol = vol.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Longfonds

KAMPEN - Op 1 oktober gaat het bij Longpunt Kampen over  ‘Inhaleren van longmedicijnen, doe ik het wel goed?’  Ruim 60-70% van de longpatiënten neemt de longmedicijnen niet goed of onvoldoende in. Tijdens Longpunt krijgen longpatiënten, partners en mantelzorgers uitleg en wordt voor gedaan hoe longmedicijnen goed te inhaleren door Ellen Venema longverpleegkundige Icare en Karen Dalhuisen longverpleegkundige Isala.

Tijdens de avond is er alle gelegenheid om met  de zorgverleners in gesprek te gaan en samen ervaringen uit te wisselen. U bent van harte welkom.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Afbeelding 2018 09 25 speeltoestel Het Klokhuis

KAMPEN - Speeltoestel Het Klokhuis (in de Flevomaat bij de Marimba) is vanaf 3 oktober drie á vier  weken niet te gebruiken. In deze periode wordt onderhoud aan het speeltoestel uitgevoerd. De duur daarvan is afhankelijk van de weersomstandigheden.  Speeltoestel Het Klokhuis is een bijzonder speeltoestel. Het is namelijk het enige toestel in de gemeente Kampen dat geschikt is voor gehandicapte en niet-gehandicapte kinderen.  Het toestel wordt voorzien van een nieuwe coating en de ondergrond wordt vervangen door houtsnippers. De onderhoudswerkzaamheden zijn nodig, omdat het speeltoestel niet meer voldoet aan de regelgeving.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

PIEPSCHUIM liggend foto Jawad Maakor

DRONTEN - Op vrijdag 12 oktober komt Piepschuim met een splinternieuw programma naar Dronten. ‘Grote Woorden’ is vers van de pers: een zeer actueel programma over de macht van het gelogen woord. Over waarheid en taal in al zijn facetten. Filosofisch, actueel, geëngageerd, maar met daarbij een flinke dosis muziek, fysiek theater en relativerende humor. Piepschuim geeft stof tot nadenken en zorgt ervoor dat begrippen als betekenis, waarheid, fictie en leugens voor altijd veranderen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

sheerenbroek

's-HEERENBROEK - Aankomende zaterdag speelt 's-Heerenbroek haar eerste competitieduel thuis tegen Bruchterveld. Dit betekent dat 's-Heerenbroek direct volop aan de bak kan, aangezien Bruchterveld vorig jaar op een haar na promotie naar de derde klasse misliep. Ook biedt deze wedstrijd de kans aan de manschappen van Wim Groen om fikse verbetering te laten zien ten opzichte van de voorgaande wedstrijden. Afgelopen zaterdag was Avereest te sterk voor 's-Heerenbroek in het bekertoernooi. De manschappen van trainer Wim Groen konden simpelweg geen potten breken in Balkbrug waardoor er uiteindelijk met 3-0 werd verloren.

Het duel begint zaterdag om 14.30 uur.

Schrijf reactie (0 Reacties)

computer

KAMPEN - Wijkvereniging Hagenbroek houdt op maandag 24 september a.s. de jaarlijkse wijkavond. Dit keer staat de wijkavond in het teken van Digitale Veiligheid’. U bent vanaf 19.15 uur van harte welkom in de Prisma school, Marinus Postlaan 1a Kampen. Aanvang om 19.30 uur.  Wijkgenoot Tieno van der Velde, deskundige op het gebied van privacy en digitale veiligheid, is bereid gevonden u een voorlichting te geven over de verschillende aspecten van digitale veiligheid. U kunt onder andere de volgende onderwerpen verwachten:

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

provincie overijssel

ZWOLLE - Kleinere evenementen versterken de lokale saamhorigheid en maken van Overijssel een aantrekkelijke provincie. Organisatoren van de kleinere evenementen komen ook in 2019 in aanmerking voor een financiële ondersteuning. Het gaat om evenementen die onderscheidend zijn en passen bij specifieke kenmerken van de streek. De organisatoren kunnen vanaf 5 oktober 2018 tot en met 22 oktober 2018 een aanvraag indienen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Knipselwerjz

KAMPEN -  Langs het Reevediep realiseert Isala Delta dijken (1) aan de noord- en zuidzijde, bestaande uit zand en klei. Tevens worden de onderhoudspaden boven op de dijken en de fietspaden langs de dijken aangebracht, ook rondom de Nieuwendijkbrug worden de fietspaden gerealiseerd. Binnen het gebied zijn we gestart met het verwijderen van de werkwegen. In het Drontermeer is gestart met de ontgraving van de vaargeul richting de C-Kering. Het ontgraven van de C-kering staat gepland voor start half oktober.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

goahead

- door Robert Hamer -

KAMPEN - Na een lange periode van alleen maar oefen en bekerwedstrijden gaat a.s. zaterdag in de 1e klasse D eindelijk de competitie weer van start. Go-Ahead Kampen heeft een prima voorbereiding gedraaid. Onder aanvoering van de nieuwe hoofdtrainer Marco Roelofsen werd simpel de volgende ronde in de beker bereikt. Uit bij WVF moest GAK nog genoegen nemen met een doelpuntloos gelijkspel (0-0), maar tegen CVVO uit Lemmer (10-0) en afgelopen zaterdag bij VSCO’61 (0-2) werden gemakkelijk de 3 punten binnen gesleept. De balans, 7 punten uit 3 wedstrijden, 12 doelpunten voor en 0 tegen. Je kunt dus rustig stellen dat de rood-gelen klaar zijn voor de start van de competitie.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)