Majorette en Twirlconcours

Kalender
Sport en beweging
Datum
28 september 2019

Beschrijving

oranje ijsselmuiden

IJSSELMUIDEN - oor de 22e keer in successie organiseert Show- en Drumfanfare Oranje IJsselmuiden op zaterdag 28 september a.s. in de Oosterholthoeve een twirl en majoretteconcours voor solisten, teams en pelotons onder auspiciën van de National Baton Twirling Association (NBTA). Het twirl en majorette concours is al jaren een bekend concours in Nederland. De mooie locatie, de perfecte organisatie door vrijwilligers van Oranje en de combinatie van solisten, teams en pelotons zijn voor vele verenigingen al jaren de juiste ingrediënten om in te schrijven voor dit concours.


Het publiek kan weer volop genieten van de prachtige uitvoeringen, want ook dit jaar is er weer massaal ingeschreven. Vele verenigingen komen op zaterdag 28 september vanuit heel Nederland naar IJsselmuiden toe. Voor Oranje een thuiswedstrijd en gaan in de verschillende onderdelen strijden voor een top 3 plaats en NK kwalificatie plaats.
Aan de hand van strenge beoordelingsrichtlijnen bepaalt een vakkundige jury de behaalde score. Tijdens dit concours kunnen de twirlers zich kwalificeren voor deelname aan de voorrondes of direct voor het Nederlands Kampioenschap solisten, teams en pelotons 2019. De prijsuitreiking vindt aan het einde van de middag plaats.

De tribunes van de Oosterholthoeve zijn op 28 september vanaf 09.00 uur open voor het publiek. Het concours begint om 09.20 uur. De toegangsprijs incl. programmaboekje (zolang de voorraad strekt) bedraagt voor volwassenen € 5,00, 65+ en kinderen tot en met 12 jaar € 2,00.