Veel plezier tijdens Open Monumentendag in Kampen

Kalender
Evenementen
Datum
14 september 2019

Beschrijving

12552850 172283449805156 392375567489463989 n

KAMPEN - De Open Monumentendag vindt dit jaar plaats op zaterdag 14 september. Het landelijke thema is ‘Plekken van Plezier’. In de gemeente Kampen zijn dit jaar 43 locaties geopend. Kampen is hiermee één van de grootste deelnemers aan de Open Monumentendag. Met dank aan veel vrijwilligers is er tijdens Open Monumentendag weer van alles te doen en te beleven voor jong en oud. Bijna alle deelnemende monumenten zijn van 10.00 tot 17.00 uur gratis te bezoeken, tenzij anders vermeld in de brochure en op de website openmonumentendag.nl. De locaties zijn te herkennen aan de vlag of de poster van Open Monumentendag.

Thema ´Plekken van Plezier´

Het thema ‘Plekken van Plezier’ kun je in Kampen echt beleven. Op allerlei plekken zijn muzikale optredens van bands, koren en ensembles. Op het Oude Raadhuisplein is er een Plek van Plezier met een grote schommel en een zandbak. Bij de Leuke Hanzestad wordt een festival georganiseerd met oud-Hollandse spelletjes. Ontdek Kampen onder begeleiding van een verhalenverteller op een fietsskelter of vaar mee met de watertaxi over de IJssel. Allerlei oude motoren en trekkers zijn te bewonderen bij Museumboerderij Erf 29 op Kampereiland. Er staan ook weer Hanzebankjes verspreidt door de stad. Kortom, genoeg te beleven.

Voor kinderen

Tijdens Open Monumentendag is er veel te doen voor kinderen. Zij kunnen bijvoorbeeld workshops doen in de Atelierwoning in het stationsgebouw of in de voormalige sigarenfabriek De Sigaar aan de Botermarkt. Bij de molens in Kampen en Zalk kunnen kinderen mais malen en bij Museum De Stadsboerderij kunnen ze een limonadekoe melken. Verder is er bij de Dorpskerk in IJsselmuiden een foto-puzzeltocht in en om de kerk.

Open Monumenten Klassendag

Dit jaar doet Kampen ook weer mee met de Open Monumenten Klassendag op 13 september. Leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8 van de basisschool bezoeken een monument. Het doel is om de kinderen vertrouwd te maken met de term ‘monument’ en de betekenis daarvan. Dit jaar hebben zich maar liefst 12 scholen met in totaal twintig groepen ingeschreven. Dat zijn zo’n 600 leerlingen.

Brochure

Speciaal voor Open Monumentendag is een brochure ontwikkeld. Daarin zijn alle monumenten en activiteiten vermeld die tijdens Open Monumentendag zijn te bezoeken. De brochure wordt huis-aan-huis in de gemeente Kampen verspreid en is ook verkrijgbaar bij het stadhuis, de TouristInfo-punten en bij de deelnemers. Kijk voor meer informatie en de brochure op www.openmonumentendag.nl/comite/kampen

Volg voor het laatste nieuws de Facebookpagina van de Open Monumentendag in Kampen: www.facebook.com/OMDKampen