Scratch Kampen op 24 juni in Burgwalkerk

Kalender
Evenementen
Datum
24 juni 2017

Beschrijving

scratch2017

KAMPEN - Een week na de Hanzedagen vindt op zaterdag 24 juni Scratch Kampen 2017 plaats in de Burgwalkerk. Organisator Aart Mateboer heeft een programma met klassieke koormuziek in elkaar gezet. De aanvang is om 19.30 uur. Op www.scratchkampen.nl zijn in de voorverkoop entreekaarten te reserveren voor 10 euro. Kaarten aan de kerk kosten 15 euro. Jeugd tot 12 jaar heeft gratis toegang.

Tijdens een scratch komen koorzangers vanuit het hele land bijeen om een dag lang klassieke muziek in te studeren en in de avond een daarvan een uitvoering te geven. Op het programma staan het Ave Verum Corpus van Mozart, Cantique de Jean Racine van Fauré, het Magnificat in B van Durante, de 7 Kruiswoorden van Franck en het Requiem van Mozart.

“Deze keer zal vooral het Magnificat een mooie uitdaging vormen”, vertelt Mateboer. “Het werk wordt zelden opgevoerd en ik vind het leuk om daarmee zowel de beginnende koorzangers als de meer ervaren scratchgangers te prikkelen. Voor publiek is het Magnificat heel toegankelijk. Het is vrolijke muziek waarbij alle vier solisten zich goed kunnen laten horen.”

Het orkest zal gevormd worden door zo’n veertig muzikanten. Solisten zijn de sopraan Manon Bergstra en mezzo-sopraan Maite Cathérine, twee veelbelovende, pas afgestudeerde zangeressen. Naast tenor Aart Mateboer completeert Ago Verdonschot de mannenstemmen. Verdonschot is bas en tevens bekend als dirigent van het Rotterdamse en het Amsterdamse operakoor.

Mateboer constateert uit alle vooraanmeldingen dat zijn jaarlijkse scratch dit jaar weer een flinke sprong voorwaarts maakt. “Steeds meer klassieke koorzangers van steeds verder weg weten de gang naar Kampen te maken. Ik heb dit keer een kleine honderd nieuwe aanmeldingen voor het scratchkoor binnengekregen en dat is een wel heel bijzondere score.”

Koorzangers die zich nog niet hebben aangemeld kunnen dat doen via www.scratchkampen.nl. De kosten voor deelname bedragen 27,50 euro. Oefenmateriaal en beelden van Scratch Kampen in 2016 zijn ook te vinden op https://www.facebook.com/ScratchKampen.