Joh. de Heer zangavond

Kalender
Kerkelijk en geloof
Datum
27 oktober 2018

Beschrijving

joh

KAMPEN -  Op zaterdag 27 oktober a.s. organiseert de kamper musicus Gerwin van der Plaats, na het overweldigende succes van afgelopen drie jaar, een vierde editie van de Johannes de Heer-zangavond in de Bovenkerk te Kampen. De samenzang dirigeert hij vanaf de speeltafel van het schitterende Hinsz-orgel. Van deze zangavond wordt een cd-opname gemaakt die volgend jaar zal verschijnen. Tevens is deze avond ook de opname van het vorige jaar beschikbaar en zijn er nog exemplaren van de eerste 2 edities te koop. De avond begint om 19.30 uur en er is een pauze met gelegenheid tot het drinken van koffie en thee.


Johannes de Heer werd geboren in 1866 en was een Nederlands evangelist. Hij werkte o.a. bij de NCRV en was oprichter van de organisatie “Het zoeklicht”. Daarnaast was hij samensteller en uitgever van de Joh. de Heer-zangbundel. De eerste druk uit 1904 bevatte uiteindelijk 675 liederen. In de tientallen herdrukken die de bundel daarna beleefde, traden voortdurend wijzigingen in aantal en samenstelling op, doordat De Heer met wensen en kritische opmerkingen van de gebruikers rekening wenste te houden. In 2004 verscheen de 30e druk en zijn er ruim 300.000 exemplaren verkocht. Nog steeds zingen mensen deze liederen graag.

Voor de zangavond van 28 oktober is het voor een ieder mogelijk zijn of haar favoriete lied door te geven aan de organisatie. Dat kan door middel van een email aan info@gerwinvanderplaats.nl of per post naar Gerwin van der Plaats, Ganzebloem 15, 8265 MT te Kampen.