Onno Blom komt naar Kampen

Kalender
Kunst en cultuur
Datum
13 november 2019 16:00 - 17:00

Beschrijving

bieb kampen

KAMPEN - Bibliotheken door het hele land staan in het teken van Jan Wolkers en Duurzaamheid  in november 2019. Onno Blom verzorgt in Kampen op woensdag 13 november een literaire avond over Jan Wolkers. Start: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur tot max. 22.00 uur incl. gratis pauzedrankje..

Tijdens Nederland Leest, de grootste bibliotheekcampagne van Nederland, doet de bibliotheek aan leden een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers cadeau met als titel Winterbloei (zolang de voorraad strekt). De bundel is samengesteld en toegelicht door Onno Blom en bevat zowel gepubliceerd, als ongepubliceerd werk van Jan Wolkers. Aaf Brandt Corstius schrijft columns bij de teksten van Jan Wolkers en het voorwoord is van Ronald Giphart. Winterbloei is de hele maand november verkrijgbaar in de bibliotheek.

Onno Blom (1969) studeerde in 1994 cum laude af in de Nederlandse taal- en letterkunde en Culturele Studies. Na een aantal jaren te hebben gewerkt als literair redacteur bij dagblad Trouw en korte tijd als hoofdredacteur van Uitgeverij Prometheus Bert Bakker en adjunct-directeur van De Bezige Bij, is hij werkzaam als freelance journalist en literair criticus. Hij maakte voor Teleac een aantal radioprogramma’s en treedt op als interviewer en presentator bij literaire bijeenkomsten in het land. Blom is de officiële biograaf van Jan Wolkers.

Biografie

In 2007 begon Blom met het werken aan een biografie van Jan Wolkers die hemzelf in zijn laatste levensjaar min of meer als zijn toekomstige biograaf had aangesteld. Dit resulteerde eerst in 2008 met Zo is het genoeg. Het laatste jaar van Jan Wolkers. Van 2015 tot 2017 had Blom een wekelijkse column in de Volkskrant waarin hij verslag deed van zijn bevindingen tijdens het schrijfproces. In oktober 2017 beëindigde deze column en promoveerde Blom op zijn biografie Het litteken van de dood. In 2018 ontving Blom de Nederlandse Biografieprijs.

Bestel HIER uw tickets.