Muzikaal omlijste boekpresentatie auteur Bep Schilder

Kalender
Kunst en cultuur
Datum
20 september 2020

Beschrijving

poort

KAMPEN -  Na 4 jaar 'bloed, zweet en tranen' presenteert Bep Schilder op 20 september met trots in de Stadsgehoorzaal het tweede deel van haar autobiografische romantrilogie'De poort, de paljas en het meisje'. Meeslepend (en soms hilarisch) relaas van een 'Aspergervrouw' over haar worsteling met liefde, geloof, seks en de ware zin van het (aardse) leven. Vanaf de jaren '70 werd ze een vertrouwd gezicht in de Kamper samenleving als (mede)oprichter en coördinator van het 'Vrouwen Ontmoetings Centrum', 'Stichting Koraal' en 'Walhalla, Sociëteit voor jeugdige ouderen'. Zo kreeg ze spontaan titels toebedeeld als 'Nachtburgemeester', 'Kamper legende' en 'Icoon van het Literair Café'.

De Kamper auteur stamt uit een bekend theologengeslacht. De broer van haar grootvader, Prof. dr. Klaas Schilder, stond aan de wieg van de Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt. Een zowel plaatselijk als landelijk fenomeen. Het strengdogmatische klimaat waarbinnen de schrijfster opgroeide had zware consequenties: door haar autisme was ze extra ontvankelijk voor de dreiging van 'hel en verdoemenis'.

In het jaar 2001 reist ze voor de tweede keer af naar het ongerepte Ierland. Daar vindt haar artistieke ziel rust, (h)erkenning en … hartstochtelijke liefde. Door een samenvatting aan het begin kan deel 2 ook 'apart' worden gelezen.

De presentatie zal worden opgeluisterd door muziek en zang van Henk Jans en Eddy Koetsier.

Vanwege de coronamaatregelen zijn er maximaal 60 kaarten beschikbaar. De kaartverkoop start dinsdag 1 september om 9.00 uur.

Entree (en borrelhapje na afloop) gratis.

Reserveren verplicht, zowel online als via de kassa.

In verband met corona maximaal 60 plaatsen beschikbaar.

Datum: 20 september 2020

Aanvang: 15.00 uur

Plaats: Stadsgehoorzaal, Burgwal 84, Kampen
Telefoon: 038 331 73 73

Voor meer info, zie: bepschilder.nl