Concert: Hoop doet Leven

Kalender
Kunst en cultuur
Datum
23 oktober 2020

Beschrijving

ars

KAMPEN - Met een heerlijk concertprogramma gaat het Ars Musica Orkest op tournee door verschillende zalen en kerken in Nederland. Onder leiding van hun chef-dirigent, Patrick van der Linden, brengen zij op 23 oktober een programma vol hoop, met liefde in de Bovenkerk in Kampen. Aanvang 20.00 uur. Het aantal kaarten per concert is beperkt, dus reserveer snel.


Klaartje van Veldhoven
Het orkest begeleidt sopraan Klaartje van Veldhoven in Bachs troostvolle cantate Ich habe genug. Klaartje – een van ’s lands meest veelbelovende sopranen – kruipt in de rol van Constanze Mozart als ze de overrompelende aria Et incarnatus est zingt, die Mozart waarschijnlijk als huwelijksgeschenk voor Constanze componeerde.

Joseph Haydn
 Met zijn vakmanschap, levenswil en humor houdt Joseph Haydn ons een spiegel voor. Bij Haydn telt alleen het wij van alle mensen. Zijn kunst laat dit horen en legt dit uit. Je hoort geloof, hoop en vrede. Het Ars Musica voert zijn Symfonie 65 uit. Patrick van der Linden: “Tijdens het luisteren naar deze symfonie ervaar ik een zacht vertrouwen, zuiverheid, integriteit. Bij Haydn is het zo duidelijk: hij ontfermt zich over het allerkleinste, geen noot is overbodig. Dit schenkt troost: alles wat weerloos is, buiten de muzikale context onbeduidend lijkt, is hier van waarde.”

De wereld staat stil
In april 2020 ging het lied De wereld staat stil van Mark Lippe in première. Speciaal voor deze najaarstournee van Ars Musica is dit lied georkestreerd door Lippe. De uitvoering van dit lied maakt de concerten exclusief; we zijn er trots op dat we dit arrangement in première kunnen brengen.

De programmaonderdelen worden op bijzondere wijze met elkaar verbonden waarbij het de musici u zullen verrassen in de muzikale manier waarop deze verbinding plaatsvindt. Het concert duurt ruim een uur en is deze avond te horen in de indrukwekkende Bovenkerk te Kampen om 20.00 uur.

Programma
J.S. Bach – Ich habe genug, BWV 82
W.A. Mozart – Et incarnatus est uit Mis in c klein, KV 427
Haydn – Symfonie 65
Morricone – Gabriel’s Oboe (Inge Ariesen, hobo)
Lippe – De wereld staat stil

Klaartje van Veldhoven, sopraan
Ars Musica Orkest
Patrick van der Linden, dirigent

Prijzen
Vanwege de COVID-19-restricties is het onmogelijk concerten via reguliere entreegelden dekkend te krijgen. Tegelijkertijd wil men deze concerten voor iedereen toegankelijk houden. Daarom kunt u de concerttickets aanschaffen voor een basisprijs. U kunt er echter ook voor kiezen een hogere prijs te betalen. Basisprijs: € 25,-.

Bestel HIER uw kaarten.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door BVD Advocaten

Corona-proof
Deze concerten worden corona-proof georganiseerd. Alle voorzorgsmaatregelen worden genomen en de ruimtes worden voldoende geventileerd. In verband met het coronavirus gelden bij dit concert enkele veiligheidsvoorschriften. Bij binnenkomst wordt geïnformeerd naar uw gezondheidstoestand; mensen die hoesten, koorts hebben of andere ziektesymptomen vertonen worden verzocht thuis te blijven en zullen de toegang worden ontzegd. Gelieve voor ieders veiligheid tijdens en rondom het concert altijd 1,5 meter afstand in acht te nemen, uw handen bij binnenkomst te ontsmetten en de grondmarkeringen en eventuele aanwijzingen van het personeel op te volgen.