Lablearning@Home 3D printer webinar ‘Design your own 3D object’ met Blender

Kalender
Kunst en cultuur
Datum
15 december 2020

Beschrijving

ring

KAMPEN -  Doe mee met dit gratis webinar en ontwerp je eigen 3D geprinte ring! Tijdens de webinar ‘Design your own 3D object’ ga je aan de slag met het ontwerpen van een ring (later kan je met de opgedane kennis zelf een fotolijstje met magneet of een sleutelhanger met smartphonestand maken). Je maakt gebruik van Blender. Na het downloaden van de sjablonen maak je met behulp van het gratis softwareprogramma Blendereen eigen ontwerp voor het gekozen voorwerp, die in 6 verschillende kleuren geprint kan worden. Als je klaar bent met ontwerpen in Blender, stuur je ons je ontwerp toe. Je kiest vervolgens welke kleur je wenst voor jouw voorwerp.

Jouw ontwerp wordt uitgeprint met de 3D printer en  vervolgens per post naar je toe gestuurd.

Datum dinsdag 15 december 2020
Tijd 19:00 tot 20:00 uur
Voor wie Volwassenen (18+), Jeugd en jongeren
Prijs Gratis

Aanmelden

Meld je aan door een mail te sturen aan receptie@tetem.nl.Je ontvangt een Zoom-link voor het volgen van de webinar en een bestelformulier voor het laten printen van je ontwerp. Deelname aan deze MaakMeeMaand webinar is gratis.

Praktische tips om mee te doen

-Download eerst de software Blender voor het maken van je ontwerp (via https://www.blender.org)

-Het is handig om van te voren de techniekkaart uit te printen zodat het volgen van alle stappen makkelijker is (Techniekkaart ring).

-Meet van te voren de diameter van een ring (of reken deze uit via https://maatmeten.nl/ringmaten/) zodat je tijdens de webinar deze maat in kunt vullen in het ontwerp.