CultuurZIEN organiseert rondleiding bij tentoonstelling ''Met andere Ogen''

Kalender
Kunst en cultuur
Datum
27 januari 2018

Beschrijving

AndereOgenIkMus161217 37b

KAMPEN - CultuurZIEN organiseert op zaterdag 27 januari een bezoek aan het Ikonenmuseum Kampen. Tijdens het bezoek geeft Carin Koopman een toelichting bij de tentoonstelling ''Met andere Ogen''. Na een korte thee/-koffiepauze wordt de vaste collectie van het museum bekeken.

Afgelopen december ging in het Ikonenmuseum de tentoonstelling ''Met andere Ogen, een nieuw perspectief op hedendaagse Orthodoxie'' van start. Deze tentoonstelling is een initiatief van INaSEC, het Institute for the Academic Study of Eastern Christianity, onderdeel van de Vrije Universiteit in Amsterdam. In de tentoonstelling worden hedendaagse ikonen getoond van Borislav Prodanovic uit Servië.

Geïnspireerd door zijn geloof probeert Borislav nieuwe inhoud te geven aan de oude ikonentraditie. Sandra Reddin uit Groot Brittannië is fotograaf en ging tussen 2008 en 2015 mee met verschillende bedevaarten door heel Rusland. 

Op 27 januari start de rondleiding om 14.00 uur. De deelnamekosten bedragen € 7, 50 (rondleiding incl. koffie/thee). De toegang tot het Ikonenmuseum is voor eigen rekening (museumjaarkaart is geldig). Aanmelden voor deelname kan tot vrijdag 26 januari via kunst@cultuurzien.nl of via tel. (038)331 10 24