Drie concerten op koororgel Bovenkerk

Kalender
Kunst en cultuur
Datum
24 mei 2018

Beschrijving

21051721

KAMPEN – Het koororgel in de Bovenkerk wordt regelmatig gebruikt tijdens orgelconcerten, maar om de focus nu eens geheel op dit bijzondere instrument te vestigen organiseert Stichting Kampen Cultuur in mei en juni drie concerten op dit instrument.

Donderdag 24 mei speelt Leo van Doeselaar ‘Een niet doorsnee Bach-programma’. Vrijdag 1 juni laat Gerben Budding werken horen van de jonge Bach. Matthias Havinga vertolkt op vrijdag 15 juni werken van Bach, Buxtehude en Mendelssohn. De concerten beginnen om 20.00 uur. Nadere informatie over de programma’s wordt in de week voorafgaand aan het concert bekend gemaakt.

Het koororgel
Het koororgel is in 1999 gemaakt door orgelmakers Reil uit Heerde en werd aan de kerk geschonken door Kampenaar Henk Stoel. Het is het grootste koororgel in Nederland. Het instrument wordt alom als een meesterwerk gezien. De klank ervan heeft zijn uitgangspunt in het midden van de zeventiende eeuw.

Stichting Kampen Cultuur is de organisator/sponsor van de concerten van de Ned. Bachvereniging en alle evenementen van het Kampen Boys Choir in de Bovenkerk.