Open Huis van Quintus start met certificeringsfeestje

Kalender
Muziek, dans en theater
Datum
25 mei 2019

Beschrijving

b 600 0 16777215 00 images nieuws Open Huis 2019

KAMPEN - Quintus voldoet sinds februari 2019 aan het nieuwe certificeringskader van de Certificeringsorganisatie voor Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Een belangrijk keurmerk dat officieel wordt uitgereikt tijdens de start van het Open Huis op zaterdag 25 mei om 13.00 uur. Leerlingen, cursisten en andere belangstellenden zijn van harte welkom om dit certificeringsfeestje mee te vieren!

De CBCT toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van onder andere cultuurorganisaties en bibliotheken. Deze nieuwe ‘Kwaliteit in Beeld’ certificering is een initiatief van Cultuurconnectie (de brancheorganisatie voor cultuureducatie, amateurkunst en volksuniversiteitswerk). Organisaties die voldoen aan deze nieuwe eisen tonen aan dat ze diensten leveren op een hoog niveau met de bijbehorende kwaliteit. Bij de toets gaat tevens speciale aandacht uit naar de toekomstbestendigheid van organisaties.

Trots
“Als één van de eerste culturele organisaties in Nederland voldoen we aan dit nieuwe certificeringskader van de CBCT. Het was een pittige toets waarin ons team, ons beleid, de programma’s, de uitvoering én onze bedrijfsvoering grondig tegen het licht zijn gehouden. Allereerst ben ik ontzettend blij en trots dat we met elkaar zoveel kwaliteit en waarde aan de Kamper samenleving geven. En dat dit ook door een externe specialisten zo gezien wordt. Het verkrijgen van het kwaliteitskeurmerk is een bevestiging dat we een goede koers kiezen. Het laat zien dat Quintus staat voor kwaliteit: in woord en daad!”, aldus Quintusdirecteur Hendrik Jan Houtsma.

Alles onder één dak!
Zo’n belangrijk kwaliteitskeurmerk vraagt natuurlijk om een feestje. Dat vieren we op zaterdag 25 mei tijdens het jaarlijkse Open Huis. Met de officiële overhandiging van het keurmerk door wethouder Irma van der Sloot en Willem Camphuis (directeur CBCT) om 13.00 uur wordt tevens het Open Huis feestelijk geopend. Directeur Houtsma: “Een perfecte gelegenheid om direct kennis te maken met het nieuwe cursusprogramma voor het komend seizoen! Dus voor iedereen geldt: van harte welkom!” Het Open Huis op zaterdag 25 mei is van 13.00 tot 17.00 uur en heeft als thema ‘Alles onder één dak!’