Orkest Barock Sommer in de Burgwal

Kalender
Muziek, dans en theater
Datum
31 augustus 2019

Beschrijving

b 800 600 0 00 images BS2019aug eflyer

KAMPEN - Tijdens het concert van het  Orkest Barock Sommer op zaterdag 31 augustus in de Burgwal kunt u heerlijk genieten van het beroemdste vioolconcert van Mozart; echt een pareltje om naar te luisteren! Gracieus en lieflijk, met een vleugje volksmuziek en ook met voortdurend onverwachte wendingen. Schuif naar het puntje van uw stoel of droom heerlijk weg; dit is Mozart op zijn best! Aanvang 20.00 uur. Toegang is een vrijwillige bijdrage.


Daarnaast wordt u meegevoerd op de gepassioneerde klanken van een paar korte werken van andere oude meesters. Zoals een virtuoze symfonie van Carl Philipp Emanuel Bach, de bekendste zoon van Johann Sebastian. Ook hij weet als geen ander de jazzy schwung te laten doorklinken die de muziek van zijn wereldberoemde vader kenmerkt. Naast Bach en Mozart laten wij u bij dit concert kennis maken met Friedrich Schwindl, Maria Antonia Walpurgis en Karl Ditters von Dittersdorf.

Dirigent Simon Murphy is internationaal befaamd en weet door zijn inspirerende en positieve houding de orkestleden boven zichzelf te laten uitstijgen.  Simon is specialist in de uitvoeringspraktijk van de vroeg-klassieke periode, zeg maar van de zonen van Bach tot aan Mozart en Haydn. Simon is zelf ook barok-altist en geeft heel veel aanwijzingen om authentiek te spelen. We spelen met speciale klassieke strijkstokken.