Bijzonder strijkconcert in de Broederkerk

Kalender
Muziek, dans en theater
Datum
25 oktober 2019

Beschrijving

libero

KAMPEN -  Het Libero Strijkorkest is een jong en ambitieus ensemble uit Zwolle en bestaat uit 15 strijkers. Het orkest onderscheidt zich door met jeugdig enthousiasme op een moderne manier te spelen: uit het hoofd. Dit resulteert in een vrolijk, lichtvoetig concert van zeer hoog niveau. In de Broederkerk speelt het gezelschap op vrijdag 25 oktober werken van o.a. Bach, Warlock en Shostakovich. 

De naam Libero, dat ‘vrij’ betekent, staat voor een bijzondere keuze: de muziek wordt uitgevoerd zonder bladmuziek en zonder dirigent. Die vrijheid verbetert de kwaliteit van het samenspel en het contact, zowel tussen de musici onderling als tussen musici en publiek. Het Libero Strijkorkest heeft zich ten doel gesteld om door het hele land op te treden en zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met klassieke muziek.

Het concert dat zij in Kampen spelen vindt plaats in de sfeervolle Lemker Zaal in de Broederkerk, te bereiken via de Stadsgehoorzaal. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.stadsgehoorzaalkampen.nl