Bijzonder orgelconcert door Evert van de Veen

Kalender
Muziek, dans en theater
Datum
23 november 2019

Beschrijving

EVERT

KAMPEN - Op zaterdag 23 november om 20.00 uur zal Evert van de Veen een bijzonder orgelconcert geven in de Bovenkerk te Kampen.  Het thema voor dit concert is " Heer herinner U de namen van hen die gestorven zijn". Een herdenkingsconcert op de laatste zaterdag van het kerkelijk jaar. In tal van kerken worden op de laatste zondag van het kerkelijk jaar de mensen herdacht die het afgelopen kerkelijk  jaar zijn overleden. Dat was voor Evert van de Veen de aanleiding om daar aandacht aan te besteden middels een orgelconcert op de laatste zaterdag van het kerkelijk jaar. Hij heeft daarvoor een indrukwekkend  programma samengesteld met toepasselijke muziek bij dit thema.
Zo zal Evert van de Veen o.a. de Dodenmars en engelenzang (Marche funèbre et chant Seraphique) van Alexandere Guilmant,  Psalm 103 : 8 “Gelijk het gras is ons kortstondig leven” van Jan Zwart, Boven de starren van Willem Hendrik Zwart en “Heer herinner U de namen” van Klaas Jan Mulder ten gehore brengen.
Van Johann Sebastian Bach speelt Evert o.a. het koraalvoorspel “Vor deinem Trohn tret’ ich hiermit” Kort voor zijn overlijden dicteert Bach nog een koraalvoorspel,
een bewerking van het koraal "Wenn wir in höchsten Nöthen sein".
De stervende meester wil dat er een andere titel boven komt te
staan: "Vor deinem Thron tret'' ich hiermit".

Daarnaast speelt Evert weken van Dick Sanderman, Max Reger en van de Veen. Het concert wordt besloten met een bewerking over Psalm 43 met aansluitend samenzang.

Voor bestellingen van kaarten met korting en verdere  informatie van dit concert zie www.evertvandeveen.nl  U kunt ook telefonisch kaarten bestellen via 0342-475397 of 06-27441103