Big Band Kampen in voorprogramma Henk Meutgeert Kwartet

Kalender
Muziek, dans en theater
Datum
16 januari 2020

Beschrijving

bigband

KAMPEN -Op 16 januari treedt Henk Meutgeert op in de Stadsgehoorzaal met zijn eigen ensemble bestaande uit vier musici. Het repertoire is de ultieme verbinding tussen klassieke muziek en jazz improvisatie. De Big Band Kampen verzorgt het voorprogramma van het concert. Dit voorprogramma vindt plaats in de foyer van het theater vanaf 19.15 uur.

 

Jarenlang was Henk Meutgeert vaste pianist bij AVRO’s Big Band The Skymasters. In de jaren 80 richtte hij zijn eerste orkest op, The Netherlands Concert Jazz Band. Het was een big band waarin de beste Nederlandse jazzmusici van die tijd vertegenwoordigd waren. Het orkest was met regelmaat te horen in theaters, jazzclubs en op festivals. Ook voor radio en televisie werden speciale concerten gegeven.

Tegenwoordig is Henk Meutgeert gastdirigent van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. In het concertgebouw werkte hij met beroemde internationale solisten, waaronder Toots Thielemans en Jessey Norman. Het kwartet waarmee hij optreedt in de Stadsgehoorzaal is Meutgeerts nieuwste initiatief.

Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar via stadsgehoorzaalkampen.nl