Megantische voorstelling!

Kalender
Muziek, dans en theater
Datum
29 januari 2020

Beschrijving

20200129 Moppereend boekcover

KAMPEN -  Op woensdag 29 januari is er vanwege De Nationale Voorleesdagen een megantische voorstelling met het thema Moppereend in de Bibliotheek Kampen. De voorstelling wordt gegeven door medewerkers van Partou Kinderopvang.

Welkom bij de Megantische mini-voorstelling over Moppereend!

Marlies en Marieke van Partou Kinderopvang lezen voor en spelen scènes uit het Prentenboek van het jaar: Moppereend. Moppereend maakt iedereen treurig, zelfs die grappige Hond die zo graag graaft en Konijn die het allerliefst wil huppen. Gaat zo’n mopperbui ooit weer over? En wat gebeurt er dan? We gaan het samen beleven! Marlies en Marieke gebruiken onder andere gebaren en muziek van Muziekmaatjes waardoor het verhaal gaat leven voor de kinderen.

De voorstelling is gebaseerd op het prentenboek Moppereend van Joyce Dunbar en Petr Horáček. Moppereend gaat gedurende het prentenboek van mopperig naar extreem chagrijnig. De andere dieren, die haar juist proberen op te vrolijken door te vragen of ze met hen wil meedoen, worden uiteindelijk allemaal aangestoken door het gechagrijn van eend. Ondertussen wordt het donderwolkje boven moppereend groter en groter tot het een ‘megantische’ zwarte wolk is geworden. En wat krijg je dan? De boel barst los: regen, dansende dieren in de plassen en een regenboog.  Een mooie conclusie: hoe donker de wolken ook worden, ooit komt er een einde aan.

Ontmoet andere (groot)ouders/verzorgers, lees een boekje samen met je klein-/oppaskind en/of kom naar het voorleesmoment.

Gratis toegang

De toegang is gratis, en iedereen van 0 - 4 jaar, en natuurlijk (groot)ouders/verzorgers, is van harte welkom. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Gratis koffie, thee en limonade staan voor jullie klaar.

Gratis lid

Ben jij of je kindje (nog) geen lid van de Bibliotheek? Meld je kindje aan en ontvang het leuke BoekStart-koffertje! Tot en met 17 jaar is het lidmaatschap gratis!