AFGELAST: Matthäus Passion Kampen door Ars Musica

Kalender
Muziek, dans en theater
Datum
4 april 2020

Beschrijving

20 053 ARS.001 Matthaêus Passion 2020 poster A3 WEB

KAMPEN - Ars Musica zal in maart Bachs meesterwerk de Matthäus Passion BWV 244 uitvoeren. Bach heeft zichzelf in dit ontroerende meesterwerk overtroffen met protestkoren, verstilde aria’s en liefdevolle koralen. Het indrukwekkende verhaal treft de toehoorder recht in het hart. De uitvoering vindt plaats in de sfeervolle Bovenkerk te Kampen op zaterdag 4 april 2020.

Bachs beroemdste meesterwerk is een tijdloos verhaal van vriendschap en verraad, eerzucht en opoffering, angst en vertrouwen. In dit monumentale drama kan iedereen wel iets van zichzelf herkennen. Ars Musica wil daarom vooral het verhaal van de Matthäus Passion vertellen. Dat vraagt om helderheid, expressiviteit en een mate van intimiteit. De keuze van een kleine koor- en orkestbezetting lag dan ook voor de hand voor artistiek leider Patrick van der Linden. “Een bezoek aan de Matthäus Passion is voor veel mensen, zowel voor gelovigen als niet gelovigen, een mooie traditie geworden om jaarlijks een moment van bezinning te nemen.”

Naast het Ars Musica Concertkoor en Orkest onder leiding van dirigent Patrick van der Linden zullen ook de kinderen van de Ars Musica Koorschool meewerken. Verder werken mee de solisten: Jan van Elsacker (Evangelist), Daniël Hermán Mostert (Christus), Margreet Rietveld (sopraan), Robert Kuizenga (countertenor), Edward Leach (tenor) en Frans Fisselier (bas).


De uitvoering van de Matthäus Passion plaatsvinden op zaterdag 4 april 2020 om 19.30 uur in de Bovenkerk te Kampen. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.arsmusica.nl.