Quintus Orgelconcours in Bovenkerk

Kalender
Muziek, dans en theater
Datum
7 november 2020

Beschrijving

orgelconcours

KAMPEN - Op zaterdag 7 november organiseert Quintus van 9.00 uur tot 17.00 uur in de prachtige Bovenkerk in Kampen het 4e Quintus Orgelconcours. Tijdens dit concours kunnen organisten tussen de 12 en 30 jaar van kunstinstellingen, muziekscholen en privé-docenten in binnen- en buitenland laten horen wat zij op het gebied van orgelspel in hun mars hebben.Deelnemers spelen elk 2 originele orgelwerken en kiezen tussen het uitvoeren hiervan op het Reil koororgel en het wereldberoemde Hinsz orgel. De manier van uitvoeren (interpretatie) is belangrijker dan het niveau van de stukken.

De vakjury bestaat dit jaar uit Evan Bogerd (cantor – organist Westerkerk Amsterdam ), Dr. Wolf Kalipp  ( muziek – en cultuurwetenschapper te  Hannover /Soest - Duitsland ),  Ab Weegenaar ( stadsorganist gemeente Kampen ) en Sander van den Houten ( organist Evangelisch Lutherse kerk Den Haag).Tijdens de voorrondes worden 2 kandidaten geselecteerd die tijdens het finaleconcert spelen voor de 1e en 2e prijs. De kosten zijn € 30 per spelende deelnemer.Meer weten over het orgelconcours? De sluitingsdatum voor inschrijven is zaterdag 17 oktober 2020. Download hier het inschrijfformulier of bel naar Quintus, telefoon 038-3371200. Lees hier alle informatie over het orgelconcours.

Belangstellende luisteraars kunnen kiezen voor een passe partout (gehele dag) voor € 10,00 of € 5 voor het finaleconcert. Vanaf 1 september zijn de toegangskaartjes via de website te koop. Gedurende de dag zijn een aantal stands aanwezig op het gebied van orgelmuziek en is koffie, thee en limonade verkrijgbaar.

Inspiratie opgedaan en zelf graag op orgelles? Kijk dan hier voor meer informatie!