Stadsorganist Kampen speelt 5e van Widor

Kalender
Muziek, dans en theater
Datum
19 juli 2018

Beschrijving

p>Ab Weegenaar

KAMPEN - Ab Weegenaar, stadorganist van Kampen, levert donderdag 19 juli een grootse prestatie op het hoofdorgel van de Kamper Bovenkerk door de 5e Symfonie van Charles Marie Widor uit te voeren. Weegenaar heeft de gehele Symfonie, inclusief de beroemde afsluitende Toccata, op het programma staan. Voor zowel de organist als zijn assistenten is dit een enorme opgave. Via een beamer kunt u zien hoe deze prachtige en goed in het gehoor liggende muziek tot stand komt. Alleen dit werk van Widor is al een reden om dit concert te bezoeken maar u krijgt daarnaast ook nog werken van Guilmant, Callaerts en het beroemde Pièce Héroique van Franck te horen. Alsof dit nog niet genoeg is start Ab Weegenaar zijn concert op het koororgel met prachtige oude Franse muziek.


Voor zowel de doorgewinterde orgelliefhebber als ook voor hen die nog niet zo bekend zijn met orgelmuziek is dit concert op de beide orgels van de Kamper Bovenkerk een ware belevenis. Met dit volledige Franse programma laat Ab Weegenaar zien dat hij zijn eervolle functie als stadsorganist serieus neemt.

De veelzijdige musicus Ab Weegenaar is al jaren een bekende naam in de regio en daarbuiten. Regelmatig is hij te horen als organist of fagottist of aan het werk te zien als dirigent. Ook buiten Nederland treedt hij op. Zo staan dit jaar concerten in Italië in de agenda. Naast het geven van concerten heeft Ab Weegenaar al diverse cd opnames gemaakt. Onlangs nog werd zijn nieuwste cd gepresenteerd tijdens een concert in de Buitenkerk te Kampen waar hij werken van Johann Pachelbel heeft opgenomen. Als geen ander is hij bekend met de mogelijkheden van het beroemde Hinszorgel in de Bovenkerk waardoor u misschien bij een concert van Ab Weegenaar het orgel van de Bovenkerk wel op zijn best hoort. De Stichting Kerkmuziek Hervormde Kerk Kampen heet u dan ook van harte welkom op donderdag 19 juli.

Donderdag 19 juli orgelconcert Ab Weegenaar. Kerk open 19:30 uur, aanvang 20:00 uur. Toegang €10/8/6,-