Kamper organist Gerwin van der Plaats speelt in Bovenkerk

Kalender
Muziek, dans en theater
Datum
22 augustus 2018

Beschrijving

KAMPEN - In de Kamper Bovenkerk is een nieuwe zomer-orgelserie opgezet. Naast de concerten in de donderdagavondserie zal het befaamde Hinsz-orgel nu ook zesmaal te beluisteren zijn op de woensdagavond. Voor alle concerten is een ‘romantisch programma’ samengesteld.

Kamper musicus Gerwin van der Plaats zal op 22 augustus het vijfde concert in deze serie voor zijn rekening nemen. Van der Plaats is onder anderen bekend als dirigent van het Kamper Mannenkoor. Maar ook als organist is hij een opvallende verschijning in orgelminnend Nederland. Dit niet in de laatste plaats vanwege zijn verrassende programmering. Natuurlijk kunnen we literatuurspel (Pachabel, Young, Fletcher ) van hem verwachten tijdens zijn concert. Ook romantische koraalmuziek (Jan Zwart) en improvisaties is geprogrammeerd. Maar bij Van der Plaats krijg je altijd meer dan alleen het gangbare. Laat u zich verrassen door de theatrale en humoristische kant van zowel de concertgever als van het Bovenkerkorgel. Van der Plaats weet zich met deze insteek een altijd weer een waardig ambassadeur voor de Kampense muziekcultuur. Deuren van de kerk zijn om 19.30 uur open. Concert begint om 20.00 uur! Volwassenen betalen 10 euro. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.
Woensdag 29 augustus zal Marco den Toom deze serie afsluiten. Dat concert begint om 21.30 uur! Een bekende slogan is: ‘Hoe later op de avond…’