Aan de slag met duurzaamheid

Kalender
Overig
Datum
9 november 2019

Beschrijving

1911 400x265 DuurzaamDoenDag

KAMPEN - Hoe maken we Kampen leuker, eerlijker en schoner? Daarmee ga je aan de slag in de bibliotheek, op zaterdagmiddag 9 november tussen 12.00 en 16.00 uur. In tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuvervuiling beseffen we allemaal dat het duurzamer moet. Wat kunnen wij zelf hier in Kampen doen om een gezonde leefwereld te behouden voor de toekomst? 


Doe mee

Er zijn tijdens de doe-middag tal van activiteiten om over duurzaamheid in gesprek te gaan en om in actie te komen: 

  • De mensen van voedselbos de Groene Brunneper hebben pruimenpitten bij zich, die je mag poten. Je kunt jouw toekomstige boompje een tekst van Jan Wolkers meegeven, als wens bij het groeien. Heb je geen ruimte in je tuin voor een boom? Je kan ‘m dit voorjaar terugbrengen naar de Groene Brunneper. 
  • In een workshop van upcyclers Quatre Mains leer je hoe je een oude spijkerbroek een nieuw leven kunt geven.
  • Jong en oud gaan samen met wethouder Irma van der Sloot en elkaar in dialoog over duurzaamheid. Wat kunnen de verschillende generaties hierin doen? 

Voor wie

Iedereen van 10 tot 110 jaar is welkom. De inloop is vrij, enkele activiteiten starten elk uur of elk half uur opnieuw. Uiteraard zijn er lekkere én verantwoorde hapjes en drankjes. 

Oproep

Duurzame initiatieven in Kampen worden van harte uitgenodigd om mee te doen deze middag. Wil je meer weten of aansluiten met jouw initiatief? Neem contact op met Anne Marth: amkuilder@bibliotheekkampen.nl.  

Nederland Leest

Deze activiteit organiseren we tijdens Nederland Leest in november. Dat is de grootste bibliotheekcampagne van Nederland. Het thema is dit jaar duurzaamheid.

Zolang de voorraad strekt kunnen leden van de bibliotheek die maand een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers, getiteld Winterbloei, ophalen.

Jongeren (10-14 jaar) krijgen op school de ecothriller Borealis van Marloes Morshuis, dat naadloos op duurzaamheid aansluit.