Levenslicht Kampen

Kalender
Overig
Datum
27 januari 2020

Beschrijving

synagoge

KAMPEN - Levenslicht is het tijdelijk nationaal monument van 104 duizend ‘lichtgevende’ stenen om de slachtoffers van de Holocaust te herdenken. Een kring van stenen vormt het tijdelijke, interactieve monument dat is gemaakt door kunstenaar, ontwerper en uitvinder Daan Roosegaarde. Op 27 januari wordt dit kunstwerk onthuld in verscheidene Nederlandse gemeenten vanwaar tijdens de Tweede Wereldoorlog Joden, Sinti en Roma zijn gedeporteerd naar Duitse concentratie- en vernietigingskampen. Ook de gemeente Kampen is een van de deelnemers aan het ‘Levenslicht’-project.

De plechtigheid is van 19.30 tot 20.00 uur bij de entree van de voormalige synagoge van Kampen, aan de IJsselkade.Dit project wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met Stichting Kamper Struikelstenen. De voorzitter, Pieter Treep, is bereikbaar via stolpersteine-kampen@home.nl. Meer informatie over de activiteiten in het kader van Kampen 75 jaar vrij treft u op www.wellmeetagain.nl.

 Levenslicht wordt van maandag 27 januari t/m zaterdag 1 februari dagelijks opgebouwd om 17.00 uur en afgebouwd om 21.00 uur