Burendag Quintus: maak je eigen insectenhotel

Kalender
Overig
Datum
26 september 2020

Beschrijving

quintus centrum voor kunsteducatie

KAMPEN - Nederland viert Burendag op zaterdag 26 september en Quintus doet mee! Quintus sluit aan bij dit initiatief van het Oranje Fonds en Douwe Egberts met een supertoffe (gratis!) activiteit voor binnenstadbewoners van alle leeftijden. Tussen 10.00 en 13.00 uur kunnen zij op onze binnenplaats een eigen insectenhotel maken, voor hun tuin, de straat of het plein waar zij wonen. 


Burendag wordt ieder jaar op de 4e zaterdag in september gevierd. Het is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Daarom gaan we bij Quintus aan de slag met het maken van insectenhotels voor de binnenstad. De insectenhotels kunnen op verschillende plekken in de binnenstad worden opgehangen. Op een openbare plek of juist in een hofje, straat of achtertuin. Goed voor de natuur én voor de gezelligheid in de buurt!

Dit jaar gaat Burendag net iets anders dan anders: met voldoende afstand tussen elkaar en op een veilige manier. Woon jij in de mooie binnenstad van Kampen? Dan ben je op 26 september tussen 10.00 en 13.00 uur van harte welkom op de binnenplaats van Quintus! Als gezin, samen met de buren of met je vrienden. Kinderen tot 9 jaar vragen we om samen met een ouder/verzorger te komen. Vanaf 9 jaar tot 99 kan je lekker zelfstandig aan de slag. Daarnaast zal er een lekker kopje koffie/thee en limonade geschonken worden en zijn er leuke spelletjes voor kinderen & jongeren. Je hoeft je niet aan te melden voor Burendag bij Quintus. Wel is er voor een beperkt aantal insectenhotels materiaal (ongeveer 50). Dus kom gewoon langs aan de Vloeddijk 38, check of er nog plek is en ga lekker aan de slag.

Deze gratis Burendag-activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds.