Verkenning opzet Parkinsoncafé Kampen

Kalender
Overig
Datum
29 oktober 2020

Beschrijving

park

KAMPEN -  Behoefte aan gezelligheid, lotgenotenervaring of specifieke kennis over Parkinson? Praat en denk mee over een Parkinsoncafé of andere vorm. Mark de Boer (coach arbeidsbemiddeling en Parkinsonpatiënt) en Douwe van Klinken (fysiotherapeut en onderdeel van het ParkinsonNet) zouden graag samenkomen met andere Parkinsonpatiënten, hun naasten, mantelzorgers/vrijwilligers en zorgprofessionals. Zij zijn benieuwd of meer betrokkenen in Kampen behoefte hebben aan een vorm van samenzijn. Bibliotheek Kampen helpt graag bij de start van een mogelijk netwerk.

Daarom organiseren ze gezamenlijk een verkenning op donderdag 29 oktober van 19.30 tot 21.00 uur met aansluitend een borrel. De avond vindt plaats in de Stadskazerne (Oudestraat 216). Iedereen die zelf of van nabij met Parkinson te maken heeft is van harte uitgenodigd. Reserveren is in verband met de Coronamaatregelen wel noodzakelijk, de avond is gratis toegankelijk.

Met alle aanwezigen wordt onderzocht welke wensen en verlangens er leven. Dat kan van heel eenvoudig samen een kop koffie drinken, tot informatie-uitwisseling of een hele programmering van activiteiten. Samen verkennen of de deelnemers net als in Zwolle en Dronten een officieel Parkinsoncafé zouden willen worden (onderdeel van de Parkinsonvereniging), of dat een andere vorm beter past.

Tot slot zijn de organisatorien ook benieuwd wat een ieder zou kunnen en willen bijdragen. Ook dat vatten ze breed op: van gezelligheid of lotgenotenervaring tot specifieke kennis of organisatietalent.