Stop geweld tegen vrouwen

Kalender
Overig
Datum
26 november 2020

Beschrijving

stop

KAMPEN -  Doe mee aan een online gesprek met deskundigen en met een slachtoffer van geweld over de oorzaken van geweld achter de voordeur, hoe je geweld kunt signaleren en wat jij kan doen. Soroptimistclub Isalania Zwolle-Kampen organiseert in samenwerking met de Bibliotheek Kampen, gemeente Kampen en Stichting Kadera op donderdag 26 november deze online bijeenkomst over geweld tegen vrouwen. Ze organiseren deze activiteit tijdens de jaarlijkse Orange the World campagne (25 november tot 10 december) met als doel om geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen.

Ruim 300 meldingen in Kampen

Wereldwijd krijgt één op drie vrouwen met geweld te maken. Ook in Nederland is geweld tegen vrouwen een ernstig probleem. Achter menige voordeur schuilt ellende. Ook in Kampen! Wat bijna niemand weet: in 2019 zijn in de gemeente Kampen ruim 300 meldingen geregistreerd. En de Covid-19 pandemie leidt momenteel wereldwijd tot een toename van geweld achter de voordeur...

Deelnemers gaan in gesprek met deskundigen en met een slachtoffer van geweld over de oorzaken van geweld achter de voordeur, hoe je geweld kunt signaleren en wat jij kan doen.

Programma

  • Stichting Kadera geeft voorlichting over cijfers en feiten en huiselijk geweld, wat is dat? En als je het signaleert, wat kun je dan doen?
  • Juliette – schrijfster van het boek ‘Niet voor herhaling vatbaar’ - vertelt vanuit haar eigen perspectief hoe het is om in een gewelddadig huwelijk te leven. Wat gaat er aan vooraf? Wanneer is het genoeg en stap je op?
  • Panelgesprek: publiek en hulpverleners, beleidsmakers en betrokkenen gaan in gesprek over dit belangrijke onderwerp en wat we er zelf aan kunnen doen.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor deze bijeenkomst tot 25 november 2020. Je krijgt dan de link naar de online bijeenkomst per mail toegestuurd.

Desgewenst kun je de bijeenkomst anoniem volgen.

Deelname is gratis.

Donderdag 26 november
20.00 - 21.00 uur
inloggen vanaf 19.45 uur