Stanboomonderzoek

Kalender
Overig
Datum
6 maart 2021

Beschrijving

KAMPEN  -  De vrijwilligers van de Historische Vereniging voor de IJsseldelta Jan van Arkel helpen je graag op weg bij het onderzoek naar jouw (familie)- geschiedenis. Iedere eerste zaterdag van de maand zijn er vrijwilligers van de Historische Vereniging Jan van Arkel en van de Nederlandse Genealogische Vereniging in het Informatiecentrum van het Stadsarchief Kampen in De Stadskazerne, Oudestraat 216. Tussen 10.00 en 13.00 zaterdag 6 maart ontvangen zij je, natuurlijk op corona veilige manier. Er is  een groot scherm  aanwezig waarop allesgeprojecteerd kan worden, zodat  op veilige afstand gewerkt kan worden.

Stamboomonderzoek

De vrijwilligers helpen je bij het onderzoek naar jouw familiegeschiedenis. Je kunt daarbij gebruik maken van de faciliteiten van het Stadsarchief. Je krijgt bijvoorbeeld uitleg over de eerste bronnen die je bij stamboomonderzoek tegenkomt, zoals bevolkingsregisters, burgerlijke stand en kerkelijke doop-, trouw- en begraafboeken. En ze leggen graag uit hoe je kunt zoeken naar gegevens op internet en in de verschillende archieven.

Geschiedenis van een pand

Of wil je juist achter de geschiedenis van een pand komen? Ook dan ben je van harte welkom! Deze inloopochtend is iedere eerste zaterdag van de maand van 10.00 - 13.00 uur.

6 maart 2021 
3 april 2021 
1 mei 2021 

www.hvjanvanarkel.nl