Kidzz Science Lab

Kalender
Overig
Datum
15 augustus 2018

Beschrijving

4725e07b00bd97d6d26b36723529789392aea595

KAMPEN - Het Kidzz Science Lab, organiseert de komende zomervakantie in de Bibliotheek in de Stadskazerne van Kampen eeneen leuke activiteit voor kinderen in de basisschoolleeftijd. De activiteiten hebben het thema Licht dat vanuit verschillende invalshoeken wordt benaderd. Deze staan in het teken van ontdekken en het prikkelen van de nieuwsgierigheid van kinderen. Bij het evenement Sail heeft Kampen kennis kunnen maken met het Kidzz Science Lab tijdens een gezinsmiddag die werd georganiseerd in de Bovenkerk. Dat evenement stond in het teken van Water. Kinderen hebben toen op een ansichtkaart hun eigen nieuwsgierige vragen kunnen invullen. Uit de verschillende genoemde onderwerpen is het thema Licht gekozen. Het Lab heeft een mooie plek gevonden in de Stadskazerne, waardoor er een mooie kruisbestuiving ontstaat met de Bibliotheek van Kampen. De activiteiten vinden plaats op drie woensdagen in de schoolvakantie.

Wanneer en voor wie?

Op woensdag 15 augustus zijn van 10.00 uur tot 12.00 uur de kinderen van 10, 11 en 12 jaar van harte welkom. Op woensdag 29 augustus wordt van 10.00 tot 12.00 uur hetzelfde thema Licht gepresenteerd aan de jongste kinderen van 4, 5 en 6 jaar. Deelname kost € 5,- per kind per keer en aanmelden kan via de mail: kidzzsiencelab@outlook.com. Er is per keer plaats voor 25 kinderen.

Het Kidzz Science Lab
Het Kidzz Science Lab is een nieuw initiatief in Kampen, dat is ontstaan uit het idee dat er in Kampen ruimte is voor meerdere leuke activiteiten voor kinderen tijdens de schoolvakanties. De werkgroep bestaat uit vijf enthousiaste leden. Het Kidzz Science Lab wil in Kampen een plek creëren waar kinderen in de basisschoolleeftijd samen komen om spelenderwijs te leren, ontdekken en te onderzoeken. Een plek die hen inspireert en waar zij herinneringen opdoen die zij de rest van hun leven bij zich dragen. Inspiratie komt uit de wetenschap, techniek, actualiteit en het bedrijfsleven. Onderwerpen worden aangedragen door de kinderen zelf. Daarbij werkt het Kidzz Science Lab volgens de filosofie van Steven Covey. Deze heeft de zeven eigenschappen van effectief leiderschap (The Seven Habits of Highly Effective People) ontwikkeld. Deze zijn vertaald naar de wereld van kinderen.