Verbod op asbestdaken: 21 november informatiebijeenkomst voor bedrijven en agrariërs

Kalender
Politiek en overheid
Datum
21 november 2018

Beschrijving

Kampen2

KAMPEN - De gemeente Kampen organiseert voor bedrijven en agrariërs een informatiebijeenkomst over het landelijk verbod op asbestdaken. Asbest kan een gevaar opleveren voor de gezondheid van mensen. Om die reden heeft de landelijke overheid besloten dat daken met asbest na 2024 in Nederland verboden zijn.

Pandeigenaren zijn zelf verantwoordelijk voor het tijdig vervangen van een asbestdak. Mogelijk heeft u als ondernemer of agrariër een asbestdak op uw bedrijfspand of schuur. Wanneer het dak dateert van vóór 1993 is die kans aanwezig. Vanaf 1994 is asbest namelijk definitief verboden als bouwmateriaal.


Wanneer: woensdag 21 november
Tijdstip: 19.30 uur (zaal open om 19.15 uur)
Locatie: Raadzaal, stadhuis Kampen

Vragen

Heeft u vragen over of naar aanleiding van deze informatie, dan kunt u contact opnemen met de griffie op het telefoonnummer 038 - 33 9 4157. Ook als u gebruik wilt maken van het spreekrecht tijdens een commissievergadering, kunt u zich via dit telefoonnummer tot de griffie te wenden. Dit dient u voor 12.00 uur op de dag van de desbetreffende commissievergadering te doen.

Het is niet mogelijk om in te spreken bij een raadsvergadering. Voor het raadsspreekuur hoeft u zich niet vooraf aan te melden. Voor meer informatie over het spreekrecht in de raadscommissies en het raadsspreekuur  zie www.kampen.nl onder Gemeenteraad.

Programma

Tijdens de informatieavond hoort u meer over het belang van het vervangen van uw asbestdak, hoe u dit kunt (laten) aanpakken en wie u daarbij kan helpen. Ook is er informatie over financieel en fiscaal interessante regelingen. De bijeenkomst duurt circa 1 uur. Aansluitend is er een informatiemarkt met vertegenwoordigers van diverse bedrijven die betrokken zijn bij asbestverwijdering.

Aanmelden bijeenkomst

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor de bijeenkomst. Aanmelden voor de bijeenkomst kan door uiterlijk 14 november een e-mail te sturen aan: asbestdaken@kampen.nl onder vermelding van uw naam en de datum van de bijeenkomst. Uw aanmelding wordt geregistreerd in volgorde van binnenkomst. Bij grote belangstelling wordteen tweede bijeenkomst georgaiseerd  in het eerste kwartaal van 2019.