Inloopbijeenkomst fietsparkeren binnenstad

Kalender
Politiek en overheid
Datum
21 september 2020

Beschrijving

fietsen

KAMPEN -  In april is de gemeente Kampen gestart met de pilot fietsparkeren in de binnenstad van Kampen. Inmiddels is het september en is de gemeente benieuwd naar uw ervaringen en bevindingen tot nu toe. Daarom wordt op maandagavond 21 september vanaf 19.00 uur een inloopavond georganiseerd over het fietsparkeren. De inloopavond vindt fysiek plaats in het stadhuis (Burgemeester Berghuisplein 1). Tijdens de avond kunt u vragen stellen over het fietsparkeerbeleid en de pilot. De gemeente gaat ook graag met u in gesprek over uw ervaringen en verbeterpunten.

In verband met de coronamaatregelen is vooraf aanmelden verplicht. Wilt u liever via e-mail de informatie ontvangen en reageren? Ook dat kan.

Waarom fietsparkeren?

De gemeente wil een veilige en toegankelijke binnenstad. Doordat er onvoldoende voorzieningen voor fietsparkeren zijn, worden fietsen her en der in de stad geparkeerd. Hierdoor ontstaan er onveilige en onwenselijke situaties.

'Fietsen blokkeren de toegang voor de hulpdiensten en de binnenstad is door alle geparkeerde fietsen slecht toegankelijk. Dit is vooral merkbaar in de stegen en smalle straten, maar ook de toegang tot winkels en woningen wordt regelmatig geblokkeerd. De hulpdiensten, maar ook mensen met een beperking, ondernemers en bewoners van de binnenstad hebben hierover de noodklok geluid. In (levensbedreigende) situaties, waarbij snel gehandeld moet worden, mogen fietsen nooit een blokkade zijn,' laat de gemeente weten.

Aanmelden voor de inloopbijeenkomst

In verband met de coronamaatregelen is vooraf aanmelden verplicht. Aanmelden kan tot uiterlijk 14 september door het invullen van het aanmeldformulier inloopbijeenkomst fietsparkeren. De inloopbijeenkomst is opgedeeld in blokken van 30 minuten. Bezoekers worden vooraf in een bepaald tijdsblok van 30 minuten ingedeeld. Bent u geïnteresseerd, maar is er een moment waarop u deze avond bijvoorbeeld echt niet kunt? Geef dit dan bij uw aanmelding door.