AFGELAST: Zalkerloop

Kalender
Sport en beweging
Datum
6 juni 2020

Beschrijving

zalkerloop

ZALK -   SV Zalk en het Dorpshuis “An de Steege” organiseren op zaterdag 6 juni 2020 de Zalkerloop. Het is een regionale loop door en in de IJsseldelta. Het parcours start en eindigt in het dorp Zalk en gaat via het Zalkerbos langs de IJssel.  Voorinschrijven kan tot zaterdag 6 juni via Inschrijven.nlNa -inschrijven kan op de dag zelf vanaf half 10 tot half uur voorafgaand aan de start van de loop in het dorpshuis "An de Steege" Start en finish zijn voor het dorpshuis en sportpark "An de Steege" aan de Broeksteeg 42 in  Zalk. Dit moderne gebouw is van alle gemakken voorzien, als onder andere kleed- en wasgelegenheid.

afstanden

 Parcours:

(kaart) Het parcours zal starten aan de rand van ons dorp bij het Dorpshuis "An de Steege", waarna je meteen door de leuke straatjes van Zalk heen rent, langs de molen. Dan gaat de ronde van de 5 km, 10 km en 15 km door de landerijen richting de dijk. Op de dijk aangekomen kunnen de lopers genieten van het prachtige uitzicht richting de IJssel, het dorp Zalk en het zalkerbos. Laatst genoemde gaan ze dan van dichtbij bekijken, want het parcours zal via het zalkerbos verlopen, richting het veerpad. Door het natuurgebied heen richting de mooie rivier de IJssel, om daar via de waterpost om te keren en weer met het gezicht richting het dorp Zalk te lopen. De kerktoren en de molen zullen we weer steeds dichterbij zien komen. Boven aan de dijk aangekomen, gaan we door de gezellige straten richting de Oase en langs de kerk, om vervolgens bij de finish uit te komen.

Verzorging:

Er zijn 2 waterpunten op het parcours. Bij de Finish krijgt u een gezond en sportief hapje en drankje aangeboden. Er zijn 2 EHBO-posten. Bij het dorpshuis is een gezellig buitenterras (bij mooi weer) en uiteraard alle horeca voorzieningen in het gebouw.

Herinnering:

Voor alle lopers is er een speciale herinnering.

Wil je helpen aan dit gezellige evenement? Meld je aan als vrijwilliger. Er zijn diverse taken te doen, denk aan:
– verkeersregelaar
– inschrijfburo
– wedstrijdsecretariaat
– drinkpost in het finish  gebied
– medailles uitreiken
– ehbo-er
– voor- of nafietser
– opbouw of afbouw van het evenementen terrein
– etcetera

Meld je aan als vrijwilliger, via de vrijwilligerscoördinator Ester Buter via mail: zalkerloop@gmail.com