VVV Oldebroek
Zuiderzeestraatweg 139
8096 BE Oldebroek
Telefoon: (0525) 68 15 20
Fax: (0525) 6834 96

VVV Wezep
Totaal gemak v.o.f. Dijkman
Meidoornpassage 14
8091 KS Wezep
Telefoon: (038) 3760766

VVV kantoor Elburg
VVV Kantoor Veluwe
VVV kantoor Nunspeet
VVV Kantoor Kampen
VVV Kantoor Zwolle

De gehele Veluwe is voorzien van een fietsroutenetwerk die door middel van knooppunten tot een netwerk van ruim 1.600 km fietsroutes aan elkaar geknoopt kunnen worden tot aantrekkelijke regionale fietsroutes. Op elke knooppunt staat een informatiepaneel met een plattegrond en de nummers van de omringende knooppunten. Op het grondgebied van de gemeente Oldebroek zijn een vijftal fietsroutes aan elkaar geknoopt en ook verbonden met fietsroutes in de regio.

Lees meer >

Rubrieken: tentoonstellingen - historie - natuur -

nederland, gelderland, oldebroek, Bovenstraatweg 10, 8096pe.

De gemeente Oldebroek met veel cultuurhistorische bezienswaardigheden liggend in de Noordoost Punt van de Veluwe en bestaande uit diverse dorpskernen in een prachtig, landelijk, bosrijke en natuurlijke omgeving. Het Veluwse Oldebroek is een bijzondere gemeente want binnen de gemeentegrenzen omvat het vier typen Landschap. Tussen de Woldberg met zijn bos en Heide en de kust van de voormalige Zuiderzee, nu de Veluwemeren, liggen het Veen en het moerassige broekland. Midden in dit zo karakteristieke gebied ligt het Museum : "De Bovenstreek".

Lees meer >

Rubrieken: tentoonstellingen - kastelen -

nederland, gelderland, 't harde, Zwaluwenburg 6, 8084pd

Rubrieken: tentoonstellingen - krijgsmacht -

nederland, gelderland, t harde, Eperweg 149, 8084he.

Het Nederlands Artillerie Museum geeft een goed beeld van de geschiedenis van het Wapen der Artillerie. Vanaf de vroegste tijden construeerde de mens werktuigen waarmee brokken Steen en andere projectielen over een behoorlijke afstand naar de vijand konden worden geslingerd. Door de uitvinding van het buskruit werden projectielen met vuurmonden ( kanonnen ) verschoten, waarmee de vernietigingskracht van de artillerie drastisch toenam.

Lees meer >

Rubrieken: tentoonstellingen - beeldhouwkunst - hedendaagse kunst - tuinen -

Nederland, Gelderland, Elburg, Tempelweg 1, 8081pk.

Aan de rand van het middeleeuwse stadje Elburg ligt Galerie & Beeldentuin De Elborgh op 2 hectare grond. De Elborgh is gevestigd in een historisch pand, waarvan het oudste gedeelte ( het voorhuis ) uit de 17e eeuw stamt, en het latere ( deel ) gedeelte uit 1816. De Boerderij is gebouwd op een terp, dit om tegen overstromingen van de vroegere Zuiderzee beschermd te zijn. Het pand heeft Lange tijd dienst gedaan als Boerderij. Later is er een excentrieke Kunstenaar komen wonen die het min of meer aan de Moderne wooneisen heeft aangepast. Hij heeft het huis de huidige naam 'de drie linden' gegeven.

Lees meer >

Rubrieken: tentoonstellingen - astronomie - historie - natuur -

nederland, gelderland, elburg, Jufferenstraat 6, 8081cr

Een van de markantste gebouwen van de vestingstad Elburg is het vroegere Agnietenconvent. Eens was het een 15e eeuws vrouwenklooster. In deze laat-gotische panden is nu het Gemeentemuseum gevestigd. Het Museum heeft een uitgebreide collectie voorwerpen over de geschiedenis van Elburg en haar omgeving. U kunt de voormalige kloosterpanden bezoeken, inclusief de bijzondere, middeleeuwse dubbelkapel. Vanaf de verstilde binnenplaats en de kloostertuin heeft u een prachtig uitzicht op het klooster.

Lees meer >

Rubrieken: tentoonstellingen - historie -

Nederland, Gelderland, Elburg, Rozemarijnsteeg 9, 8081ga.

Het oude Hanzestadje Elburg is een fraai historisch stadje. In geen enkele stad vindt men op een beperkte oppervlakte zoveel monumenten als in Elburg. De orgelcultuur neemt in Elburg een aparte plaats in. Het Orgel in de Grote of St. Nicolaaskerk is zelfs wereldvermaard, onder meer door het jaarlijks op de laatste zaterdag van augustus gehouden orgelconcours voor amateur-organisten. En door het tweejaarlijks internationale orgelconcours voor organisten uit binnen- en buitenlandse Hanzesteden.

Lees meer >

Rubrieken: tentoonstellingen - natuur - tuinen -

Nederland, Gelderland, Elburg, Industriestraat 15, 8081hh

Zes hectare bloemen- en kruidenpracht met Kruidentuin, Geurentuin, Homeopathietuin, Kloostertuin, Een bijzondere tropische planten expositie, Planten uit vele werelddelen, Bomen, bijen, vlinders, Vogels, wormen, een Bewegingspad, een Junior speeltuin en de Gapertentoonstelling 'Kopstukken'. Verder nog Diverse workshops waarbij u bijvoorbeeld een gezonde tafelazijn maakt.

Lees meer >

Rubrieken: tentoonstellingen - historie -

Nederland, Gelderland, Elburg, Havenkade , 8081gp.

Oorspronkelijke visafslag, tegenwoordig ingericht als Museum. Visserijattributen, tekstborden, afmijntoestel, miniatuurschepen en een videofilm.

Rubrieken: tentoonstellingen - natuur -

Nederland, Gelderland, Epe, Woesterbergweg 2, 8162rd

meer agenda en cultuur van Epe en omgeving Kunstroute vanaf Dierenpark Wissel
Dierenpark Wissel ligt vlakbij Epe op een mooi gedeelte van de Veluwe. Door het park slingert een beekje waardoor eilandjes en gebieden ontstaan die het domein zijn van vele bijzondere Dieren. Het park heeft een natuurlijke uitstraling door de vele soorten bomen, struiken en planten.

Lees meer >

Rubrieken: tentoonstellingen - hedendaagse kunst - historie -

Nederland, Overijssel, Kampen, IJsselkade 33, 8265ac

De Gemeentelijke Expositieruimte Kampen is gevestigd in de voormalige synagoge aan de IJsselkade.
De synagoge werd in 1847 in opdracht van de Nederlands-Israelische gemeente van Kampen gebouwd door de stadsarchitect Nicolaas Plomp.
Het gebouw diende bijna honderd jaar al bedehuis voor de Joodse gemeenschap van Kampen.

Lees meer >

Rubrieken: tentoonstellingen - boerderij - historie -

nederland, overijssel, kampen, Groenestraat 94, 8261vj.

Kampen heeft een Lange agrarische traditie. De agrarische achtergrond vind je niet alleen om de stad heen, zoals het Kampereiland, maar ook midden in de stad.
In de Groenestraat, maar ook in andere Delen van de stad, woonden vroegen veel koeboeren. De Historie van deze Boeren gaat terug tot in de dertiende eeuw. Ook toen waren er al diverse Boeren binnen de muren van de stad, terwijl hun weidegebieden zich tot ver buiten de stad uitstrekten.

Lees meer >

Rubrieken: tentoonstellingen - historie -

Nederland, Overijssel, Kampen, Botermarkt 3, 8261gr

Verzameling antieke gereedschappen en machines, waarvan een aantal op afspraak in werking kan worden getoond. Verder tabaksattributen en tijdelijke exposities.
Aan de Botermarkt in Kampen is het Kamper Tabaksmuseum gevestigd. Dat dit Museum in Kampen staat is niet verwonderlijk.

Lees meer >

Rubrieken: tentoonstellingen - beeldende kunst - historie -

Nederland, Overijssel, Kampen, Oudestraat 158, 8261cz.

Het Stedelijk Museum is gevestigd in een vier verdiepingen tellend laat gotisch koopmanshuis uit 1500. Sinds 1984 is het huis in gebruik als Museum. Bij het Museum hoort een Rosmolen ( paardemolen ) die deels dateert uit de 17e eeuw. In 1997 is de Rosmolen gerestaureerd en sinds die tijd vinden er demonstraties plaats voor groepen op afspraak.

Lees meer >

Rubrieken: tentoonstellingen - architectuur - historie -

Nederland, Overijssel, Kampen, Oudestraat 146, 8261cz .

Op de eerste verdieping van de toren bevindt zich een permanente mini-expositie over de geschiedenis van de toren en het befaamde Hemony Carillon. Bezoekers kunnen de toren beklimmen voor een uitzicht op de omgeving.

Lees meer >

Rubrieken: tentoonstellingen - architectuur - historie - topografie -

Nederland, Overijssel, Kampen, Burgwal 43, 8261ep

De topografische geschiedenis van Kampen aan de hand van 19e- en 20e-eeuwse stadsgezichten, oude plattegronden, Gravures, tekeningen en schilderijen van Kamper schilders en een fotoverzameling van ca. 12.000 foto 's.

Lees meer >

Rubrieken: tentoonstellingen - beeldende kunst - historie -

Nederland, Overijssel, Kampen, IJsselkade 1, 8261ab.

Aan de westzijde van Kampen staan nog twee poorten: de Broederpoort en de Cellesbroederpoort. Aan de Kant van de IJssel is slechts een poort overgebleven: de Koornmarktspoort. Dit is ook de oudste poort van Kampen en dateert uit de veertiende eeuw. De poort was voordat Kampen een Brug over de IJssel kreeg, het Hart van de Kamper economie. Aan de voorzijde was de aanlegplaats voor het veer dat naar de andere Kant van de IJssel voer.

Lees meer >

Rubrieken: tentoonstellingen - hedendaagse kunst -

Nederland, Overijssel, Kampen, Voorstraat 20, 8261hs.

Galerie "Huys der Kunsten" is de thuisbasis voor Kunstenaars vanuit diverse disciplines die gezamenlijk de Stichting "Werk in Uitvoering" vormen. 't Huys der Kunsten organiseert ieder jaar diverse exposities van eigen deelnemers maar is ook een platform voor collega-kunstenaars. Daarnaast biedt het "Huys der Kunsten" ook thematische exposities welke door andere personen uit de Kunst- en cultuurwereld worden georganiseerd.

Lees meer >

Rubrieken: galeries - hedendaagse kunst -

Nederland, Gelderland, Nunspeet, Laan 27, 8071jg.

Vanaf de oprichting van Demedici Beeldende Kunst in 1995 heeft de presentatie van buitenbeelden een belangrijke plaats ingenomen. In de ruime bostuin van de toenmalige vestiging in Putten werd permanent een selectie van tientallen werken getoond. Daarnaast vormden het pinetum en Arboretum van het prachtige nabijgelegen landgoed Schovenhorst gedurende enkele zomers de context voor een beeldenexpositie op museale Schaal, die bezoekers trok uit het hele land.

Lees meer >

Rubrieken: tentoonstellingen - historie - natuur - speelgoed -

Nederland, Ggelderland, Nunspeet, Marktstraat 19, 8071gv

In het Veluws Diorama is er een doorlopende tentoonstelling van alle Dieren die op de veluwe voorkomen. Het geschilderde achtergrond decor van het Diorama, welke gemaakt is in een gebogen ronde Vorm, is gemaakt door Chris ten Bruggekate uit Nunspeet. Deze slaagde erin de 3 belangrijkste natuurgebieden rond het dorp uit te beelden. Beginnend bij de heidevelden van Elspeet wordt de aandacht verlegd naar de zandverstuiving van Hulshorst, en tenslotte maakt de kijker kennis met het vochtige IJsselmeer gebied en zijn weide gronden.

Lees meer >

Rubrieken: tentoonstellingen - historie -

Nederland, Ggelderland, Nunspeet, Stationslaan 28, 8071cm.

De collectie weerspiegelt de geschiedenis van Nunspeet, Elspeet, Hulshorst en Vierhouten. Te zien zijn klederdrachten, gebruiksvoorwerpen, landbouwwerktuigen, interieurstukken en zelfs prehistorische werktuigen. In verschillende tafereeltjes wordt het boerenleven en ook het werken in de bossen omstreeks 1920 uitgebeeld. Schooltje, winkeltje anno 1900.

Rubrieken: tentoonstellingen - historie - oorlog -

nederland, gelderland, vierhouten, Nunspeterweg 1, 8076ra.

In de Tweede Wereldoorlog zijn in het bos bij Vierhouten hutten gebouwd om onderduikers in onder te brengen. Ter herinnering daaraan zijn op dezelfde plaats drie hutten nagebouwd. U kunt ze vrij bezoeken; een informatiepaneel geeft duidelijke uitleg. Direct nabij is een herdenkingsmonument te zien.
Informatie over Het Verscholen Dorp is verkrijgbaar in Museum De Ouwe Schuure, Elspeterbosweg 33, Vierhouten.

Lees meer >

Rubrieken: tentoonstellingen - natuur -

Nederland, Ggelderland, Nunspeet, Plesmanlaan 2, 8072pl

Het Bezoekerscentrum Zandenbos ligt op de Noord-Veluwe, in de boswachterij Nunspeet. De Noord-Veluwe is wat Natuur betreft een van de rijkste gebieden van ons land. Het strekt zich uit van de Randmeerkust in het westen tot aan de IJssel in het oosten.

Lees meer >

Rubrieken: tentoonstellingen - architectuur - historie -

Nederland, Gelderland, Vaassen, Maarten van Rossumplein 4, 8771eb.

Kasteel Cannenburch is in het midden van de 16de eeuw gebouwd door de Gelderse maarschalk Marten van Rossem. Het Kasteel ademt de sfeer van een eeuwenlang bewoond edelmanshuis. De vertrekken zijn in bewoonde sfeer ingericht met een belangrijke collectie meubels, Porselein, schilderijen, etc. Het is net of de bewoners Elk moment binnen kunnen komen. De fraaie ligging van het Kasteel, het eeuwenoude muurwerk en de historische inrichting nodigen als vanzelf uit tot een nadere kennismaking.

Rubrieken: tentoonstellingen - beeldende kunst -

Nederland, Gelderland, Hattem.

Waar anders dan in het Gelderse Hanzestadje Hattem, met zijn middeleeuwse stadskern en de vele pittoreske geveltjes, is het werk van Anton Pieck beter op zijn plaats.
Op de begane grond bevinden zich twee zalen. In één zaal is de permanente expositie ingericht en in de andere is de werkhoek van Anton Pieck ondergebracht met de daarbij behorende Middeleeuwse stoel, de tafel uit zijn ouderlijk huis, een boekenkast en op tafel natuurlijk zijn tekenmateriaal en allerhande Attributen en snuisterijen waarmee de Kunstenaar zich dagelijks omringd zag.

Lees meer >

Rubrieken: tentoonstellingen - beeldende kunst - moderne kunst -

Nederland, Gelderland, Hattem, Achterstraat 46, 8051gc.

Het museum is gehuisvest in sfeervolle, historische panden. Waarschijnlijk is het een koopmanshuis geweest. Medio 1983 werd de collectie van het Museum uitgebreid met de unieke schilderijenverzameling van Jan Voerman Sr. en Jan Voerman Jr.. Zo ontstond een volwaardig Museum met naast de Voermancollectie ook een historische collectie.

Rubrieken: galeries - beeldende kunst -

nederland, gelderland, hattem, Kruisstraat 15, 8051gd

Platform voor kunstwerken die opwekken tot beschouwingen over het leven en het goddelijke in mens en Natuur.

Rubrieken: tentoonstellingen - historie -

Nederland, Gelderland, Hattem, Kerkhofstraat 13, 8051gg

Nederlands Bakkerijmuseum 'Het Warme Land' is het grootste en meest veelzijdige Bakkerijmuseum van Nederland. Een brede collectie gebruiksvoorwerpen uit de Brood - en banketbakkerij worden op een verrassende manier gepresenteerd in de sfeervolle entourage van twee historische gebouwen, onderling verbonden door een tunnel. exposities en demonstraties zorgen voor een levendige sfeer en zijn aantrekkelijk voor Jong en Oud.