Rubrieken: tentoonstellingen - beeldhouwkunst - hedendaagse kunst - tuinen -

Nederland, Gelderland, Elburg, Tempelweg 1, 8081pk.

Aan de rand van het middeleeuwse stadje Elburg ligt Galerie & Beeldentuin De Elborgh op 2 hectare grond. De Elborgh is gevestigd in een historisch pand, waarvan het oudste gedeelte ( het voorhuis ) uit de 17e eeuw stamt, en het latere ( deel ) gedeelte uit 1816. De Boerderij is gebouwd op een terp, dit om tegen overstromingen van de vroegere Zuiderzee beschermd te zijn. Het pand heeft Lange tijd dienst gedaan als Boerderij. Later is er een excentrieke Kunstenaar komen wonen die het min of meer aan de Moderne wooneisen heeft aangepast. Hij heeft het huis de huidige naam 'de drie linden' gegeven.

Ook heeft hij er voor zijn zeven ezels een stal gebouwd.
Nu zijn de Boerderij, het land en de Tuinen ingericht als Galerie en Beeldentuin, waar vele Kunstenaars hun unieke werken tentoonstellen. Ook wordt de Tuin gebruikt om exclusieve tuindecoraties laten zien en te koop aan te bieden. In het gerestaureerde bakhuisje is van verschillende Kunstenaars het 'kleinere' werk te zien en te koop. Ook heeft De Elborgh een keur aan antieke Chinese en Tibetaanse ( bruids )kasten.
Een bezoek aan De Elborgh staat borg( h ) voor genieten van een unieke Tuin met veel verrassende hoekjes, en van een Scala aan Kunst, tuindecoraties en antiek. En wie weet vindt u er het kunstwerk dat u al Lang zocht, of waarvoor u spontaan valt.
Galerie & Beeldentuin De Elborgh is vrij toegankelijk.
Iedere zaterdag en zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur.