Rubrieken: tentoonstellingen - boerderij - historie -

nederland, overijssel, kampen, Groenestraat 94, 8261vj.

Kampen heeft een Lange agrarische traditie. De agrarische achtergrond vind je niet alleen om de stad heen, zoals het Kampereiland, maar ook midden in de stad.
In de Groenestraat, maar ook in andere Delen van de stad, woonden vroegen veel koeboeren. De Historie van deze Boeren gaat terug tot in de dertiende eeuw. Ook toen waren er al diverse Boeren binnen de muren van de stad, terwijl hun weidegebieden zich tot ver buiten de stad uitstrekten.

De museumboerderij aan de Groenestraat nummer 94 is ingericht als herinnering aan de bijzondere wijze waarop agrariers midden in de Kamper binnenstad leefden en hun karige brood verdienden. Het pand is nog in autentieke staat gebleven. De Woonkamer aan de voorzijde met de Stal en de deel zijn nog origineel. Ook de binnenplaats en de mestplaats, nu konijnen-paradijs, kunt u nog in het Museum terug vinden. De Gang was aan- en afvoerroute voor alles wat met het boerenbedrijf te maken had. De Boer en zijn gezin leefden op de deel. Voor hen was het gewoon, maar ons komt het vreemd over om de maaltijd te gebruiken op enkele meters vanaf het vee. Ook het piepkleine keukentje is nog origineel, inclusief de emaille spullen uit de Berk fabrieken.