Rubrieken: tentoonstellingen - beeldende kunst - historie -

Nederland, Overijssel, Kampen, Oudestraat 158, 8261cz.

Het Stedelijk Museum is gevestigd in een vier verdiepingen tellend laat gotisch koopmanshuis uit 1500. Sinds 1984 is het huis in gebruik als Museum. Bij het Museum hoort een Rosmolen ( paardemolen ) die deels dateert uit de 17e eeuw. In 1997 is de Rosmolen gerestaureerd en sinds die tijd vinden er demonstraties plaats voor groepen op afspraak.

Het Stedelijk Museum Kampen is een cultuurhistorisch Museum waarin de geschiedenis van de stad en de directe omgeving vanaf de 12e eeuw tot heden belicht wordt. Dit gebeurt zowel aan de hand van gebruiksvoorwerpen als kunstvoorwerpen. Het Museum bezit een grote Verzameling gildezilver, een unieke muntcollectie, enkele nationaal belangrijke bodemvondsten en een uitgebreide schilderijencollectie vanaf de 16e t/m de 20e eeuw.
Op de begane grond vinden jaarlijks 5 tot 6 tijdelijke exposities plaats, variërend van lokale onderwerpen tot algemene onderwerpen. Daarnaast organiseert het Museum evenementen ( bijv. Taxatiedagen ) en neemt het deel aan evenementen ( Monumentendag, Kerst-Inn etc. )