Rubrieken: galeries - hedendaagse kunst -

Nederland, Gelderland, Nunspeet, Laan 27, 8071jg.

Vanaf de oprichting van Demedici Beeldende Kunst in 1995 heeft de presentatie van buitenbeelden een belangrijke plaats ingenomen. In de ruime bostuin van de toenmalige vestiging in Putten werd permanent een selectie van tientallen werken getoond. Daarnaast vormden het pinetum en Arboretum van het prachtige nabijgelegen landgoed Schovenhorst gedurende enkele zomers de context voor een beeldenexpositie op museale Schaal, die bezoekers trok uit het hele land.

In Nunspeet wordt deze Lijn doorgezet en blijven buitenbeelden een belangrijk onderdeel van de collectie. Ze zijn zelfs op twee locaties te bekijken. Allereerst in de Tuin achter de Galerie, een besloten en intieme ruimte met bomen en een groot gazon. De aanleg is speels en spontaan. De tweede locatie is het bijna vijf hectare grote complex van 'Kijktuinen Nunspeet', waar DeMedici in de fraaie, karaktervolle thematische Tuinen ca 25 beelden exposeert.
Voor beide locaties geldt dat de beelden bijzonder divers zijn. De keuze loopt van groot tot klein en van figuratief tot Abstract. Er zijn beelden van steen, van Keramiek, van ijzer en van roestvrij staal, beelden in oplage, maar ook unica. Sommige functioneren het best aan het eind van een zichtas. Andere vragen juist om een intieme plek. Kortom, voor iedereen die zijn Tuin wil verrijken met een kunstwerk zijn er mogelijkheden.