Rubrieken: tentoonstellingen - beeldende kunst -

Nederland, Gelderland, Hattem.

Waar anders dan in het Gelderse Hanzestadje Hattem, met zijn middeleeuwse stadskern en de vele pittoreske geveltjes, is het werk van Anton Pieck beter op zijn plaats.
Op de begane grond bevinden zich twee zalen. In één zaal is de permanente expositie ingericht en in de andere is de werkhoek van Anton Pieck ondergebracht met de daarbij behorende Middeleeuwse stoel, de tafel uit zijn ouderlijk huis, een boekenkast en op tafel natuurlijk zijn tekenmateriaal en allerhande Attributen en snuisterijen waarmee de Kunstenaar zich dagelijks omringd zag.

Verder bevinden zich op de begane grond de voorzieningen voor de bezoekers, zoals informatiebalie, garderobe, ( invaliden )toiletten, drankautomaat met enkele zitjes en de museumwinkel.
Op de bovenverdieping bevinden zich twee zalen die voor Thema -exposities worden gebruikt.
Op de benedenverdieping is ongeveer de helft van de zaal ingericht met werk dat Anton Pieck maakte voor de Efteling. Hierdoor geïnspireerd kunnen de allerjongste bezoekers er in de tekenhoek hun eigen tekenkunst tonen.
De andere helft van de zaal is gewijd aan het Grafische werk van Anton Pieck. Hier vindt u Houtsneden, Etsen, Gravures, drogenaald Etsen en litho 's rondom de imposante etspers. Pieck drukte op deze pers tientallen jaren zijn Etsen, Gravures en droge naalden af. Een zwaar karwei dat hij nooit aan anderen overliet.
Het Anton Pieck Museum is samen met het Voerman Museum Hattem ondergebracht in één complex. Dat betekent dat de bezoekers met één toegangskaartje deze Musea kunnen bezoeken.