Manja Knoop 31 kopie

KAMPEN - Dichter en singer-songwriter Vincent Corjanus brengt op 28 december zijn allereerste cd uit. De EP ‘Laten we het thuis noemen’ zal diezelfde dag gepresenteerd worden in Blue Music Kampen.

‘Laten we het thuis noemen’ is het resultaat van meerdere opnamesessies in Kampen, Zwolle en Friesland. Corjanus schreef de teksten en de muziek van de gloednieuwe nummers zelf. Momenteel is de jonge dichter nog bezig met zijn Poetry and Musica Tour langs Nederlandse bibliotheken. In januari zal deze tour afgesloten worden in het Belgische Maaseik en het Zuid-Hollandse Lisse.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ARDA 1

ZUIDEINDE - Juf Arda Gaasenbeek neemt afscheid van de Koldewijn Schoele, nadat ze in 1979 gestart is als één van de 3 leerkrachten op deze kleine basisschool. Met een pauze tussendoor heeft ze in bijna 40 jaar vele kinderen op Zuideinde geduldig leren lezen. Veelal stond ze voor groep 3. Maar ook voor de combinatiegroep 3-4-5 was ze een hulpvaardige leerkracht, altijd bereid om zich voor 100% in te zetten. Bijzonder is dat ze inmiddels meerdere generaties heeft lesgegeven.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

theo

ZWOLLE/IJSSELMUIDEN - Annelies Maas en Roland Kortenhorst van het in Zwolle gevestigde Medical Precision en Johan van Marle van Uitgekookt uit IJsselmuiden hebben gisteren de awards voor Starter en Ondernemer van het Jaar Regio Zwolle 2018 in de wacht gesleept. Dit gebeurde op de zevende editie van het Regio Zwolle Congres, waar het publiek de uiteindelijk beslissende stem mocht uitbrengen via Regio Zwolle ondernemers community: Regio Zwolle Connect.

Ondernemer van het Jaar Regio Zwolle 2018

De keuken werd te klein voor Johan van Marle van Uitgekookt. Een nieuwe locatie biedt ruimte voor groei van 12.000 naar 50.000 hoogwaardige maaltijden per dag. Gezonde gerechten bezorgd aan huis door heel Nederland én totaalconcepten op het gebied van Catering en Events.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

logo kavoca.480x0 e1520631341324

KAMPEN - In het weekend van 22 december staat Kampen in het teken van het theaterfestival Kerst in Oud Kampen. Het thema van Kerst in Oud Kampen is dit jaar licht – een welkom verschijnsel in de donkere dagen voor kerst! Een mooi moment om een bezoek te brengen aan het Ikonenmuseum want Ikonen worden wel Beelden van het Licht genoemd! Op 22 december bent u van 16.00 tot 21.00 uur van harte welkom om het museum in kerstsfeer te bezoeken en te luisteren naar diverse optredens van Kamper Vocaal Ensemble Kavóca.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kamptrompkorrps

KAMPEN - Het Kamper Trompetter Korps heet u van harte welkom op haar nieuwjaarsreceptie op zaterdag 5 januari 2019 om te proosten op het nieuwe jaar. Aansluitend aan de nieuwjaarsreceptie zal overgegaan worden overgaan naar de traditionele feestavond met als dresscode: ‘Gala’.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

rbs kas buitenkant orig

DRONTEN - Zondag 16 december is er een stiltewandeling op Landgoed Roggebotstaete (Vossemeerdijk 6 in Dronten0. Zo in de laatste weken van het jaar kan het fijn zijn om tijd vrij te maken en terug te kijken op het jaar dat achter je ligt. Wat waren de lichte momenten en wanneer waren je dagen donker. Al wandelend trekt het jaar zich nog eenmaal aan je voorbij. Maak tijd voor jezelf én voor wat jou bezig houdt. Na afloop wordt gezamenlijk een kop koffie of thee gedronken bij Gerry in de kas (Rustpunt Keet van Staete).

Voor meer info kijk je op www.vrouwenrouw.nl/stiltewandeling-wandelen-met-verlies.html. Bellen mag ook: 06-34873111.

Schrijf reactie (0 Reacties)

REGIO/KAMPEN - Op vrijdag 7 december kwamen bestuurders, ondernemers en gebiedsbeheerders in het Dolfinarium bijeen om het onmogelijke mogelijk te maken; de 80 kilometer lange Randmeren te ontwikkelen tot één coherent en tegelijk gedifferentieerde hotspot voor waterrecreatie. Met ruim zestig deelnemers is het eerste jaarcongres ‘samenwerken aan Randmerenkwaliteit’ van de Gebiedscoöperatie Gastvrije Randmeren goed bezocht. Het ochtendprogramma is gericht op informeren en inspireren, ’s middags buigen de deelnemers zich over plattegronden en waterkaarten. Aan zeven thematafels ontleden werkgroepen met markeerstiften, potloodstrepen en kleurige stickers het hele gebied van Almere tot Kampen. De verscheidenheid van de watervlakken, met harde en zachte kustgebieden, en de open en gesloten achterlanden is voor tal van de aanwezigen zelf een openbaring. En als vanzelf vormt zich het beeld van één aaneengesloten en grenzeloos recreatie- en watersportgebied.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

unnamed

ARNHEM/KAMPEN - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in hoger beroep een gevangenisstraf van 20 jaar en TBS met dwangverpleging geëist tegen een 33-jarige vrouw uit Kampen. Zij wordt verdacht van een gruwelijke moord op een 58-jarige man uit Amersfoort.

Mocht het gerechtshof in Arnhem geen reden zien TBS met dwangverpleging op te leggen, eist de officier van justitie in hoger beroep, de advocaat-generaal (AG), een levenslange gevangenisstraf. De rechtbank in Zutphen legde op 16 december 2016 een gevangenisstraf van 20 jaar op vanwege doodslag en onder meer brandstichting. Zowel verdachte als het OM gingen in hoger beroep.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

cq5dam.web.384.614

KAMPEN - Bibliotheek Kampen is met spoed op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor de VoorleesExpress die in 2018 wekelijks bij gezinnen in de gemeente Kampen willen voorlezen. Ook zoekt men coördinatoren die tijdens een voorleesseizoen van een half jaar, een aantal gezinnen en voorlezers willen begeleiden. Samen met de voorlezer en het gezin zorg je ervoor dat ouders na 20 weken zelf in staat zijn om hun kinderen te stimuleren in de taalontwikkeling.

Als vrijwilliger van de VoorleesExpress word je getraind en begeleid. Naast persoonlijke begeleiding kun je gebruik maken van de e-learning van de bibliotheek. Met dit programma kun je kennis opdoen over interactief voorlezen, meertaligheid en het betrekken van de ouders bij het voorlezen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Voorkant informatiegids welzijn kampen

KAMPEN - De nieuwe informatiegids van Welzijn Kampen IS gratis af te halen aan de balie van de Burgwal 45 in Kampen tussen 9:00 en 16:00 uur. Hierin vindt u informatie over de Welzijnswinkel met diverse services (zoals vervoersservice), de tijden van de spreekuren (zoals financiën op koers). Ook geeft de gids veel informatie en uitleg  over de mogelijkheden voor (mantelzorg)ondersteuning, ouderenadvies en advisering op het gebied van vrijwilligerswerk, wonen, welzijn en zorg. Daarnaast praktische informatie over  beweeg- en ontmoetingsactiviteiten en (computer)cursussen in de gemeente Kampen, waaraan u kunt deelnemen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 20181206 WA0004

KAMPEN - Vandonderdag 13 tot donderdag 20 decemberis iedereen van harte welkom bij de speciale kerstverkoop van de kledingwinkel van het Leger des Heils in Kampen. Er is een groot assortiment kleding, schoenen en accessoires voor zowel dames, heren als kinderen. Het Leger des Heils vindt het belangrijk dat een mooie kerstoutfit voor iedereen betaalbaar is, daarom houden we een speciale kerstactie: 5 kledingstukken voor slechts 5 euro! Voor al onze klanten staat de koffie of thee (gratis) klaar.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

quintus centrum voor kunsteducatie

KAMPEN - De foyer van Quintus is woensdagmiddag 19 december het domein van de kinderen met een gezellige (gratis!) Kerstinstuif. Dus heb je die middag muziekles, dansles, kinderatelier of theater- of muscialles, vergeet dan vooral niet om voor of na die tijd even gezellig binnen te wippen. Ook als je op andere dagen les hebt, even moet wachten op een broer of zus of gewoon eens bij ons binnen wilt kijken, ben je natuurlijk van harte welkom.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

quintus centrum voor kunsteducatie

KAMPEN - De sfeervolle binnenstad van Kampen is op zaterdag 22 & 23 december 2018 het decor voor de 19e editie van Kerst in Oud Kampen. Quintus is van de partij met theater & musical, muziek, dans, kunst en ambacht op de volgende locaties:

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Poster Kerstconcert Kampen 2018

KAMPEN - Op zaterdag 22 december 2018 geeft organist Bastiaan Stolk een kerstconcert  in de Bovenkerk van Kampen. Tijdens dit sfeervolle concert zal er veel samenzang, koraalbewerkingen en improvisaties op verzoek op het programma staan. Naast dit alles zal een nieuwe kerstbewerking klinken van Lenard Moree (virtuoos organist en pianist), wat speciaal geschreven is voor dit concert en wat fantastisch klinkt op het kleurrijke orgel van de Bovenkerk. Ook zit er een verrassingselement in concert verwerkt! 

Aanvang 20.00 uur. Kerk open vanaf 19.30 uur.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Schrijf reactie (0 Reacties)

quintus centrum voor kunsteducatie

IJSSELMUIDEN - In IJsselmuiden sluit Quintus het jaar op 20 december traditiegetrouw af met de Kerstuitvoering in het Kulturhus. Deze Kerstuitvoering, met sfeervolle kerstmuziek op verschillende instrumenten en in diverse formaties en ensembles, is van 19.00 tot 20.30 uur.

De toegang is gratis!

Schrijf reactie (0 Reacties)

sprookje

KAMPEN – Tijdens de negentiende editie van Kerst in Oud Kampen wordt de Buiten Hofstraat omgetoverd tot een heuse sprookjesstraat. De bewoners van het knusse straatje in de binnenstad zullen er alles aan doen om het idyllische sfeertje van het populaire kerstevenement te creëren. Net als vorig jaar worden de bezoekers weer verwelkomd door de trollenkoning. En natuurlijk ontbreekt de draak deze keer ook niet, maar hij ziet er nu nog spectaculairder uit. De keizer gaat zijn nieuwe kleren passen, terwijl de heks onderzoekt of Sneeuwwitje er echt niet meer is. De gelaarsde kat stapt weer deftig rond en de elfjestuin is uitgebreid met een heuse vijver met lelies.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

actkiok

KAMPEN – De organisatie van Kerst in Oud Kampen probeert tijdens elke editie met een nieuw act op de proppen te komen en dit jaar is het niet anders. Jan Liefting, eindverantwoordelijk voor het artistieke gedeelte, is erin geslaagd
een zogeheten 3D-illusie binnen de stadsmuren te halen. Bezoekers die vanuit de Karpersteeg komen, zullen zaterdag 22 en zondag 23 december op een reusachtig doek van twintig vierkante meter een schip door de IJsselkade zien
varen. Een van de mensen achter deze nieuwe act is Tom Boom uit Amsterdam. Hij is verbonden aan streetart.nl., een organisatie die op een grote ervaring kan bogen als het gaat om streetart-evenementen of soortgelijke projecten. Ze waren al actief in onder meer Harlingen, Zaltbommel, Hilversum en Amsterdam. Verder kregen ze ook een mooie opdracht van Veilig Verkeer Nederland.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kiok

KAMPEN – Theaterfestival Kerst in Oud Kampen produceert steeds meer acts zelf, in plaats van deze extern in te huren. Steeds vaker komen de verbazingwekkende, hilarische of ontroerende verrassingen uit Kampen zelf. Dat de acts voor het festival steeds vaker ‘uit eigen keuken’ komen heeft een meervoudig voordeel, denkt artistiek leider Jan Liefting van Kerst in Oud Kampen. ,,Het is goedkoper, maar nog belangrijker; het is origineler. We maken gebruik van een enorm creatief potentieel dat er in Kampen is.’’ In het atelier van Kerst in Oud Kampen aan de Noordweg wordt het hele jaar door gewerkt door een enthousiaste ploeg vrijwilligers om de decors, acts en soms vreemde uitmonsteringen in elkaar te zetten.

Kerst in Oud Kampen maakt het licht
De negentiende editie van Kerst in Oud Kampen (22 en 23 december in de Kamper binnenstad) staat in het teken van licht. Dat thema zal op diverse plekken in het theaterparcours terugkomen, maar in ieder geval in de ‘Lichtstraat’ oftewel de Buiten Nieuwstraat. Als het donker is ingevallen zal de straat worden voorzien van een dak van licht, waaronder de bezoekers op verschillende manieren zullen worden verrast door verschillende theatrale hoogstandjes. Daarnaast kent het programma weer de klassiekers als de nostalgische kermis, de straat vol met sprookjes en de optredens van vele muzikale musicalgroepen.

Meer weten over Kerst in Oud Kampen? Kijk op www.kerstinoudkampen.nl voor het programma of kijk op de verschillende social media-kanalen. Maar bovenal heten wij u op 22 en 23 december tussen 16.00 en 21.00 uur van harte welkom!

Schrijf reactie (0 Reacties)

27355809 1506580209468518 3360963188781134152 o

KAMPEN  –  De finalisten van de Verkiezing ‘Groene Twinkeling voor 2019 zijn bekend. Zestien ondernemers uit Overijssel stuurden een voordracht in. Na uitvoerig overleg heeft de jury gekozen voor: Zuivelboerderij Erf 1 uit Kampen, biologisch dynamische bedrijf De Zonnehorst uit Punthorst en kinderdagverblijf ’t Werkel uit Zwolle.

 Deze bedrijven gaan met elkaar de strijd aan in de finale, die op 23 januari aanstaande wordt gehouden in het Buitencentrum van Staatsbosbeheer op de Sallandse Heuvelrug tijdens de jaarlijkse groene nieuwjaarsreceptie.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)