HOOP

KAMPEN - Met een slag op de Chinese gong liet wethouder en ambassadeur Geert Meijering officieel de Samenloop voor Hoop Kampen editie 2020 van start gaan. Zo'n 150 mensen kwamen dinsdagavond naar de Stadsgehoorzaal voor een voorproefje van de tweede editie van deze 24-uurs estafette voor het KWF die vanaf 28 augustus plaats zal vinden. Met een zaal vol deelnemers, vrijwilligers en geïnteresseerden werd er teruggeblikt op 2017 en vooruitgeblikt naar augustus. Het was een afwisselende avond met een lach en een traan. Zo deed Reinie Verbeek-Witteveen haar indrukwekkende persoonlijke verhaal. en zong Marloes van Ommen met pianobegeleiding van Gert Lok. Het samenzijn leverde nieuwe deelnemers en vrijwilligers op. De teller staat nu op bijna 200 deelnemers.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

HA030113 20b

KAMPEN - Niet naar school, maar wel wat leren. Dat kan tijdens de onderwijsstaking op 30 en 31 januari bij cultuurZIEN. Op beide dagen organiseert cultuurZIEN van 09.00 uur en 12.00 uur masterclasses voor leerlingen tussen 8 en 12 jaar. De deelnamekosten bedragen € 5, - p.p.., max. 10 deelnemers.  Adres: atelier Carin Koopman, Marktsteeg 7. Aanmelden voor deelname kan tot woensdag 29 januari via kunst@cultuurzien.nl

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

voorl

KAMPEN -  Van 22 januari tot en met 1 februari 2020 vinden De Nationale Voorleesdagen plaats! Doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Gedurende de campagneperiode zijn er in het hele land allerlei voorleesactiviteiten. Ook Bibliotheek Kampen organiseert leuke activiteiten voor peuters en kleuters!

De campagne benadrukt de voordelen van het (voor)lezen, waaronder het positieve effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip, een beter begrip van de wereld om je heen en het aanhalen van de band tussen (groot)ouder en kind. De campagne richt zich op ouders van kinderen tussen 6 maanden en 6 jaar. Het ‘kernkind’ is het kind van 3 jaar oud, dat een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf bezoekt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Nationale Voorleesdagen 2020 Probiblio 600x180

KAMPEN - Op woensdag 29 januari is er vanwege De Nationale Voorleesdagen een megantische voorstelling in de Bibliotheek Kampen  met het thema Moppereend . De voorstelling wordt gegeven door medewerkers van Partou Kinderopvang.

Marlies en Marieke van Partou Kinderopvang lezen voor en spelen scènes uit het Prentenboek van het jaar: Moppereend. Moppereend maakt iedereen treurig, zelfs die grappige Hond die zo graag graaft en Konijn die het allerliefst wil huppen. Gaat zo’n mopperbui ooit weer over? En wat gebeurt er dan? We gaan het samen beleven!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bevrijd

KAMPEN - Het begon met ontevredenheid. Met een verboden boek vol haat zaaiende ideeën. Mein Kampf. Het boek waarin Adolf Hitler al ver voor de Tweede Wereldoorlog zijn wrede plannen voor de wereld ontvouwde. Plannen waarin sommige bevolkingsgroepen werden verguisd. Een boek vol haat. Peter Slager, initiatiefnemer van het project ‘Mijn Kampen’, ontdekte een Nederlandse vertaling van Hitlers boek onder de plankenvloer van de overloop. Tijdens kluswerkzaamheden vond hij dit verwerpelijke boek met de - ‘verkeerd’ vertaalde titel - ‘Mijn Kamp’. Natuurlijk woelde er meteen een interne strijd. Wat moest hij met dit boek? Waarom lag dat hier? 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

cultuurfonds

 KAMPEN – In plaats van een spreekuur, waar informatie gegeven werd over het  Cultuurfonds Kampen, kunnen organisaties vanaf vandaag een afspraak maken over de mogelijkheden voor het verkrijgen van subsidie voor een activiteit en andere vragen over het fonds. Het Cultuurfonds Kampen is het fonds van en voor kunst en cultuur in de gemeente Kampen. In aanmerking voor een financiële bijdrage komen vernieuwende projecten die de cultuurdeelname in de gemeente Kampen vergroten, zich onderscheiden als het gaat om amateurkunst, streven naar samenwerking tussen instellingen, amateurkunst en professionals, en stad Kampen, IJsselmuiden en alle kernen als een aantrekkelijke bruisende en levende gemeente op de kaart zet.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

hoogwater95

KAMPEN - Het hoogwater van 1995 is een ijkpunt in waterbeheer en waterveiligheid. Dat is nu 25 jaar geleden. Met het initiatief #hohohoogwater belicht waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) - samen met zes waterschappen en het Hoogwaterbeschermingsprogramma - de dreiging van toen, de ingrijpende veranderingen die volgden en de waterveiligheid in de toekomst.

Werken aan de dijken is nooit ‘af’. De dijken moeten klaar zijn voor de toekomst, omdat het klimaat verandert.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

82147841 3017090801656838 8858076293711790080 o

KAMPEN - Op donderdag 5 maart is de feestelijke VDK Sportverkiezingsavond in de Stadsgehoorzaal Kampen. Daar wil je bij zijn! Die avond worden de winnaars bekend welke genomineerde sporters er gekozen zijn tot sporters van het jaar 2019. En er gebeurt nog veel meer die avond. Met onder andere bijzondere optredens van het Kamper Trompetter Korps en Showciety Acrobatics.  Iedereen is welkom. De toegang is gratis. Bestel nu jouw kaarten op de website van de Stadsgehoorzaal Kampen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kinderzwerfboek

KAMPEN -  Woensdag 5 februari wordt het nieuwste kinderzwerfboekstation in de gemeente Kampen geopend door Jeugdburgemeester Franco Koelewijn. Hij zet hiermee de teller van officiële Kinderzwerfboekstations in Kampen, IJsselmuiden en Wilsum op twaalf stuks.  Het lijkt een bijzondere opening te worden in het voedselpark, waar verhalen om het kampvuur worden voorgelezen door Bibliotheek Kampen en de kinderen meevoert naar de late middeleeuwen. Warme chocolademelk zal de snoeten van kinderen omtoveren tot stoere ridders met snorren. Ben je er ook bij? Om 15.00 zal de opening beginnen en zal eindigen rond 16.00 uur. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Modest Mussorgsky foto wikipedia vierkant

KAMPEN - Vanaf zaterdag 8 februari gaat de Quintus Academie van start; dit jaar geheel in het teken van 'De Schilderijententoonstelling' van componist Modest Mussorgsky! We willen dit bijzondere muziekwerk met zoveel mogelijk deelnemers en verschillende instrumenten uitvoeren en nodigen daarom zowel leerlingen als externe instrumentalisten (alle leeftijden vanaf 10 jaar) uit om mee te doen. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Nationale Voorleesdagen 2020 Probiblio 600x180

KAMPEN - In de Bibliotheek Kampen wordt woensdag 22 januari een 'voorleesontbijt' gehouden tijdens de BoekStart-ochtend, want het zijn de Nationale Voorleesdagen! 

Er wordt voorgelezen door de BoekStartvrijwilligers, er zijn mooie kleurplaten, en natuurlijk staat er wat lekkers voor jullie klaar. Het wordt weer een feestje!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

face 984031 960 720

ADVERTENTIE - Gelukkiger word je er per definitie niet van, maar je leeft wel langer als je rijk bent. Uit een onderzoek dat werd gepubliceerd in Journal of Gerontology werd geconcludeerd dat rijke mensen maar liefst negen jaar langer leven. 

Dan is het goed om te weten wat de best betaalde banen zijn. Voor wie iedere dag met zijn schooltas naar school fietst, mogelijk een aanrader. Volgens Elsevier moet je dan in ieder geval voorzitter van een Raad van Bestuur worden. Liefst van een middelgrote organisatie. Als gemiddeld basissalaris wordt 467.500 euro bruto genoemd. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Overijssel Viert Vrijheid1

KAMPEN - Je hebt er ongetwijfeld al van gehoord. Samen met alle bewoners van Overijssel wordt een beeldverslag gemaakt van Overijssel in oorlogstijd. Uit 50 geselecteerde foto's kun jij bepalen welke 25 het meest indrukwekkend zijn. Al meer dan 1500 stemmers gingen je voor. Bekijk de selectie en geef je voorkeur door!

Je kunt nog stemmen tot en met 21 januari! Je stem uitbrengen kan HIER Onder de foto's bevinden zich ook inzendingen uit Kampen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

lies

KAMPEN - Op de tentoonstelling van Wendelien Schönfeld in de Voormalige Synagoge zijn onder de titel Binnen, portretten thuis portretten van familie, vrienden en bekenden samengebracht.Tijdens een lezing op 22 januari over het werk van Wendelien Schönfeld neemt Lies Netel  haar geschilderde, getekende en gebeeldhouwde portretten onder de loep vanuit de kijker. Er worden verbindingen gelegd naar andere facetten van haar oeuvre en naar de geschiedenis van de Nederlandse kunst.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

over

KAMPEN -  Twee maanden geleden werd het startschot gegeven voor het project ‘de Tweede Wereldoorlog in 50 foto’s’. Na grondig overleg door de vakjury zijn er 50 indrukwekkende foto's geselecteerd. Hieruit mag jij vervolgens bepalen welke 25 het meest indrukwekkend zijn.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

amdg

KAMPEN - Afgelopen weekend deed een aantal leden van AMDG mee met het NK Twirl van de KNMO-NTSB in Almere en met goede resultaten tot gevolg. Emma: artistiek programma jeugd 2 behaalde zilver, Carlijn: artistiek programma junior basis brons, Emma en Daphne: duo artistiek programma jeugd 2 brons, Carlijn, Thirza en Leah: ensemble artistiek programma junior basis 5e plaats en Annick: artistiek programma senior midden behaalde een 5e plaats.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

KNMO NKjeugd3

IJSSELMUIDEN - De minirettes van Show- en Drumfanfare Oranje IJsselmuiden hebben dit weekend met succes deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap Majorette – Baton Twirling van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO) in Almere. Na een sterke routine werden zij beloond met het Nederlands Kampioenschap.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

trouw

KAMPEN-  Op 15 februari 2020 vindt de eerste editie van het Wedding Event plaats in de prachtige st. Annakapel in Kampen! Een nieuwe trouwbeurs met de beste leveranciers uit de regio die jouw trouwdag onvergetelijk maken. Bezoek de beurs gerust, alle standhouders voorzien je graag vrijblijvend van informatie. De toegang is gratis.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

1903 Pubkwis 400x265

KAMPEN - Een avondvullende quiz in het teken van ons mooie Kampen! Op dinsdagavond 11 februari in De Stadskazerne. Iedereen is van harte welkom.  Je speelt de quiz in teams van maximaal 5 personen. Ter plekke stellen we de teams samen. Natuurlijk kun je ook van te voren een team vormen.  De avond start met een een korte uitleg over de schrijfwijze in het Kampers. Daarna speel je met je team verschillende rondes! 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

brugklasser

KAMPEN - Het populaire jeugdprogramma Brugklas van NPO Zapp, nu helemaal live als musical. Musical over alles wat er gebeurt in dat spannende eerste jaar van de middelbare school. Vol herkenbare situaties voor (beginnende) tieners. Met Max, Selma, Emma, Jamie uit de serie en een compleet nieuwe Brugklasser. De musical is op donderdag 6 februari te zien in de Stadsgehoorzaal in Kampen. Aanvang 19.30 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)