zonnepanelen 1

KAMPEN -  De gemeente heeft “het ontwerpbesluit tot wijziging van de Welstandsnota 2017, inzake het vervangen van de huidige criteria voor plaatsen van zonnepanelen in het beschermd stadsgezicht door nieuwe uitgangspunten” gepubliceerd. Stichting Stadsherstel Kampen (SSK) is van mening dat de bestaande uitgangspunten in de vigerende Welstandsnota 2017 prima zijn, maar kan zich voorstellen dat de gemeente, uit duurzaamheidsoverwegingen, de mogelijkheden om zonnepanelen te plaatsen wil verruimen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Afbeelding1 1

KAMPEN -  Stichting Stadsherstel Kampen (SSKheeft in een brief aan college en de raad opnieuw hun aandacht vragen voor de wijze waarop panden binnen het beschermd stadsgezicht worden gekleurd. Het is zeker niet de eerste keer dat SSK aandacht vraagt voor het beschermen van de (rijks)monumenten en andere beeldbepalende panden binnen het beschermd stadsgezicht.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

BotB image moederdag 300

KAMPEN - Wil jij je moeder, je vrouw of vriendin verrassen met een uniek cadeau voor Moederdag? Verras haar dan met een driegangen diner! Maar, niet zomaar een diner. Een diner met een uitdaging. Een gevecht om de beste wijn- of bier & spijscombinatie! En jullie zijn de jury! Hoe werkt het? De keukenbrigade van Proef- & Eetlokaal De Stomme van Campen kookt een verrassend driegangen diner. William, Wijnkoperij ten Hove combineert de gerechten met de mooiste wijnen voor de beste wijn-spijspairing. David, eigenaar van de Stomme doet hetzelfde, maar dan met bieren om zo tot de beste bier-spijscombinatie te komen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

heel

KAMPEN - De vakleerkrachten in de gemeente Kampen hebben de dans van de Koningsspelen 2021 iets makkelijker gemaakt. Ze hopen op deze manier dat alle kinderen kunnen deelnemen aan de dans.

Herken jij ook je gymmeester of gymjuf? Ze deden bijna allemaal mee.

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail 21 04 2021 CoronaActueel

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0038

Door weeronline.nl

April 2021 grossiert in koude nachten. Met een noordenwind wordt komende tijd wederom koude lucht naar ons land gevoerd. Niet alleen overdag is het kouder dan normaal, maar ook de nachten verlopen ijskoud. Er worden meerdere vorstnachten verwacht en net als eerder deze maand moeten zomerplanten en fruitbomen beschermd worden tegen de vorst.

Met een noordelijke wind wordt koude lucht uit de poolstreken naar ons land gevoerd. De temperatuur blijft dan ook duidelijk achter bij wat gebruikelijk is in de laatste fase van april. Komende nacht daalt de temperatuur landinwaarts tot onder nul en lokaal kan het 2 graden vriezen. Het blijft niet bij die ene nacht, want tot begin volgende week is steeds kans op nachttemperaturen onder nul.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

In coronatijd is het lastig veel mensen in de praktijk te ontvangen. Daarom bedacht men de Bunny drive through, met je konijn langs een "prikstraat". We zijn ook aanwezig bij het steriliseren van een labrador.

Schrijf reactie (0 Reacties)

zalkloop

ZALK -  In de week van 31 mei t/m 5 juni 17 uur kan iedereen meedoen aan de Zalker Challenge, wandelend of hardlopend 1 km of 5 km, 10 km of 15 km. Het parcours van vorig jaar zal gebruikt worden. De route is voorzien van kilometer bordjes, zodat je weet hoe ver het nog is.

Start en finish voor het Dorpshuis “An de Steege”.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

171600974 3863449333736696 5419004354862098976 n

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail 19 04 2021 CoronaActueel

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Visual Theater goed voor elkaar Regio Zwolle

KAMPEN - Tien theaters in Regio Zwolle gaan intensiever samenwerken op het gebied van programmering, marketing, techniek en bedrijfsvoering. Dit moet leiden tot meer keuze voor het theaterpubliek en een betere beheersing van de kosten. De tien theaters presenteren zich voor het eerst gezamenlijk met de campagne ‘Theater. Goed voor elkaar!’. Hiermee wijzen ze de inwoners van Regio Zwolle op hun samenwerking en het plezier van een theaterbezoek. De samenwerkende theaters zijn het HOFtheater in Raalte, Veluvine in Nunspeet, Theater De Tamboer in Hoogeveen, Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk, Theater de Voorveghter in Hardenberg, de Stadsgehoorzaal in Kampen, De Meerpaal in Dronten, Theater ’t Voorhuys in de Noordoostpolder, Schouwburg Ogterop in Meppel en Zwolse theaters in Zwolle.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Bovenkerk

KAMPEN -   Vanwege de huidige coronamaatregelen is het voor de Concertcommissie Bovenkerk Kampen nog steeds niet mogelijk om ook dit jaar voor publiek toegankelijke concerten te organiseren op de feestdagen. Vorig seizoen gingen die concerten niet door, maar dit jaar wil de commissie op een digitale wijze concerten aanbieden, middels een livestream. Het is de bedoeling om de links zo spoedig mogelijk op de site tvan de concertcommissie e zetten en op Facebook te plaatsen, zodat u vanuit uw huiskamer of vanaf een andere locatie iets van de muzikale vreugde kunt ervaren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

175178387 4066879836734485 4797496881211652318 n

KAMPEN - Heb je nog geen plannen voor Koningsdag? Schrijf je nu in voor de 4e Coronawandeling - Koningsdageditie. 

Starttijd vanaf 11:00 tot 15:00 bij de Leuke Hanzestad. Prijs €22,50 per volwassene €7,50 kind.

Inclusief oranje goodiebag voor iedereen en 4 pitstops To Go!!

In samenwerking met Café Eigenwijs en Cafe 't Ponton

Reserveer via www.deleukehanzestad.nl

Schrijf reactie (0 Reacties)

Bovenkerk

KAMPEN -  Dit jaar organiseert de concertcommissie Bovenkerk het concert op Koningsdag (27 april 2021) via een live-stream. Het feestelijke karakter van dit concert is dat het koper extra luister bijzet. De getalenteerde Mechthild Drop (trompet) heeft samen met Ab Weegenaar (orgel) een zeer gevarieerd menu samengesteld met fraaie stukken met tussendoor enkele orgelsolostukken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

quintus centrum voor kunsteducatie

KAMPEN - Tijdens de creatieve Quintus kinderworkshop 'Zeefdruk je eigen tas' in de meivakantie ga je aan de slag met een print, die je gaat drukken op een katoenen tas. Je mag kiezen uit een bestaand sjabloon én je ontwerpt zelf een sjabloon. De afbeelding bestaat uit twee kleuren die je na elkaar gaat drukken. Je leert ontwerpen, een raam belichten en het zeefdrukken zelf. Na afloop heb je je eigen, originele, bedrukte tas!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

quintus centrum voor kunsteducatie

KAMPEN - Kom in de meivakantie naar Quintus om een heus 'Rembrand-portret' te stylen en te fotograferen. Fotografe Ursula van de Bunte laat je zien hoe je kunt werken met mooi licht en bijzondere materialen zoals kragen van karton, inpakmateriaal, hoeden en meer. Trek donkere kleren aan, want deze workshop zal grotendeels gaan over styling. Hoe zorg je dat het eindresultaat spannend wordt en jij het perfecte plaatje maakt?!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail 16 04 2021 CoronaActueel

Schrijf reactie (0 Reacties)

baby

KAMPEN -  Dat wasbare luiers duurzaam zijn, dat is geen nieuws meer. Dat wasbaar luieren hip, hot en happening is wel!  ‘Wasbare luiers worden steeds meer een mode item, printjes die matchen met de kleding is helemaal in op het moment‘, zegt Anja van der Vegt, eigenaresse van Babybum.nl en een van de initiatiefneemsters van de wereldrecordpoging.

Op zaterdag 24 april is het zover, dan gaan we in Nederland met zoveel mogelijk ouders tegelijkertijd, Coronaproof en dus online, onze kinderen in een hippe wasbare luier verschonen. Meer dan 25 landen doen mee aan de wereldrecordpoging. Het oude record staat op 8.251, daar gaan we dit jaar zeker over heen!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

download4 en 5 mei

KAMPEN -  Op zaterdag 17 april, de dag dat Kampen werd bevrijd, plant locoburgemeester Jan Peter van der Sluis, samen met twee basisschoolleerlingen die Anne heten een Anne Frankboom in Het Groene Hart. Het gaat om een nazaat van de kastanjeboom die in de binnentuin stond waarop Anne Frank vanuit het Achterhuis uitkeek. De boom wordt geplant in aanwezigheid van de voorzitters van de 4 mei comités Kampen en IJsselmuiden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

csm huisartsen prikstraat c68358f56b

KAMPEN - Huisartsen in Kampen en vier huisartsenpraktijken in Zwolle geven de coronaprik in de vaccinatielocaties van GGD IJsselland; de tent op Burgemeester Berghuisplein in Kampen en de IJsselhallen in Zwolle. Ook een aantal huisartsenpraktijken uit Deventer en Bathmen vaccineert hun doelgroep vanaf 26 april in de vaccinatielocatie van GGD IJsselland; Runshopping Centre De Snipperling. GGD IJsselland stelt de huisartsen hiervoor een aantal prikstraten beschikbaar. Patiënten krijgen een uitnodiging voor een vaccinatie van hun eigen huisarts.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)