thumbnail logo Winter in Kampen warmer

KAMPEN  -  Eerder werd al bekend gemaakt dat ‘Kerst in Oud Kampen’ in 2020 niet doorgaat, vanwege de crisis en maatregelen die nog steeds zeer actueel zijn. Nu het alternatieve plan ook in december geen doorgang lijkt te vinden, heeft organisator Ventura besloten om ‘Winter in Kampen’ te verplaatsen naar 20 en 21 februari 2021. ‘We hopen dat we half januari duidelijkheid hebben over de doorgang van ‘Winter in Kampen’ in februari, tot die tijd gaan we rustig door met de voorbereidingen. Het belooft een prachtig programma te worden, met het stadspark als decor’, aldus Jan Liefting van Ventura.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

rtvzalk

ZALK - Vanaf vrijdagavond, 19:30 uur, is er Zalk RTV. Kijk (live!) mee via de site RTV-Zalk, Hier komt ook een link naar “Uitzending gemist. om achteraf de uitzendingen te kunnen bekijken. In het dorpshuis “An de Steege” is een studio in gericht op de eerste verdieping. Elke vrijdag, tot nader bericht, zal er een uitzending zijn voor en met Zalkers, voor jong en oud.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bort

KAMPEN –  Recentelijk is het rapport Vitalisering Lokale Journalistiek gepresenteerd door de Nederlandse vereniging van Gemeenten. Er is een expertiseteam voor dit onderwerp samengesteld onder voorzitterschap van de heer Bort Koelewijn, burgemeester van Kampen. Deze gaf in 2016 al aan “De waakhond moet blijven blaffen”, een betrokken, kundig en kritische pers is een voorwaarde voor het goed functioneren van de lokale democratie'.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Beeld Collectehigh res

KAMPEN - Vanaf vandaag kunnen clubs en verenigingen zich weer aanmelden voor de Jantje Beton Collecte. Van maandag 8 t/m zaterdag 13 maart 2021 gaan ruim 40.000 vrijwilligers langs de deuren om geld op te halen voor de eigen clubkas en voor projecten van Jantje Beton. 50% van de opbrengst is voor de eigen club en 50% is voor Jantje Beton.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Amarins Yntema

KAMPEN - Linoleumsnede (ook wel linosnede of kortweg lino) zijn hoogdruktechnieken. Je snijdt of gutst een afbeelding uit linoleum. Vervolgens inkt je het in en druk je jouw ontwerp af met gebruik van de drukpers. Het is een hoogdruktechniek omdat de hoge delen - de delen die je niet hebt weggehaald - worden afgedrukt. Met deze ambachtelijke techniek kun je prachtige grafische prints in oplage maken.  Op woensdag 16 december is er bij Quintus een workshop waarbij u alles leert over deze techniek. De workshop 'Kennismaken met lino' wordt gegeven door kunstenares/docente Amarins Yntema.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

boekstart

KAMPEN - Iedere woensdag van 10.00 tot 11.30 uur is het reuzegezellig in de Bibliotheek Kampen. Kom je ook? Ontmoet andere (groot)ouders/verzorgers, lees een boekje samen met je klein-/oppaskind en/of kom naar het voorleesmoment. De toegang is gratis, en iedereen van 0 - 4 jaar, en natuurlijk (groot)ouders/verzorgers, is van harte welkom. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. De gratis koffie, thee en limonade staan voor jullie klaar.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail 25 11 2020 CoronaActueel

Schrijf reactie (0 Reacties)

ggd

REGIO/KAMPEN - Maandag 23 november zijn 80 nieuwe coronabesmettingen in de regio IJsselland gemeld. Dinsdag 24 november waren dat er 94. Vandaag is de wekelijkse CoronaMonitor van GGD IJsselland en Veiligheidsregio IJsselland weer verschenen.

De CoronaMonitor toont een lichte stijging van het aantal positief geteste mensen in deze regio in de week van 16 tot en met 22 november. Er zijn 750 mensen positief getest. Dat zijn 141 besmettingen per 100.000 inwoners. De week ervoor werden er 686 positief geteste personen  geteld(129 per 100.000). In Deventer, Zwartewaterland, Kampen, Raalte en Hardenberg waren de afgelopen week relatief de meeste besmettingen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

vrijwilligers 873x412

KAMPEN -  In het Stedelijk Museum Kampen werken meer dan 100 enthousiaste vrijwilligers. Zij werken bij de receptie, in de winkel, in het museumcafé, verzorgen rondleidingen, assisteren bij educatieprogramma's, suppoosten etc. Een groot aantal van deze vrijwilligers behoort tot de risicogroep voor het covid-19 virus. Daarom is men op dit moment in het bijzonder op zoek naar nieuwe mensen die niet tot deze risicogroep behoren. Wil jij of wilt u het museum komen versterken?

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Selfiespiegel Oog voor het Oor artikel afbeelding 800x300

Opmerkelijke ontdekking leidt tot boek en tentoonstelling

KAMPEN  -  Als toetje op het Rembrandtjaar voegt kunstenaar Jan van Driel een paragraaf toe aan alles wat er al geschreven is over Rembrandts zelfportretten: zijn oren.
Stedelijk Museum Kampen geeft met de tentoonstelling ‘Oog voor het oor’ een hernieuwde kijk op de portretkunst van Rembrandt en zijn hedendaagse collega’s. Welke rol hebben kunstenaars het oor in het (zelf)portret toebedeeld en hoe interpreteren we het begrip schoonheid?

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

HK

KAMPEN - In deze bijzondere tijd moeten we elkaar een beetje extra helpen. Vanwege het coronavirus zijn veel mensen aan huis gebonden en restaurants zijn gesloten. Ondernemers uit Kampen hebben daarom de handen ineen geslagen met een creatieve oplossing: www.bezorgeninkampen.nl. In de woorden van binnenstadsmanager Leo Hoksbergen: “Heb je thuis iets nodig uit de winkel of zin in lekker eten? De binnenstad van Kampen komt naar je toe! Winkels en restaurants bezorgen bij jou thuis. Om mensen die thuis zitten te helpen, om voorraden niet te hoeven weggooien en om de inkomstenverliezen van ondernemers te verkleinen.”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

uit

KAMPEN - Maandagmorgen 23 november 2020 werd de Overijsselse Vrijwilligersprijs overhandigd aan: Korfbalvereniging Wit-Blauw, het Kamper Praatcafé en Gastvrouwen begraafplaats. Overijssel zet haar vrijwilligers jaarlijks in het zonnetje met de Overijsselse Vrijwilligersprijs! En niet geheel zonder reden. Bijna de helft van de inwoners van Overijssel doet namelijk actief aan vrijwilligerswerk. Mensen die werk verrichten dat onbetaalbaar is. Zij leveren op deze manier een onvervangbare bijdrage aan de samenleving.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

gelijk

KAMPEN -  In een glazen huis op het plein voor de Stadskazerne in Kampen verrijst binnenkort het café De Gelijkheid. Geen gewoon café, maar een plek waar iedereen manieren mag komen bedenken en uitvoeren om ongelijkheid in de gemeente Kampen tegen te gaan.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

23 11 2020 CoronaActueel

Schrijf reactie (0 Reacties)

KAMPEN  - -Bent u 55+ en heeft u vragen over reizen met het OV? Maak dan gebruik van het telefonisch spreekuur. OV-ambassadeurs geven antwoord op uw vragen over het gebruik van het OV. Reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel vinden het belangrijk dat iedereen met het openbaar vervoer veilig en gemakkelijk kan reizen. Daarom geven OV-ambassadeurs, vrijwilligers en zelf ook op leeftijd, uitleg over reizen met trein en bus.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

125957059 3856674577732617 8259163106081216339 o

KAMPEN - Vrijdagochtend zijn de eerste bomen geplant van de Tiny Forest naast het schoolplein van de Willem van Oranjeschool. Wethouder Jan Peter van der Sluis heeft dit samen met een aantal leerlingen van de school gedaan. Er worden 25 verschillende soorten planten en bomen in de grond gezet, in totaal zo’n 600 stuks. Om het bos rolstoeltoegankelijk te maken worden schelpenpaden aangelegd. Bij het Tiny Forest komt ook een buitenlokaal waar de kinderen straks les krijgen over de Nederlandse natuur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

rijkswaterstaat

KAMPEN -  Rijkswaterstaat heeft het onderhoud van de stormvloedkering Ramspol in Kampen gegund aan Dynniq Nederland B.V. Dynniq wordt verantwoordelijk voor het in stand houden, monitoren van en informeren over het functioneren en presteren van de stormvloedkering en een aantal civiele werkzaamheden. Het contract gaat in per 1 januari 2021 en heeft een looptijd van 3 jaar.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Monotype navragen

KAMPEN - Monotype is een druktechniek waarbij je met drukinkt een afbeelding maakt op een plaat. De plaat met de nog natte afbeelding wordt vervolgens afgedrukt op papier. Door middel van deze techniek kan slechts één afdruk van je ontwerp gemaakt worden, dit in tegenstelling tot andere druktechnieken. Vandaar de naam mono, oftewel één. Binnen de monotype techniek bestaan allerlei variaties. Er valt veel mee te experimenteren en het levert je gegarandeerd verrassende afdrukken op!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Stadsarchief Kampen 300px

KAMPEN -  Op dinsdag 24 november het informatiecentrum van het Stadsarchief, op afspraak, weer open. Maak een reservering via het reserveringsformulier dan wordt uw bezoek voor.bereid.  Heeft u vragen, neemt u dan contact met ons op via het e-mailadres info@stadsarchiefkampen.nl.?

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail 20 11 2020 CoronaActueel

Schrijf reactie (0 Reacties)