Platenbeurs Kampen

Al vier jaar op rij wordt in 't Ukien in Kampen de gezelligste platenbeurs van Noord Nederland georganiseerd. Wat begon als een eenmalig experiment is inmiddels uitgegroeid tot een begrip bij de platenhandelaren in Nederland. De eerste editie in 2016 was direct een succes, er bleek veel vraag te zijn zowel vanuit de kopers als verkopers. In een mum van tijd waren alle beschikbare kramen verhuurd, en moest er al gewerkt worden met een reservelijst. Die reservelijst diende als basis om het volgende jaar de beurs uit te breiden naar buiten. En zo geleidelijk aan ieder jaar een stukje groter te worden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Erik Eenkhoorn 2019 06 10 Jubileumconcert Marco den Toom 509 min

Op woensdag 28 augustus is het laatste orgelconcert van de woensdagavond-orgelserie. Marco den Toom zal net als voorgaande jaren, deze serie afsluiten. Marco is dit jaar 25 jaar organist. Zijn jubileumconcert was op Tweede Pinksterdag in de Grote of St. Bavokerk van Haarlem. Verder zal hij op zaterdag 21 september een galaconcert verzorgen in het Concertgebouw van Amsterdam. Deze avond zal Den Toom een feestelijk programma spelen. Hij speelt o.a. de een feestelijke Sinfonia uit Cantate 35 van J.S. Bach en Joyful, joyful van Hector Olivera!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Op zaterdag 21 september 2019 wordt in het stadspark van Kampen van 11:00 tot 17:00 de zesde editie van de BJG Obstacle Run gehouden. De laagdrempeligheid, de gezellige sfeer en de verschillende afstanden maken de BJG Obstacle Run ideaal voor zowel de beginner als de doorgewinterde obstacle run loper.

Parcours
Dit jaar kent het parcours dwars door het stadspark meer dan 25 obstakels om jezelf te beproeven. Als de waterkwaliteit het toelaat zal ook het water in het plantsoen niet worden ontweken. Deelnemers hebben bij inschrijving de keuze tussen een parcours van 5, 10 of 15 kilometer wat de BJG Obstacle Run onder andere geschikt maakt voor ouders met kinderen en (bijvoorbeeld) voetbalteams of bedrijven.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

einjdstand

Hulde voor deze 2 tieners die met  hun 24 uur kubus actie maar liefst € 1.505,- wisten in te zamelen voor Stichting Nikai 4 Life. Vol goede moed begonnen ze op maandag 19 augustus om 16.00 uur met hun grote kubus actie.  Ze hoopten met deze actie € 1.000,- op te halen. Maar halverwege de avond was dit doel al bereikt, waardoor het doel verlegd werd naar € 1.500,-. En vlak voor de het sluiten van de actie (dinsdag om 16.00 uur) werd dit doel bereikt en bleef de teller staan op € 1.505,-  Geweldig!. De opbrengst gaat naar onderzoek naar rhabdoïde tumoren.

Rick en Lilian en iedereen die gedoneerd heeft…..heel veel dank!

Schrijf reactie (0 Reacties)

2019 1 september

Zondag 1 september 2019 zal er weer een e-meeting plaatsvinden. Een e-meeting is een kerkdienst in een andere setting, waarin het woord van God centraal staat, maar waar ook muziek en aanbidding een rol spelen. Spreker deze e-meeting is Aernout Kisteman uit Hardenberg.

Het thema is: wil jij flitsend door het leven?

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

P1080324

Afstand: 16.5 km
Datum: 7 april 2019

Tot 1859 was Schokland een bewoond eiland midden in de Zuiderzee. Op last van koning Willem III werd, na de zoveelste overstromingsramp het eiland ontruimd. Het eiland was toen bewoond door arme vissers die na de ontruiming vertrokken naar Vollenhove, Kampen en Volendam. Veel uit die tijd is nu nog terug te vinden op Schokland. In 1995 is Schokland opgenomen in de wereld erfgoed lijst.

Klik hier voor de foto's van Alida Bosma

Het is nog vroeg in het voorjaar maar hier en daar zien we al grote akkers vol met bloeiende bloembollen. Nog even wachten en de hele polder staat in volle bloei.

Het is een prachtige afwisselende wandeling langs Schokland, Ketelmeer naar de Ketelbrug. Lopend op de brug rijden auto’s langs ons heen ,evenals fietsers en scooters.

De grote windmolens in het landschap en het verkeer zorgen voor extreem veel lawaai. De overgang  in het verder op gelegen Flevobos is een verademing daar genieten we van de stilte en het vogel gezang. Bij het ketelbos zien we honderden zwaluwen af en aan vliegen bij een grote zwaluwenwal. Wat een prachtig gezicht ,

Het is dat we vanaf dit punt weer naar huis moeten anders zou je daar blijven staan en kijken naar dit betoverende schouwspel.

Schrijf reactie (0 Reacties)

willem

Op regioradio LocoFM maakt Willem Rietberg iedere zaterdagochtend het programma Willem wordt Wakker. De naam is gebaseerd op een liedje van de Butterflies uit 1968. Daarnaast maak hij samen met naamgenoot Wim Rietberg het programma PurePraise op zondagmiddag. Zelf neemt Willem dit programma vaak op in mijn radiostudio thuis. Muziek is voor hem herinnering, emotie en ontdekking van nieuwe muziek.

Op maandag 2 september begin Willem met iets nieuws. Zijn passie voor ondernemerschap en radiomaken worden samengevoegd. Iedere maandagmiddag tussen 17.00 en 19.00 uur nodigen we een ondernemer uit onze regio uit om te praten over passie voor ondernemerschap, waarom ondernemen, de persoonlijke overtuiging van de ondernemer, het leveren toegevoegde waarde als ondernemer en de dilemma's van het ondernemerschap.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

benefietconcert globalrize

Op zaterdag 23 november staat een bijzonder concert gepland met daarin de uitvoering van het oratorium “Missa Katharina”. Het is een initiatief van CMV concordia in samenwerking met zendingsorganisatie Global Rize. Voordat de uitvoering zaterdag 23 november kan plaatsvinden, zal er eerst een projectkoor samengesteld moeten worden. Dit koor oefent diverse keren onder leiding van Jaap Musschenga. Dirigent van het orkest Musschenga hierover: “Missa Katharina is een prachtig en uitdagend stuk dat we tijdens vier repetities zullen instuderen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail IMG 6984

Het is bijna zo ver! Op 28 september is het muziekspektakel Ik Hou Van Hollands op het Burgemeester Berghuisplein in Kampen. Kaarten zijn nog verkrijgbaar via 

www.ikhvh.nl

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

1910098 JVA Poster A3 AvV

Kunt u óók zo van genieten, dat oude vertrouwde geluid van het Kamper Hinsz-orgel? Romantische programma’s, waarop zowel koraalbewerkingen als goede literatuurstukken staan. Toegankelijke organisten, die het orgel in al z’n facetten laten klinken… Dan is de Bovenkerk op woensdagavond in de maanden juli en augustus voor u en jou de ‘place-to-be’!

Van harte welkom op (één van) de concerten in deze woensdagavond-orgelserie!

Het achtste orgelconcert op woensdag 21 augustus wordt verzorgd door André van Vliet. André heeft jaren les gehad van de in 2018 overleden organist Herman van Vliet. Van Vliet zal deze avond een programma ten gehore brengen die Herman van Vliet op 16 augustus 1984 in de Bovenkerk speelde. Het orgelconcert wordt geopend met Psalm 116 van Willem Weijland. Verder staan er o.a. werken op van J.S. Bach, G. Merkel, M. Brosig. Dit concert wordt afgesloten met een koraalfinale van Herman van Vliet.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

be part 3 Ruud van de Kerkhof Stephanie van Buuren en Patricia KLaus foto Attest Communicatie

Het was een middag vol emoties. Met kreten van oprechte verbazing en blijdschap. Met blikken vol verwondering en dankbaarheid. Maar liefst 21 gezinnen met vijftig ‘kansarme kinderen’ werden afgelopen woensdag door Be Part Kampen verrast met een doos vol kleding en speelgoed. Met dank aan de Stichting Kansarme Kinderen in Nederland, die de geschenken vanuit Zeist in een aanhanger naar het stadhuisplein bracht.

‘Mijn kinderen komen heus niets tekort’, zo liet een van de moeders zich ontvallen. ‘Ze krijgen regelmatig ‘nieuwe’ kleding, maar dat is dan wel van de Weggeefschuur of gekregen van anderen en vaak al aan een derde leven toe. Nieuwe kleding, waar de kaartjes nog aanhangen, kan ik me niet veroorloven.’ Maar vandaag zit er voor Patricia Klaus, moeder van drie kleine kinderen, voor ieder een spiksplinternieuwe garderobe in de grote doos. Plus speelgoed, cadeaubonnen en een nieuwe ‘fiets’ voor haar jongste. ‘Zij is onlangs twee geworden, maar heeft niets gekregen voor haar verjaardag.’ Een mooi verlaat cadeau, zo wil ze er maar mee zeggen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

LMG VakantieIn verband met vakantie kan het wat langer duren voordat (pers)berichten op Bottercourant.nl worden geplaatst. De redactie is wel gewoon bereikbaar via info@koggecourant.nl. Telefonisch zijn we te bereiken van maandag t/m donderdag tussen 9:00 en 16:00 via 038 - 376 29 81. 

Schrijf reactie (0 Reacties)

bovenkerk abweegenaar

Op donderdag 22 augustus geeft stadsorganist van Kampen, Ab Weegenaar, een orgelconcert op beide orgels in de Bovenkerk. Het concert begint om 20.00 uur en de toegang bedraagt 10,00 Euro. Voor 65+ en jongeren geldt een lager tarief. 

Ab Weegenaar, stadsorganist en daarmee de vaste bespeler van het Reilorgel (koororgel)en het Hinszorgel (hoofdorgel) in de Bovenkerk, speelt in dit concert zijn soloprogramma. Daarin besteedt Ab veel aandacht aan opnieuw uitgegeven orgelmuziek van oude meesters en orgeltranscripties van werken voor orkest. Dit programma siert de musicus Weegenaar, die behalve een kleurrijk organist en dirigent ook fagottist is. Als kenner van beide Kamper orgels is Weegenaar als geen ander in staat om heel kleurrijk te registreren en de mogelijkheden van de orgels volledig te benutten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Playinn poster

Dit jaar vond voor de tweede keer de verkiezing ‘Club van het Jaar’ plaats. De verkiezing is een initiatief van de Rabobank met haar partners in sport en cultuur: NOC*NSF, LKCA en Kunstbende met als doel om de 50.000 Nederlandse verenigingen en stichtingen op sportief en cultureel gebied in de schijnwerpers te zetten. Show- en Drumfanfare Oranje IJsselmuiden is voor het 2e jaar op rij cultuurclub winnaar in de gemeente Kampen en eindigde dit jaar op de negende plek van de provincie Overijssel.

Voorzitter Wilko van den Brink “Is erg blij dat er ook dit jaar weer massaal is gestemd en bedankt daar de vele stemmers dan ook voor. Met deze waardering kun je zien dat men ons Oranje een warm hart toedraagt.”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Oogstdag Kamperveen 2018

Bevlogen en vol enthousiasme vertellen Aalt en Dirkje van den Hul over de op handende zijnde oogstdag. ‘Wij willen graag dat iedereen zich er van bewust wordt dat een evenwichtige natuur van groot belang is voor mens én dier. Wij moeten ons inzetten om de natuur een handje te helpen. Niet alleen voor onszelf, maar met name voor de volgende generaties. Daarom organiseren wij dit jaar voor de tweede maal een oogstdag.’

Zaterdag 24 augustus vanaf 10.00 uur ben je van harte welkom aan de Wittensteinse Allee, ook wel de Trutjeshoek genoemd, om te genieten van een ‘feest der herkenning’. Oude ambachten herleven die dag, alsof de tijd heeft stilgestaan.

Het ondernemende echtpaar heeft in de afgelopen jaren grond rondom hun huis aan de Zuidwendigeweg gekocht. Aalt gebruikt deze grond om ‘vergeten’ gewassen op te verbouwen, zoals boekweit, rogge en gerst. Maar ook verschillende soorten biologisch geteelde aardappelen. Tijdens de oogstdag worden de gewassen op traditionele wijze geoogst.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

quintus centrum voor kunsteducatie

KAMPEN - In de workshop Peuterkunst tijdens de Quintus Summerschool gaan de kinderen  op 22 augustus op speelse wijze onderzoeken, ontdekken, experimenteren en maken ze een mooi kunstwerk dat aan het einde van de workshop mee naar huis kan worden genomen. De peuters gaan samen met hun papa, mama of verzorger aan de slag met spannende materialen zoals potlood, verf, klei, krijt en andere materialen. Hierdoor ontstaan er mogelijkheden om creativiteit en verbeeldingskracht te ontwikkelen. Dit doen ze allemaal aan de hand van een leuk thema! De kosten voor de workshop zijn €5.00 p.p. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Grootoorvleermuis Richard Gerritsen

Kom je mee wandelen langs Wetering en golfbaan, iets ontdekken over de geschiedenis van landgoed Boschwijk én, na zonsondergang, de vleermuizen beleven? Dat is onze invulling van “Bat Night”, de “Nacht van de Vleermuis”, die in het laatste hele weekend van augustus in Nederland, maar ook in veel Europese landen wordt georganiseerd. Daarom is er in Zwolle op vrijdagavond 23 augustus een excursie met speciale aandacht voor deze zoogdieren.

Vleermuizen zijn niet raar, ze zijn hééééél bijzonder!, weten de gidsen.

In de schemering kan je ze, weersafhankelijk, op speciale plekken langs zien vliegen.  Maar vanavond kan je ze ook HOREN met behulp van Batdetectors, die de gidsen bij zich hebben. Natuurlijk gaan we op zoek naar verschillende soorten vleermuizen en vertellen we over de leefwijze van deze fascinerende nachtdieren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

varfdeuze

"de Varfdeuze" , de regionale vereniging voor beoefenaars van de beeldende kunst, is al zestig jaar een begrip in Kampen e.o. Het 60-jarig jubileum wordt gevierd met het publiek d.m.v. een tweetal exposities. De eerste expositie is een groepsexpositie in het MFC ('t Ukien) aan de Korteweg 4 te Kampen.

Deze expositie wordt donderdag 15 augustus om 11.00 uur geopend.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

b 800 600 0 00 images BS2019aug eflyer

KAMPEN - Tijdens het concert van het  Orkest Barock Sommer op zaterdag 31 augustus in de Burgwal kunt u heerlijk genieten van het beroemdste vioolconcert van Mozart; echt een pareltje om naar te luisteren! Gracieus en lieflijk, met een vleugje volksmuziek en ook met voortdurend onverwachte wendingen. Schuif naar het puntje van uw stoel of droom heerlijk weg; dit is Mozart op zijn best! Aanvang 20.00 uur. Toegang is een vrijwillige bijdrage.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

baby

KAMPEN - Relaxen met je baby. Dat kan op dinsdag 3 september in Wijkcentrum Reijersdam, Reijersdijk 2 in Kampen. Het is een gezellig en gratis uitje voor jou en je baby (4-18 maanden).

Kom samen met je baby spelerderwijs ontspannen tussen 10.15 en 11.15 uur onder leiding van  Marga de Nijs van Een Zee Van Rust en BoekStart coach Irma Hollander van BoekStart Kampen.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)