PEDA

KAMPEN - Dinsdag 18 juni hebben dertien pedagogisch medewerkers, van Prokino, Partou, ONS Lucky, Ienieminie en Iris hun welverdiende certificaat Voorleescoördinator ontvangen.  Zij hebben hiervoor een training gevolgd, verzorgd door de Bibliotheek. Met het certificaat op zak gaan de kersverse voorleescoördinatoren aan de slag om een voorleesbeleid op te zetten in hun organisatie. Zij zorgen ervoor dat (voor)lezen een vast onderdeel is van het dagritme en dat er een stimulerende leesomgeving is op hun locatie met leuke voorleesboeken, kijkboeken, (digitale) prentenboeken en liedjes- en versjesboeken. Daarnaast zullen er activiteiten worden georganiseerd om ouders bij het (voor)lezen te betrekken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

mooiste dag foto Richard Tennekes

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie

KAMPEN – Het heet ‘De Mooiste Dag’ en dat is het ook. Live Life. Woensdag 3 juli is de Oudestraat vanaf 10.00 uur weer het decor voor deze monsterlijke tocht. Tijd voor brullende motoren en vrolijk lachende gezichten. Deze keer met een recordaantal deelnemers. Meer dan 350 mensen met eenverstandelijke en/of lichamelijke beperking uit Kampen en omgeving, en ruim 250 motorrijders die hen een onvergetelijke dag gaan bezorgen. Komt u ze ook uitzwaaien?

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

crossfit Rob 1

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie

KAMPEN/ZWOLLE/OLDEBROEK – Hij huilde op zijn laatste trainingsdag tranen van blijdschap. Tot voor kort woog Rob Stouwdam (53) nog 172 kilo. Nu, na een half jaar intensief sporten met Gert Dillen van Crossfit Kampen als zijn personal trainer, tikt de weegschaal nog maar 110 kilo aan. Maar liefst 62 kilo eraf in zes maanden, waar ‘slechts’ vijftig kilo het streven was. Het levert hem niet alleen een gezonder, maar ook een beter leven op.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

weeronline

- door Matthijs van der Linden, Meteoroloog Weeronline -

Morgen warmterecords in het geding

Het is komende dagen bijzonder heet. Morgen wordt het waarschijnlijk recordwarm met in het zuidoosten 34-37 graden en in De Bilt een graad of 33. Ook woensdag is kans op regionale dagrecords. De kans op een officiële hittegolf is 40%. In het zuidoosten is de kans op een regionale hittegolf ruim 90%.

Vanmiddag wordt het in De Bilt circa 31 graden en in het zuidoosten lokaal 34 graden. Hiermee is het 10 graden warmer dan normaal, maar blijven de dagrecords overeind. In De Bilt ligt het 24-junirecord op 32,6 graden en landelijk is het zelfs 36,5 graden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

zonhitte

Het is warm vandaag. En dat blijft de komende dagen zo. Voor veel mensen betekent dat genieten op het strand of terras. Voor anderen is het niet zo fijn en voor groepen kwetsbare mensen brengt het zelfs risico’s met zich mee. Daarom activeert het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  vanaf 23 juni 2019 het hitteplan voor het midden, zuiden en oosten van Nederland. Ook de zonkracht is hoog. Daardoor kan de huid snel verbanden. Extra opletten kan gezondheidsproblemen door het warme weer beperken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

beiaardlogo

KAMPEN - Gijsbert Kok (Den Haag) verzorgt vrijdag 28 juni het zomeravondconcert op de  beiaard van de Nieuwe Toren in Kampen.

Het programma zal op de avond van het concert worden uitgedeeld in de luistertuin aan de Marktsteeg. Daarnaast wordt een kopje koffie of thee geschonken.

Het concert duurt van 19.30 tot 20.30 uur.

Schrijf reactie (0 Reacties)

62485650 2383071585085928 7193028412057845760 o

KAMPEN -  Stichting Grafisch Atelier Kampen is trots  te mogen aankondigen dat het in samenwerking met het SNS Historisch Centrum een overzichtstentoonstelling hebben kunnen samenstellen uit een archiefcollectie van 35 jaar!

Wees van harte welkom van 6 juli tot en met 14 september op woensdag en donderdag van 14.00 uur tot 17.00 uur in het SNS Historisch Centrum aan de Burgwal 43 te Kampen

Schrijf reactie (0 Reacties)

pers7 HulaHoop Laila Renz

KAMPEN -  Na haar uitermate succesvol verlopen circuspremière staat het vermaarde en authentieke Circus RENZ Berlin nu in Kampen. Hooggeëerd publiek, jongens en meisjes, dames en heren: komt dat zien! En pak die vijf euro korting (zie kortingsbonnen in lokale winkels). Het circus blijft van woensdag 19 juni tot en met zaterdag 29 juni. Alles draait natuurlijk om het spektakel in de piste! Wat dacht u van luchtacrobatiek?  Traditiegetrouw heeft Renz veel paarden, waaronder steigerende Arabieren en Hogeschooldressuur op Andalusische paarden. De formatie Friese paarden laat zien dat er echte vrijheid bestaat in de circuspiste: schoonheid, dierenliefde en hoogstaande dressuur komen samen. Kinderen genieten van kamelen, pony’s en schattige honden Die beleving gun je ieder kind.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

koororgel

KAMPEN - Op zaterdagmiddag 29 juni om 16.00 uur wordt er een feestelijk concert georganiseerd in het koor van de Bovenkerk. Dit jaar is het 20 jaar geleden dat Kampenaar Henk Stoel een koororgel schonk aan de Bovenkerk. Dit orgel, gemaakt door Orgelmakerij Reil uit Heerde, wordt door de rijping van de tijd alleen maar mooier. Reden te meer om hier met vrolijke muziek bij stil te staan. Speciaal voor deze gelegenheid is er een strijkersensemble samengesteld die gedirigeerd door titularis-organist Ab Weegenaar zullen samenspelen met organist Sander van den Houten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Ilsanopzoekweb

KAMPEN - lsan komt iedere week, 7 weken lang, een paar uur meekijken in het Stadsarchief in De Stadskazerne. Ze zit in de 2e klas van de HAVO op het Ichthus College en doet op dit moment haar snuffelstage in het archief van de gemeente Kampen. “Een klasgenoot had eerder dit jaar zijn snuffelstage bij het Stadsarchief gedaan. Ik vind geschiedenis al bijna heel mijn leven interessant, dus toen ik op zoek moest naar een plek voor mijn stage was de keuze voor mij snel gemaakt. Iedere week wordt er een onderdeel van de werkzaamheden aan mij uitgelegd. Ik mag meelopen, meekijken en meehelpen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

lutherse kerk

KAMPEN - De Lutherse Kerk aan de Burgwal 85 vormt zaterdag 28 juni het sfeervolle decor voor het jaarlijkse Barokconcert van Quintus. Er wordt door diverse Quintusensembles muziek uit de barok- en renaissanceperiode gespeeld en gezongen. Gratis entree. Aanvang 19.30 uur.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Bovenkerk

KAMPEN - De hele zomer door worden er bijzondere orgelconcerten gehouden in de historische Bovenkerk van Kampen. Geniet van deze muziek in een bijzondere en historische ambiance.

Donderdag 4 juli - Sander van den Houten en het BKKK grote orgel mis (Bach)
Donderdag 11 juli - Willeke Smits
Donderdag 18 juli - Hayo Boerema

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

KRING

KAMPEN - Kringloop Kampen gaat met de winkel aan de Trekvaart in IJsselmuiden verhuizen naar de Ambachtstraat 3 in Kampen. Op woensdag 11 september opent Kringloop Kampen daar de deuren van een nieuwe, moderne en vooral veel grotere winkel. Tot dat het zover is blijft de vestiging aan de Trekvaart gewoon geopend.

Op dit moment is Kringloop Kampen al volop bezig met de voorbereidingen. Zo is met de verbouwing van het toekomstige pand (voormalige Welkoop) een begin gemaakt door er een verdiepingsvloer in aan te brengen. Op deze manier kan Kringloop Kampen de winkelvloeroppervlakte met zo’n 500 vierkante meter uitbreiden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

BOVENKERK3

KAMPEN - Naast alle concerten - deze zomer in de Bovenkerk - begint ook weer de prachtige en zeer toegankelijke serie van de zaterdagmiddagen, een must  om bijvoorbeeld met uw kinderen naar toe te komen! Zoals al vele jaren: iedere zaterdag in de maanden van juli en augustus beginnen deze concerten om 15.00 uur .De programma onderdelen worden meestal mondeling aangekondigd. De toegang is vrij maar de collecte schaal is aanwezig  bij de uitgang!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ondernemershuis kampen met logo

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie

KAMPEN – Open Coffee Kampen organiseert op woensdag 26 juni een lunch voor ondernemers in Kampen en omstreken. De lunchbijeenkomst zal plaatsvinden in het onlangs geopende Ondernemershuis Kampen aan de Cellebroedersweg. Margreet Hovenkamp uit Emmeloord geeft een presentatie over haar bedrijf May Secretariële Dienstverlening, en Liesbeth Kingma van ZPMeppel vertelt graag over haar netwerk voor Zelfstandige Professionals. Misschien dat ondernemend Kampen hier ook (weer) rijp voor is?

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

zoutkamer 222

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie

KAMPEN – Vroeger stuurden ze kinderen met ademhalingsproblemen naar een vakantiekamp aan zee. Tegenwoordig krijgen ze ‘gewoon’ diverse soorten puffertjes en mogen ze met deze zware medicijnen weer naar huis. ‘Onnatuurlijk’, zo vinden steeds meer mensen. Vandaar dat een groeiend aantal astma-, bronchitis- en COPD-patiënten inmiddels Zoutkamer Kampen heeft ontdekt. ‘Zoutkamer Kampen biedt met speciale zouttherapie (ook wel halotherapie genoemd) lucht voor mensen met astma, bronchitis, COPD, sinusitis, hooikoorts of andere allergieën’, vertelt Roland Prins.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

man

KAMPEN - 26 september, 1983 - De wereld is een tikkende tijdbom. Stanislav Petrov is een Russische luitenant-kolonel in de luchtverdedigingseenheid wanneer er vijf kernraketten worden gelanceerd vanuit de Verenigde Staten. Petrov heeft 15 minuten om te reageren. 15 minuten om zijn vaderland te verraden. 15 minuten om te beslissen over het lot van honderden miljoenen levens.  Theaterfirma LINEA REKTA speelt op vrijdag 5 juli de muziektheatervoorstelling The Man Who Saved The World, over hoe de derde wereldoorlog voorkomen werd door slechts één persoon. Een voorstelling over mensen die opstaan, zich uitspreken en tegen de richting in durven te zwemmen.  Aanvang 201.5 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

make

Schrijf reactie (0 Reacties)

Tekenmoment VakmanOndernemer 19juni2019

ZWOLLE - Veel mbo-studenten dromen van hun eigen bedrijf. Daarom bieden het Deltion College, Landstede MBO en mbo Menso Alting sinds kort gezamenlijk de opleiding Vakman Ondernemer aan. Op woensdag 19 juni tekenden de voorzitters van het College van Bestuur, Bert Beun en Theo Rietkerk, een overeenkomst om de samenwerking officieel te maken. De drie Zwolse scholen hebben bij de opleiding Vakman Ondernemer hun krachten gebundeld. “Voor studenten is de samenwerking ideaal: met elkaar vormen we namelijk een slagvaardig team“, vertelt Beun. “Studenten krijgen onderwijs op niveau en het bedrijfsleven kan rekenen op wendbare vakmensen die klaar zijn voor de snel veranderende arbeidsmarkt.”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

collage 3

KAMPEN - Omdat Anna Spijkervet de leeftijdsgrens van 18 jaar bereikt, zoekt Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) een opvolger voor de functie van jeugdbestuurder. Ben jij tussen de 14 en 16 jaar, heb je interesse in de waterwereld en wil je meedenken hoe het waterschap jongeren kan betrekken bij het werk van WDODelta, meld je dan zeker aan! Dit doe je overigens niet alleen, maar met collega-jeugdbestuurders van andere waterschappen uit heel Nederland.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)