jeugdAMDG2Ingezonden door Paul Tegelaar

WIJCHEN - Jong AMDG is zaterdag 20 januari in Wijchen Nederlands Kampioen geworden in de 4e divisie bij de mars wedstrijden. Het was een herhaling van het kunststukje uit 2016 toen ze ook de titel wonnen en de beker mee naar Kampen mochten nemen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kroegje2KAMPEN - Voor het eerste Literair Café van 2018, dat zondag 21 januari wordt gehouden, koos de organisatie voor het thema ‘Menselijkheid’. Een actueel onderwerp in deze tijd waarin de hele wereld onder druk lijkt te staan. Synoniemen voor het woord menselijkheid zijn onder andere humaniteit, mildheid, toegevendheid, welwillendheid en tederheid.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

treinzwolle kleinKAMPEN - "Hoe vraag ik de OV-chipkaart aan, hoe werkt de 40-procent samen-reis-korting, welk abonnement past het beste bij mij?" Senioren weten vaak niet waar ze antwoord kunnen krijgen op dit soort vragen. Op dinsdag 23 januari kunnen zij met vragen over het reizen met Openbaar Vervoer terecht bij het inloopspreekuur in de Bibliotheek in de Stadskazerne aan de Oudestraat 216.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kofferbak2KAMPEN - ArboPostief, de belangenorganisatie voor werkzoekend Nederland, houdt op woensdag 24 januari een netwerkbijeenkomst in Kampen. Het doel van ArboPositief is dat werkzoekenden elkaar kunnen ondersteunen, ervaringen kunnen uitwisselen en praktische kennis kan worden gedeeld.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

trein2REGIO - In Overijssel rijden de treinen sinds vanmorgen weer volgens dienstregeling. Belemmeringen zoals omgewaaide bomen en schades zijn verholpen.

De NS legde donderdag al het treinverkeer stil in verband met de hevige storm die over het land trok.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

stormvloedkeringREGIO - De westerstorm stuwt het water in het Ramsdiep tot bijna 1m boven NAP. Daarom sluit Rijkswatersaat om 13.00 uur de stormvloedkering Ramspol. Deze opblaasbare dam sluit straks het Zwarte Meer van het Ketelmeer af.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

henkloristKAMPEN - Henk Lorist neemt na 62 jaar afscheid van Lorist Haarmode. Vanaf 1955 is hij daar werkzaam geweest. Aanvankelijk was hij in dienst van zijn vader, Henk Lorist senior. Deze was in 1929 oprichter van de kapsalon die gevestigd is aan de Gasthuisstraat. Henk Lorist junior nam in de jaren 70 het roer over van zijn vader.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

csm belastingdienst ANP480 3f7d40022cOplichters doen zich aan de telefoon voor als medewerker van de Belastingdienst. Ze zetten slachtoffers onder druk om snel grote bedragen te betalen. Hiervoor waarschuwt de Fraudehelpdesk naar aanleiding van enkele meldingen die bij de organisatie zijn binnengekomen. De kans is groot dat deze oplichters meer slachtoffers proberen te maken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

schetsontwerp bolwerk buitenwachtKAMPEN - In 2014 heeft de gemeente 250.000 euro subsidie gekregen van de Provincie Overijssel voor de herinrichting van de Buitenhaven, maar met de bedoeling dat te betrekken bij de realisatie van een onderkomen voor de IJsselkogge. Dit werk moet voor eind 2017 afgerond zijn en voor 1 juli 2018 moet het verzoek tot definitieve vaststelling van de subsidie zijn ingediend.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

veerweg2KAMPEN - Klimaatadaptatie is het proces waarbij de samenleving zich aanpast aan het actuele of verwachte klimaat en de effecten daarvan, om de schade die gepaard kan gaan met klimaatverandering te beperken en de kansen die de klimaatverandering biedt te benutten. De gemeente Kampen is aan het kijken hoe klimaatadaptatie vorm kan krijgen binnen de gemeente.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

carnavalKAMPEN - Cultureel Podium 't Ukien organiseert in samenwerking met carnavalsvereniging De Uidelvers voor zaterdag 10 februari een carnavalsavond met onder andere Jettie Palletie en Lytse Hille.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

baksteenREGIO - Zand dat via de riolering op de rioolwaterzuiveringen van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) terechtkomt, wordt vanaf dit jaar hergebruikt als grondstof. Zo kan het in de toekomst ingezet worden bij de productie van bijvoorbeeld bouwmaterialen, cement of bakstenen. Het gaat hierbij om 670 ton zand per jaar, aldus het waterschap.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

toucheKAMPEN - De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting (IGJ) heeft Stichting La Touche uit Kampen, gevestigd in een stadsvilla aan de 1e Ebbingestraat 40, voor de tweede keer een last onder dwangsom opgelegd, maar La Touche hoeft deze niet te betalen. De zorginstelling voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel kreeg twee weken om te verbeteren. Stichting La Touche heeft in die periode alsnog de vereiste verbeteringen doorgevoerd. De tweede last onder dwangsom is daarom beëindigd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ichthus2KAMPEN – Het Ichthus College houdt vrijdag 26 januari en woensdag 7 februari Open Huis. Basischoolleerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) kunnen dan kennis komen maken met de school die tijdens het Open Huis zo veel mogelijk in bedrijf is, zodat toekomstige leerlingen kunnen zien wat het voortgezet onderwijs daar inhoudt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

hanzestad2KAMPEN – Zalencentrum De Leuke Hanzestad is verkocht. Voormalig huurder Paul Spannenburg heeft het karakteristieke pand aan de IJsseldijk gekocht. “Toen het pand in de verkoop kwam, wist ik: dit is mijn kans,” vertelt Spannenburg. “Als een ander het koopt, moet je maar weer afwachten of je uit de huurafspraken komt.”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

18bcc9b1484164c3fa9c0f77e6f532e673e470dd- door H.S. van Dam - 

ZALK - De derde editie van de Elfstedentocht4Kids vindt op 21 januari plaats op de 3-kilometer ijsbaan van Flevonice in Biddinghuizen. Floris van Dam uit Zalk gaat zijn record van vorig jaar proberen te verbreken door nog meer geld in te zamelen voor War Child, de actie die aan deze tocht is gekoppeld.

Al een aantal weken draait Floris zijn rondes om goed beslagen ten ijs te komen op de Elfstedentocht4Kids. Hij is gek op schaatsen,’ ik hoef niet perse super hard te gaan ofzo maar ik wil gewoon mijn best doen.’

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

72676cd3f6b2e291aceba75c9800f0f073fd7d6aKAMPEN - Vanuit heel Nederland komen op zaterdag 20 januari de allerbeste sprekers naar de Universiteit Utrecht voor de grande finale van het NK Debatteren voor Scholieren, waaronder leerlingen van scholengemeenschap Pieter Zandt uit Kampen. Deze school doet al jaren mee aan het NK Scholieren en behoort inmiddels tot de debattop.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

donerenKAMPEN - Op zaterdag 30 december 2017 werd traditiegetrouw de Oudejaarsloop te Kampen gehouden. Al geruime tijd is fysiotherapiepraktijk van Papegaaij en Tegelaar de hoofdsponsor van dit mooie evenement. Samen met Isala’96 heeft eigenaar Maarten Papegaaij besloten om dit jaar een goed doel te koppelen aan deze loop.

Zowel bij de voorinschrijving als de na inschrijving waren de deelnemers gul. Maar liefst € 427,- is gedoneerd door de lopers. Papegaaij en Tegelaar heeft als sponsor dit bedrag verdubbeld tot € 854,-.  Afgelopen dinsdag 9 januari 2018 is de cheque overhandigd aan het Jeugdsport Fonds Kampen

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

hefschuifKAMPEN - Vanmorgen gingen ongeveer 20 vrijwilligers van de hoogwaterbrigade al vroeg van start met het afbreken van de waterkering in Kampen. Deze werd vorige week opgebouwd om Kampen te beschermen tegen hoog water. 

Inmiddels daalt het water van de IJssel weer. De verwachting is dat het dit weekend verder gaat zakken, zodat het gevaar geweken is.

Schrijf reactie (0 Reacties)

burgernetKAMPEN - Op zaterdag 13 januari startte de politie om 13,17 uur een burgernetactie vanwege de vermissing van een 7-jarig meisje. Op deze manier konden mensen uit de omgeving naar haar omkijken. Even later werd het meisje in goede gezondheid aangetroffen. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)