afh

KAMPEN -  Omdat j bibliotheken als doorstroomlocatie gemarkeerd zijn, moeten ze nog tot zeker eind mei de deuren gesloten houden voor publiek, maar gelukkig is de Afhaalbieb een groot succes. Vanaf maandag 10 mei wordt het afhalen van reserveringen een stuk gemakkelijker: Je hoeft niet langer eerst telefonisch een afhaalmoment af te spreken!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

dierge

In deel 4 is te zien hoe een geit geopereerd wordt aan, wat men denkt, een tumor in de blaas. Hiervoor werken het team van de huisdieren en van de
landbouwdieren samen.

Rianne neemt ons mee met de medicijnbus, waarmee ze langs de boeren gaat

Schrijf reactie (0 Reacties)

Isala entree

KAMPEN/ZWOLLE -   Wil je als begeleider mee of kom je op bezoek bij iemand? En heb je corona-achtige klachten? Dan is een negatieve uitslag van een zelftest niet genoeg om het ziekenhuis mee in te komen. Sinds begin april is het in Nederland mogelijk om met een zelftest te kijken of je besmet bent met het coronavirus. De test geeft sneller uitslag dan de PCR-test, maar is wel minder nauwkeurig. Bij een PCR-test wordt met een wattenstaafje een uitstrijk genomen van slijm uit de neus en keel. Dit gaat vervolgens naar een laboratorium. Als het coronavirus in het slijm aanwezig is, maakt deze test kopietjes van een deel van het virus. Oftewel, een klein stukje genetisch materiaal van het virus wordt sterk vermenigvuldigd en is daardoor goed meetbaar.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

180882675 3986385351399091 2472572653754341706 n

KAMPEN - Minne Veldman Programma geeft op  donderdagmiddag 13 mei (Hemelvaartsdag) een online orgelconcert vanuit de Bovenkerk in Kampen. Aanvang 16.30 uur.

Het concert is te volgen via het YouTubekanaal van de Bovenkerk.

Op het Reil-orgel: speelt Minne Veldman o.a. werken van Bach en Walther en op het Hinsz-orgel werken van o.a.  J Zwart, DJz Zwart en Guilmant . 

Schrijf reactie (0 Reacties)

irma

KAMPEN -  Het lezen van boekjes samen met je baby is leuk en leerzaam. Samen plaatjes kijken en verhaaltjes vertellen versterkt de band tussen jou en je kind. Beginnen met voorlezen op jonge leeftijd is belangrijk. Kinderen die veel (worden voorge)lezen hebben later een voorsprong op school. Maar hoe doe je dat, voorlezen met je kleintje? En welke boekjes zijn geschikt? BoekStartcoach Irma Hollander geeft tips! Ook weet Irma alles over de VoorleesExpress, het BoekStartkoffertje, en weet ze de leukste apps, websites en filmpjes te vinden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail 05 05 2021 CoronaActueel

Schrijf reactie (0 Reacties)

keo

KAMPEN -  In de waan van de dag laten reizigers regelmatig spullen in de trein liggen. Maar wat gebeurt er eigenlijk als die spullen niet worden opgehaald? Treinvervoerder Keolis Blauwnet heeft daar een oplossing voor gevonden. Het gevonden voorwerp krijgt namelijk een tweede leven. Wel zo duurzaam! Of reizigers nou haastig, goed uitgerust of buiten adem de trein pakken, regelmatig blijven er spullen in de voertuigen liggen. Keolis probeert de spullen die na drie maanden nog niet zijn opgehaald, zoveel mogelijk een tweede leven te geven. En dat komt vaker voor dan je denkt. Zo zijn er vorig jaar zo’n 8.000 gevonden voorwerpen geregistreerd. Het gaat voornamelijk om kleding, brillen en paraplu’s, maar ook telefoons en zelfs laptops worden in de treinen gevonden. Gelukkig wordt gemiddeld 40% van de gevonden voorwerpen weer opgehaald door de rechtmatige eigenaar.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

KODAK Digital Still Camera

KAMPEN - Wil je ontdekken welk muziekinstrument jij leuk vindt om te leren bespelen en welk instrument bij jou past? En wil je ook iets leren over notenschrift? Dan kun je bij de startcursus van muziekdocent Annet van der Veen terecht!

Even sfeer proeven? Bekijk dan dit filmpje!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

reeve

KAMPEN  - In 2019 is het Reevediep bij Kampen in gebruik genomen. Het Reevediep bewijst dat waterveiligheid, natuurontwikkeling en recreatie hand in hand gaan. Een nieuw natuurgebied, dat een nieuw leefgebied is voor de bittervoorn en kleine modderkruiper. In de meer geïsoleerd gelegen moerasgebieden, met een dichte rietvegetatie en een sliblaag op de bodem, voelt met name de grote modderkruiper zich thuis.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ggd

KAMPEN -  Alle coronadiensten van de GGD gaan alle dagen door, dus ook op feestdagen. Op 4 en 5 mei kun je je laten testen en vaccineren op alle test- en vaccinatielocaties. Wel  wordt op 4 mei in de vaccinatielocaties om 20 uur 2 minuten stilte gehouden vanwege dodenherdenking. En sommige diensten sluiten eerder op 4 mei:

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

druk je stempel

KAMPEN -  Hoe zorg je dat mensen aan je lippen hangen? In de online cursus 'Druk je STEMpel' van Quintus ga je op zoek naar het fijnste geluid, de juiste accenten en de beste inleving. Word een bewuste spreker en leer spelen met taal! Stembuigingen, accenten, inleving en stemtechniek. Alles komt aan de orde. Naast gezamenlijke oefeningen, krijg je ook een individuele sessie. Neem dus gerust je persoonlijke leerdoel mee en leer boeien en overtuigen met het instrument dat je altijd bij je hebt: jouw stem!

Even sfeer proeven? Bekijk hier het filmpje van een eerdere (offline / live) cursus Druk je STEMpel: 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

hommage

Schrijf reactie (0 Reacties)

vlag

Op 4 en 5 mei hangt de Nederlandse vlag vanaf alle overheidsgebouwen. Particulieren mogen ook vlaggen. Hou hierbij rekening met de volgende richtlijnen:

Dodenherdenking 4 mei:

Op dinsdag 4 mei mag de Nederlandse vlag van zonsopgang tot zonsondergang halfstok hangen. De vlag die gebruikt wordt is de Nederlandse driekleur zonder wimpel.

Bevrijdingsdag 5 mei:

Op woensdag 5 mei mag de Nederlandse vlag vanaf zonsopgang tot zonsondergang in top hangen. De vlag die gebruikt wordt is de Nederlandse driekleur zonder wimpel.

Denk eraan dat een gehesen vlag nooit de grond mag raken. Ook is het de gewoonte dat je de vlag niet laat hangen tussen zonsondergang en zonsopkomst.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Longfonds

KAMPEN/ZWOLLE -  Op dinsdag 4 mei 2021, Wereld Astma dag, organiseert het Longfonds van 11.00 tot 12.00 uu een online bijeenkomst in de vorm van een digitale koffietafel. Het onderwerp is deze keer: Alles over astma. Spreker is Liesette Hulstein - verpleegkundig specialist en werkzaam bij IsalaTijdens de bijeenkomst is er alle gelegenheid om met de zorgverlener(s) in gesprek te gaan en samen ervaringen uit te wisselen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

challenge

KAMPEN - Vorig jaar organiseerden Hester Timmerman en Roeland Tameling de Social Media Challenge Kampen. En nu is het tijd voor de volgende stap. De Hospitality Challenge! Want de winkels en terrassen zijn weer open en in Duitsland worden wekelijks gratis coronatests gedaan. Verwacht wordt dus, dat de komende zomer weer veel Nederlandse en Duitse bezoekers naar Kampen komen. En daar bereid je jezelf en je medewerkers graag op voor, of niet?

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

sticker

KAMPEN  - Stilstaan bij de vrijheid mag niet worden vergeten. Bevrijdingsfestival Overijssel kan niet doorgaan in de oude variant, maar stilstaan bij de vrijheid en de vrijheid vieren gaat zeker door. Om dit toch samen te kunnen doen heeft Bevrijdingsfestival Overijssel speciale raamstickers gemaakt van de drie mooiste ingestuurde vrijheidsgedichten. Deze raamstickers zijn gratis mee te nemen bij de Bibliotheek Kampen als je een reservering op komt halen (op=op!).

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Peuterdans cursus

KAMPEN – Quintus is op 12 mei ‘the place to be’ voor kinderen van 2 t/m 12 jaar. Want op deze woensdag in de meivakantie organiseert het kunstencentrum aan de Vloeddijk 38 toffe vakantieworkshops. In de ochtend zijn er workshops Peuter- en Kleuterdans en Peuter- en Kleuterkunst. Deelnamekosten zijn 6 euro per kind per workshop. Je kunt beide workshops ook voordelig combineren voor een tientje per kind.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

180178135 4307026336030770 264310107773282027 n

KAMPEN  - Corona raakt ons allemaal. Iedereen beleeft deze crisis anders. Iedereen heeft een eigen verhaal over moeite, pijn en onzekerheid maar ook over hoop, liefde en veerkracht. Verhalen die verteld en gedeeld mogen worden. Wat is jouw verhaal?

Lees het hele verhaal van Melissa ten Hove - Kanis  en anderen op: www.KamperVeerkracht.nl.

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail IMG 4209

KAMPEN/ROTTERDAM -  Over drie weken vindt in Rotterdam het Eurovisiesongfestival plaats twee jaar nadat Duncan Laurence het festival won. De songs van het verleden van dit festival inspireerde Kamper kunstenaar Kim van Norren tot het maken van een serie schilderijen, deze worden nu geëxposeerd in Rotterdam. Van Norren dook in de historie van het songfestival en kwam tot een verassende lijst met songs die tot schilderijen leidde. De wereldbekende hit Waterloo van ABBA en Arcade van Laurence maar ook het onbekendere City Lights van de Belgische Blance vonden hun plek op het doek. ‘Pareltjes kom je tegen als je door het archief van het songfestival gaat’ aldus Van Norren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

hanzekampen

KAMPEN -  De horecaondernemers in de binnenstad van Kampen hebben allemaal een gratis stoepbord. Als warming-up voor het nieuwe seizoen en als steuntje in de rug in coronatijd. De eerste exemplaren werden feestelijk overhandigd door Jimmy Croymans aan zijn collega’s.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)