jo

IJSSELMUIDEN -  Een grote verrassing voor Johanneke uit IJsselmuiden. Zij heeft in de trekking van de VriendenLoterij 100.000 euro gewonnen. Dennis van der Geest, ambassadeur van de VriendenLoterij, verraste haar onlangs met een cheque. De cheque werd op gepaste afstand uitgereikt. De 29-jarige Johanneke is blij verrast: "We verwachten een kindje dus we willen graag spullen voor de baby kopen. Onze droom is een eigen boerderij!"

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

NAF

KAMPEN -  Op 23 september 2020 dient het hoger beroep tussen de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en de gemeente Kampen over een incident vier jaar geleden. Tijdens het werk aan de parkeergarage Buitenhaven worden heiers ziek. De bodem en het grondwater blijken zwaar verontreinigd. De Inspectie SZW oordeelt dat de medewerkers zijn blootgesteld aan gevaarlijke stoffen. De gemeente Kampen bestrijdt dit. Tot verrassing van velen stelt de Rechtbank in Zwolle de Inspectie SZW in het ongelijk.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

quintus centrum voor kunsteducatie

KAMPEN - Nederland viert Burendag op zaterdag 26 september en Quintus doet mee! Quintus sluit aan bij dit initiatief van het Oranje Fonds en Douwe Egberts met een supertoffe (gratis!) activiteit voor binnenstadbewoners van alle leeftijden. Tussen 10.00 en 13.00 uur kunnen zij op onze binnenplaats een eigen insectenhotel maken, voor hun tuin, de straat of het plein waar zij wonen. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail infographic wegwijzer

REGIO -  De energietransitie als motor voor gebiedsontwikkeling met kwaliteit! Hoe? Door groene ontwerpprincipes mee te nemen in de Regionale Energiestrategie. Landschap Overijssel (LO), Overijssels Particulier Grondbezit (OPG) en Natuur en Milieu Overijssel (NMO) hebben deze groene ontwerpprincipes vastgelegd in de ‘Wegwijzer Energie in het Overijsselse Landschap’. Vandaag is deze wegwijzer aangeboden aan de besturen van de RES Twente en de RES West-Overijssel en gedeputeerde Tijs de Bree van de provincie Overijssel.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

94220689 2929999350449245 7512092238168457216 o

KAMPEN -  Jeugdvereniging Polaris bestaat inmiddels al bijna 5 jaar en groeit uit zijn jasje. Binnenkort start op zaterdagochtend een groep voor kinderen van 5 t/m 7 jaar oud. Met allerlei avontuurlijke spellen gaan zij met leeftijdsgenootjes buiten beleven. Voor deze groep zoeken zij versterking. Polaris zoekt enthousiaste leiding die het leuk vindt om iedere zaterdagochtend een groep kinderen een afwisselend programma aan te bieden dat past bij hun leeftijd. Ze zijn daarvoor op zoek naar jonge mensen vanaf ±18 jaar die de uitdaging aan willen gaan. Ervaring heb je niet nodig. Als je het leuk vindt, dan komt de ervaring vanzelf wel!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Goochelaar Jan Sterke Verhalen

KAMPEN -  De opa van Goochelaar Jan vertelt verhalen uit zijn jeugd. Sterke verhalen. Hele sterke verhalen! Wat moet je geloven? Wat is echt en wat niet?  Kom naar de gratis voorstelling en luister naar sterke verhalen. Hele sterke verhalen op woensdag 30 september van  14.00 - 15.00 uur in de van Mulkenzaal op de 2e etage in de Stadskazerne. De voorstelling is bedoeld voor kinderen 4 t/m 12 jaar.

Een prachtige gratis voorstelling die ervoor zorgt dat jong en oud zin krijgen om te gaan lezen. De magie van de voorstelling zit hem niet alleen in de mooie goocheltrucs, maar vooral ook in de manier waarop Goochelaar Jan de ongelooflijke hoeveelheid van 37 boeken verwerkt heeft in het meeslepende verhaal over de reizen van zijn opa. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

discozw

Meld je HIER aan

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

bieb kampen

KAMPEN -  Samen met het netwerk palliatieve zorg regio IJssel Vecht/Noord Oost Overijssel organiseert Bibliotheek Kampen op donderdag 15 oktober 2020 van 19:00 - 20:30 uur een avond over levenseinde. In de documentaire staat het leven en sterven van Piet de Reus centraal. Hij had ALS en wilde graag meer bekendheid geven aan deze ziekte. Niet alleen om medepatiënten bij te staan, maar ook om zorgverleners een beter beeld te geven van wat deze aandoening voor een patiënt en zijn of haar naasten betekende. Piet kiest uiteindelijk voor euthanasie.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail WhatsApp Image 2020 09 18 at 11.13.36

KAMPEN -  Op 25 en 26 september openen twee jonge Kamper ondernemers, Anne Uelderink (AnUel, vintage- en tweedehands kledingstukken en accessoires) en Iris Hooisma (Vintageby liefs Iris, vintage- en tweedehands interieur en woonaccessoires) een weekend lang in de binnenstad van Kampen (Oudestraat 74) de deuren voor een duurzame pop-up store met voornaamste doel klanten duidelijk te maken dat producten die een vorig leven hebben gehad nog fantastisch zijn om een volgend leven te gunnen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

eline steenhuis

ZWOLLE - De afdeling Longgeneeskunde van Isala heeft sinds juli een spreekuur voor patiënten die COVID-19 hebben gehad. Twee middagen in de week ziet, spreekt en onderzoekt arts-assistent Eline Steenhuis mensen, die maanden na hun infectie nog altijd klachten ervaren. Eline verzorgt het spreekuur samen met een collega arts-assistent. Gemiddeld zien ze zo’n zes patiënten op een middag. De achtergronden van deze mensen lopen uiteen. ‘Sommigen hebben bewezen corona gehad en zijn bijvoorbeeld door hun huisarts doorverwezen. Anderen hebben wel symptomen gehad maar zijn nooit getest. Ook zitten er mensen tussen die bij ons in het ziekenhuis hebben gelegen en nu worden teruggezien. Wat ze bijna allemaal gemeen hebben is dat ze maanden later nog steeds niet de oude zijn.’

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

glasv

Op dinsdag 15 september zette aannemer Bam Infra Telecom de eerste schop in de grond vlakbij het eerste verdeelpunt in IJhorst. De aanleg van het glasvezelnetwerk in de dorpen Rouveen, IJhorst, Grafhorst, 's Heerenbroek, Wilsum en Nijeveen is hiermee definitief van start.  De teller staat nu op bijna 1.000 adressen die worden aangesloten op het glasvezelnetwerk vertelt Bert Meijerink, directeur joint venture RENDO buitenaf bv. “Met de start van de aanleg vervolgen we de verdere uitbouw van het glasvezelnetwerk in de kop van Overijssel. Juist in deze tijd blijkt maar weer hoe belangrijk het voor wonen en werken is om over goede internetverbindingen te kunnen beschikken. Na afronding van de campagne begin dit jaar is het aantal abonnementen nog flink gestegen.”, aldus Bert. “Op dit moment loopt ook nog een vraagbundeling in Zwartewaterland en IJsselmuiden. We hopen in een volgende stap ook die kernen te kunnen voorzien van glasvezel.”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Facebook Banner Kinderboekenweek 1200x628

KAMPEN -  Tijdens de Kinderboekenweek (30 september tot en met 11 oktober) organiseert Bibliotheek Kampen verschillende activiteiten voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van geschiedenis. Onder het motto En toen? kunnen kinderen terug in de tijd met onder anderen een feestelijke voorstelling en leuke workshops.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Facebook

IJSSELMUIDEN - Zaterdag 19 september van 10.00 tot 16.00 uur vindt in Hasselt, Zwartsluis, Genemuiden en IJsselmuiden een inschrijfdag plaats. Tijdens deze dag staan op iedere locatie Formule 1 race- simulatoren. Deelnemers maken hiermee kans op een exclusieve race-experience op circuit Zandvoort. Ook zijn er lokale verkopers aanwezig om vragen te beantwoorden en te helpen bij de aanmelding voor glasvezel.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ca1a90f6a7fc94e36be39a4a7d7f6a35c52865e9

KAMPEN -  Vanaf deze week is er in de Stadskazerne een bijzondere tentoonstelling te bezichtigen. Er is werk te zien van de in Vietnam geboren Kamper kunstenaar Minh Tran (1965-2020)Minh Tran die al geruime tijd ernstig ziek was zou in mei exposeren in de Stadsgehoorzaal. Door de corona-crisis is de expositie niet doorgegaan. In juni is Minh Tran overleden. De tentoonstelling in de Stadskazerne is een postuum eerbetoon aan deze kunstenaar.

Minh Tran heeft geen gemakkelijk leven gehad. Hij is in 1965 geboren in Saigon. Als 16-jarige jongen ontvlucht hij met enkele familieleden en ruim honderd andere Vietnamezen het door communisten veroverde Zuid-Vietnam. De vluchtelingen varen in een gammel bootje de Zuid-Chinese Zee op. Het scheepje raakt echter stuurloos en water en voedsel zijn snel op. Na enkele weken rondgedobberd te hebben wordt de vluchtelingenboot opgemerkt door bemanningsleden van de Nederlandse LPG-tanker Antilla Bay. Zij ontfermen zich over de overlevenden die er slecht aan toe zijn en brengen ze naar Manilla op de Filipijnen. Daarna gaan de bootvluchtelingen naar een opvangkamp op Palawan. Slechts 90 van de 150 opvarenden overleven het drama!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

moij

IJSSELMUIDEN -  Komende zaterdag(19 september) rijdt MotorToerClubIesselmuden de Friese elfstedentocht. 's Morgens om half negen worden de motoren, op De Hoeksteen parkeerplaats, in beweging gebracht om richting Spannenburg te rijden. Daar begint voor de motorrijders de feitelijke elfstedentocht over 200 km. Er zijn weer regelmatig rustmomenten gepland om even de benen te strekken en iets te drinken of te eten. Het is dus verstandig om iets dergelijks mee te nemen. De lunch zal worden genuttigd in Dokkum. De verwachting is dat men omstreeks 18.00 uur, na 325 km, weer terug is in IJsselmuiden. Deelnemers worden dringend verzocht op tijd aanwezig te zijn om zich in te schrijven. Leden betalen 3 euro en niet leden, die ook van harte zijn uitgenodigd, betalen 6 euro. Dat is inclusief een kopje koffie.

Schrijf reactie (0 Reacties)

logo header 300 payoff 1

KAMPEN - Het idee om de liefde voor auto’s te combineren met een rit door de omgeving heeft geresulteerd in de Hanzestad Rally. Een recreatieve rally van 09:30 - 20:00 uur op 20 september die bol staat van onbekende wegen, fantastische uitzichten en een heleboel gezelligheid. Beginnen met koffie en appelgebak, lunchen bij een brouwerij en afsluitend een heerlijke Borrel & BBQ.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ticketheader

KAMPEN -  Het begon ooit met een gekscherende opmerking op het orgelbalkon in de Ichthuskerk te Urk. Later werd het nog een keer aangehaald in een grapje, maar zo ontstond wel het concept van ‘ Boogaard op reis’. Het idee is om concerten te organiseren op andere orgels dan het Boogaard orgel in de Ichthuskerk. Inmiddels staat alweer het tweede concert op het programma, en dit zal zeker niet het laatste concert zijn van deze enthousiaste groep. Op verschillende orgels met diverse organisten mooie concerten organiseren is hun doel.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Proeverij Pommes de Puilly 2 Foto Attest Communicatie

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie ©

KAMPEN – Met gepaste trots leidde Wouter Berns afgelopen zaterdag gasten en belangstellenden rond op zijn nieuwe tentoonstelling. Galerie Tripmaker in Franse sferen. Realistische, figuratieve kunst met een verhaal. Zoals ‘De geliefden herenigd’, een schilderij met een buste en een portret van de twee geliefden die eerder in zijn huisje in Frankrijk hebben gewoond. Zij plantte ooit de appelboom waaronder Wouter regelmatig zijn ezel plaatst en schildert. Dezelfde boom waarvan de appels zijn verwerkt in een eigen ‘eau de vie’ genaamd ‘Pommes de Puilly’; gedistilleerd door de Kamper drankproducent Jan Beek.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

GRAFHORST - Op woensdag 16 september onthult wethouder Jan Peter van der Sluis het bord ‘Rookvrij’ bij de School met de Bijbel ‘Het Visnet’ te Grafhorst. Hiermee laten de scholen in gemeente Kampen zien dat ze op weg zijn naar een rookvrije generatie.  

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

stadskazerne

KAMPEN -  Vanaf 12 oktober hangt de Stadskazerne een maand lang vol met vlaggen van… niet-bestaande landen??? Erik van der Spek ontwierp iedere week een vlag en laat je nadenken over waar je nu bent, waar je naar toe wilt en wat je van de wereld vindt. Hiermee wordt in oktober stil gestaan bij het 75-jarige bestaan van de Verenigde Naties. Bij de hoofdkantoren van de Verenigde Naties wapperen 192 vlaggen van alle leden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)