csm gele boekje b24bdedf7a

KAMPEN -  GGD IJsselland ontving afgelopen week weer honderden mensen die nog graag een registratie van hun vaccinatie in het gele boekje willen. “Daarom verlengen we deze mogelijkheid met twee weken. Tot en met donderdag 8 juli kunnen mensen die dat willen nog hun vaccinatie komen laten registreren”, zegt Sebastiaan van Buuren, projectleider Covid19 Vaccinatie. Dit kan bij alle vijf vaccinatielocaties op de woensdag en donderdag. Zonder afspraak en tijdens openingstijden. “En in Zwolle, in de IJsselhallen, kun je elke dag terecht. We merken dat daar de vraag heel groot is. Daarom breiden we hier uit van twee dagen naar alle dagen”, voegt Van Buuren toe.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

praatcafé

KAMPEN -  Is Nederlands niet je eerste taal? Wil je vaker Nederlands praten? Praat mee in het Online Praatcafé! Klik vrijdag om 10:30 uur op de link hieronder en klets gezellig mee.

 https://zoom.us/j/92994909469?pwd=eHF4bkpYM0ZsZjhzMlhPNGo5TWp1UT09

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail IMG 4843

KAMPEN  - De bouw van de zorgappartementen op het Stationskwartier kan beginnen. Afgelopen maandag is de koopovereenkomst voor de zorgappartementen op het Stationskwartier getekend door Wethouder Van der Sluis, Henk Driesen (Loostad Vastgoedontwikkeling ) en Berend Jan van der Steeg (Van der Steeg Ontwikkelen & Bouwen). Dit vond plaats in het Stadhuis in Kampen, onder het genot van een hapje en een drankje. Uiteraard werd de 1,5 meter gewaarborgd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

REIS

KAMPEN -  Met de recente versoepelingen is er ruimte om weer op pad te gaan en makkelijker te reizen met het OV. Daarom wil RRReis graag dat iedereen kennismaakt met het comfort van de nieuwe, stille elektrische bussen. Daarom heeft de vervoersmaatschappij een tijdelijke actie om de bussen gratis een dag uit te proberen. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

lux

KAMPEN -  In de nieuw verbouwde Concertzaal De Burgwal in Kampen verzorgt Lux Vocaal Ensemble (in verband met de coronamaatregelen) op 3 juli twee concerten: om 17.00 en 19.30 uur. Toegang alleen met online kaarten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

 triest

Wie wordt de allereerste ‘Mbo Studentondernemer van het jaar’ in Regio Zwolle? Dat wordt bekend tijdens de finale van deze verkiezing, op 24 juni 2021 in Zwolle. Decor van de verkiezing is de lancering van de 13e editie van ZON’regio Zwolle in ‘Vogellanden centrum voor revalidatie, bijzondere tandheelkunde en gezonde leefstijl’, die zijn locatie speciaal voor de bijeenkomst beschikbaar stelt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

199756208 4125628374196119 7662031542931469023 n

Schrijf reactie (0 Reacties)

Literatuur

KAMPEN -  De literatuurgroep van de Bibliotheek Kampen heeft ruimte voor nieuwe leden. De groep bestaat nu uit 9 mensen, vrouwen en mannen en een vaste gespreksleidster. De groep komt 12 maal per jaar bijeen, op donderdagochtenden van 10.00-11.45 uur, in de Bibliotheek, Oudestraat 216 in Kampen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

timthumb

KAMPEN -  Team Power 4 Nikai 4 Life, Stelvio uitdaging en Powerwalkingclub Kampen (De Maten- Stationskwartier) organiseren op 26 juni de
Wandel/powerwalk/hardloop sponsorloop. Het is een mooie wandel-, powerwalk- of hardlooproute door het prachtige natuurgebied Reevediep in Kampen. 5 km of 10 km wandelen, powerwalken of hardlopen of zelfs 21,1 km hardlopen. Iedereen is welkom, van jong tot oud!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

tp

KAMPEN -   Wil je beter Nederlands leren? Wil je beter leren lezen en schrijven? Maak een afspraak met het Taalpunt in de Bibliotheek Kampen (1e etage). Ze helpen je gratis en graag.

Het Taalpunt is er voor iedereen. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail 19juni1 1b

KAMPEN - CultuurZIEN organiseert op zaterdag 26 juni, 14.00 uur, en zondag 27 juni , 19.30 uur, een wandeling door stegen in de Kamper binnenstad. Wandelen mag met een groep van maximaal 8 personen; vooraf aanmelden voor deelname is daarom noodzakelijk. De deelnamekosten bedragen € 10, – p.p..

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ggd

Het is warm . Daarom neemt de GGD IJsselland deze week enkele aanvullende maatregelen treffen op de vaccinatie- en testlocaties voor corona:

  • Er zijn extra (mobiele) airco's
  • Je kunt op meer plekken water drinken
  • Er zijn meer EHBO'ers en medewerkers aanwezig

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

weeronline

Overdag heet met 30-35 graden

Zware onweersbuien kunnen later op de donderdagavond en in de nacht naar vrijdag voor overlast zorgen. Bij deze buien is namelijk kans op veel bliksem, windstoten en ook veel regen. Voor de buien uit is het overdag heet met 30-35 graden. Ook vrijdag kunnen fikse onweersbuien ontstaan. Het zomerweer van deze week bereikt vandaag een hoogtepunt met veel ruimte voor de zon en in het hele land tropische temperaturen tussen 30 en 35 graden. Vanavond neemt vanuit het zuiden de kans op onweersbuien geleidelijk toe. Vooral laat op de avond en in de nacht naar vrijdag kunnen vanuit België zware buien ons land binnentrekken. Hierbij is veel bliksem mogelijk, lokaal ook zware windstoten en hagel. Zeer plaatselijk kunnen de windstoten nog een stuk forser uitpakken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Zeefdruk je eigen tas 1920x1080

KAMPEN -  Tijdens de creatieve workshop zeefdrukken bij Quintus  ga je aan de slag met een print, die je gaat drukken op een katoenen tas. Je mag kiezen uit een bestaand sjabloon én je ontwerpt zelf een sjabloon. De afbeelding bestaat uit twee kleuren die je na elkaar gaat drukken. Je leert ontwerpen, een raam belichten en het zeefdrukken zelf. Hoe leuk het is zie je hier.! Na afloop heb je je eigen, originele, bedrukte tas!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

infopunt

Hulp bij vragen over de overheid

KAMPEN - Donderdag 24 juni wordt het nieuwe Informatiepunt in de Bibliotheek Kampen officieel geopend. Het Informatiepunt is er om mensen te helpen met allerlei vragen. Je kunt er terecht voor betrouwbare informatie over wonen, werk, zorg, welzijn en nog veel meer. Bijvoorbeeld met een brief of een e-mail van de overheid waarvan je niet goed weet wat je er mee moet. Wist je dat 4 miljoen mensen in Nederland zulke brieven lastig vinden?

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

KAMPEN - Deze zomer verandert Stedelijk Museum Kampen in een modern stadspaleis met werken van Christie van der Haak. De kunstenares, die ook les gaf aan de Kamper kunstacademie, liet zich voor de tentoonstelling ‘Nouveau Deco’ inspireren door de art nouveau panden in Kampen.

Gesprek met Nynke van de Wal Directeur van het Stedelijk Museum Kampen

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

quintus centrum voor kunsteducatie

KAMPEN  - Dit jaar geen barokconcert in de Lutherse Kerk, maar wel een samenspeelavond voor de barokensembles van Quintus. In verband met de lange lockdown was de tijd om een concertprogramma voor te bereiden te kort. Gelukkig zijn er inmiddels versoepelingen waardoor  toch weer iets samen gedaan kan worden. Geen concert dus deze avond, maar wel een mogelijkheid voor de barokensembles om van zich te laten horen! Luisteraars zijn van harte welkom.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail 2021 Molenbrug PBRWS

KAMPEN  - De provincie Overijssel en Rijkswaterstaat voeren van vrijdag 25 juni 06.00 uur tot dinsdag 29 juni 06.00 uur onderhoudswerkzaamheden uit aan en bij de Molenbrug in Kampen. Tijdens de werkzaamheden is de brug (Mr. J.L.M. Niersallee/de N764) afgesloten voor alle verkeer (tussen de kruising Zwolseweg en de rotonde met de Venedijk-Noord)Fietsers, voetgangers en hulpdiensten (tot 4 ton) kunnen tijdens de werkzaamheden wel gebruik maken van de brug. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Kamper Vreugd 1 foto attest communicatie

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie

KAMPEN - Het deed bijna Middeleeuws aan; de presentatie van het tweede biertje van Museum Huys der Kunsten. Met muzikale en vocale begeleiding van Kamper ‘minstreel’ Henk Jans, én met een inkijkje in het leven van handelaar, burgemeester én bierbrouwer Henrick Aeltsz. Maar het was vrijdag 11 juni vooral een (terug)blik in het leven van zijn beide kleindochters Gese en Johanna. Deze twee dames maakten, met vlierbloesem als ‘geheim ingrediënt’, een bijzonder nieuw Kamper biertje. Bier met een smaak die - met een knipoog naar de onvolprezen boezems van beide dames - al in de Middeleeuwen werd omschreven als ‘vol en rond’. Als we de verhalen mogen geloven, natuurlijk.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

csm foto gele boekje 43546f380a

KAMPEN/ZWOLLE - Meer dan 1.500 mensen haalden deze week in regio IJsselland alsnog een registratie van hun coronavaccinaties in het gele boekje. GGD IJsselland startte, na een stop van drie weken, weer met deze registraties. “De animo was groter dan verwacht. Daarom gaan we ons aanbod uitbreiden. De komende twee weken kunnen mensen op woensdag 16 en 23 juni, en op donderdag 17 en 24 juni, zonder afspraak bij onze vijf vaccinatielocaties terecht voor de registratie in het gele boekje. Gewoon een open inloop, tijdens openingstijden. Dus niet meer op de locaties die we daar deze week in Zwolle en Deventer speciaal voor hadden ingericht”, benadrukt Sebastiaan van Buuren, projectleider Vaccinatie Covid.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)