KamperKracht magazine juni 2017 cover

KAMPEN - Op 22 september is het Nationale Burendag. Een mooi moment om samen met je buren iets te organiseren. De wijkverbinders in de gemeente Kampen helpen en denken graag met je mee!

Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Bedenk dus een leuke activiteit en zoek elkaar op! Kijk op www.kampen.nl/wijkverbinders voor meer informatie, tips en mogelijkheden voor financiering.

Schrijf reactie (0 Reacties)

indexgroen

KAMPEN - Tweede Kamerlid Suzanne Kröger (GroenLinks) fietst op 23 juni van Kampen naar Zwolle tijdens de landelijke protestdag ‘Stop de Luchtvaartgroei’. Kröger fietst langs de Kamper wijken Stationskwartier en Onderdijks die straks veel hinder ondervinden van het vliegverkeer van en naar Lelystad. Zij vervolgt de rit naar Zwolle via Wilsum en ‘s-Heerenbroek.

Vanwege de gevolgen voor de gemeente Kampen en de regio komt Kröger naar Kampen. Daarmee steekt ze ook de actiegroep in Wilsum een hart onder de riem. GroenLinks Kampen nodigt inwoners uit om met haar mee te fietsen. De fietsers vertrekken om 10:30 uur bij Station Kampen-Zuid. Na een korte tussenstop in Wilsum fietst de groep met Kamerlid Suzanne Kröger naar de landelijke protestdag in Park Weezenlanden in Zwolle.

Schrijf reactie (0 Reacties)

ns 1512298845

ZWOLLE/KAMPEN - In de periode van zaterdag 30 juni tot en met zondag 15 juli worden er aan het spoor rondom station Zwolle diverse werkzaamheden uitgevoerd. Er wordt gewerkt aan grote aanpassingen die nodig zijn om treinen richting Meppel en Emmen sneller in Zwolle te laten aankomen en vertrekken. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het Spoorplan Noord Nederland, waarbij gewerkt wordt aan de verbetering van het treinverkeer in heel Noord Nederland; meer reismogelijkheden, kortere reistijden, betere overstappen, meer treinen en een grotere betrouwbaarheid in dit deel van het land.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

jaarrekening 2017 inkomsten

KAMPEN - De jaarrekening van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) laat over het jaar 2017 een plus zien van 2,8 miljoen euro. Hiermee blijft het waterschap ruim binnen de begroting. Het positieve saldo komt onder meer voort uit lagere rentestanden en een aantal gunstig uitgevallen aanbestedingen. Daarnaast brachten verdere digitalisering en verkoop van gronden ook voordelen met zich mee. Ditzelfde geldt voor het efficiënt uitvoeren van onderhoud aan watergangen en het vervangen van materieel. Ook is een aantal projecten vertraagd of uitgesteld, waardoor minder geld werd uitgegeven.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

2edb9068148a07fb1c29ce2b42ae5188992262fc

KAMPEN - Door de eeuwen heen kwamen stromen vluchtelingen naar Kampen. In de 16e eeuw waren dit o.a. Waalse drapeniers, die een eeuw later gevolgd werden door Franse Hugenoten. Het betrof goed opgeleide mensen, financieel bemiddeld en door het stadsbestuur met open armen ontvangen. Onder de titel ''Walen en Hugenoten in Kampen'' organiseert cultuurZIEN een lezing op 26 juni en een stadswandeling op 30 juni.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

indexfnv

De leden van FNV Streekvervoer hebben besloten om vanaf maandagochtend 25 juni landelijk en voor onbepaalde tijd te gaan staken. Werkgevers in het streekvervoer volharden in hun onwil om duidelijke afspraken te maken in de cao over vermindering van de enorm hoge werkdruk en over een fatsoenlijke loonsverhoging voor alle werknemers in het OV. ‘Daarmee kiezen zij zelf voor een verharding van de acties in het streekvervoer’, aldus Paula Verhoef, eerste onderhandelaar van FNV.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

35545505 1477331802371611 2983642093232062464 n

KAMPEN - Volgende week komt het Rode Kruis Kampen-IJsselmuiden bij u langs de deur voor een vrijwillige bijdrage. Van de opbrengst van deze collecteweek wil de organisatie een AED aanschaffen die voor iedereen toegankelijk is.

En wanneer u zich opgeeft om collecte te lopen, wordt u door het Rode Kruis beloond met een reanimatiecursus.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

logo l

REGIO - Het dagelijks bestuur van Waterschap Drents Overijsselse Delta de legger voor oppervlaktewaterlichamen 2019 in ontwerp vastgesteld. In deze legger staan de waterlopen (sloten, kanalen en rivieren) en de kunstwerken (zoals stuwen en gemalen), die belangrijk zijn voor de waterhuishouding in het werkgebied van het waterschap.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

cropped SCRATCH WEB

KAMPEN - Zaterdag 30 juni 2018 is het weer zover! Dan vindt in Kampen de jaarlijkse Scratch plaats in de prachtige Burgwalkerk aan de Burgwal 59. Een dag lang studeren koorzangers vanuit het hele land de mooiste klassieke muziek in, om in de avond een feestelijke uitvoering te geven. Samen met een keur aan solisten en een professioneel orkest maken zij dit evenement tot een ware happening.

Op het repertoire van Scratch Kampen staan deze keer het Ave Verum Corpus van Mozart, de Cantique de Jean Racine van Fauré, het Magnificat in B van Durante, de Zeven Kruiswoorden van Franck en na de pauze het Te Deum van Mozart en het eerste deel van de Messiah van Händel. Stuk voor stuk geweldige klassieke werken waarvan het publiek volop kan genieten en die koorliefhebbers zeker zullen uitdagen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0329

KAMPEN - De Vogelwerkgroep van natuurvereniging IJsseldelta organiseert op zaterdag 23 juni a.s. een dagexcursie naar het Drents Friese Wold en het Fochteloërveen. Er wordt een bezoek gebracht aan de vloeivelden bij Oranje met zijn bijzondere vogelkijktoren, waar meerdere soorten futen te zien zijn.Daarna gaan de deelnemers naar het Fochteloërveen op de grens van Drenthe en Friesland Dit is een 2500 ha groot natuurgebied dat beheerd wordt door Natuurmonumenten. Het hoogveengebied is deels afgegraven, zodat het een grote biodiversiteit kent. Tot de ca. 100 soorten broedvogels behoren de kraanvogel, boomvalk, grauwe klauwier en paapje. Ook de Slangenarend wordt regelmatig gezien. Verder heeft het een bijzondere flora en ook komen er slangen en reptielen voor.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

11150661 1639228132978383 1035585539977360497 n

KAMPEN - Stichting Veteranen Kampen houdt op donderdag 21 juni een veteranencafé in restaurant de Vier Jaargetijden aan de IJsselkade 59 te Kampen. Aanvang 14.30 uur. Veteranen zijn van harte welkom.

De Stichting Veteranen Kampen (SVK) zet zich in om de onderlinge band tussen de Kamper veteranen te bestendigen dan wel te versterken. Daarnaast draagt de SVK er toe bij om binnen de gemeente Kampen bekendheid te geven aan het fenomeen veteraan.

Schrijf reactie (0 Reacties)

15589913 1352563491442149 284510077964316237 n

Ruim 8 op de 10 Nederlanders weten niet wat ze moeten doen na aanraking met de eikenprocessierups of met berenklauw. Ze denken daarentegen wel te weten wat ze moeten doen bij een beet van een teek of een insect, maar geven vervolgens het verkeerde antwoord. Dat blijkt uit onderzoek van het Rode Kruis. In de zomer met het mooie weer krijgen veel mensen te maken met zomerse kwaaltjes. Zij worden bijvoorbeeld gestoken door een insect of komen in aanraking met de eikenprocessierups of berenklauw. De eikenprocessierups zorgt dit jaar al vroeg voor veel overlast door het warme weer. Na aanraking krijgen mensen enorme jeuk en huidirritatie. 88% van de ondervraagden heeft geen idee wat ze dan moeten doen. Belangrijk is om de eventuele brandharen te verwijderen met plakband of kleefpleister, en de huid te spoelen met veel (lauw) water. Na aanraking met berenklauw moet de huid gewassen worden met lauw water en zeep. De plek moet daarna uit de zon gehouden worden. Dit wist 8% van de ondervraagden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

poster singalong V45 FINAL lowres

KAMPEN - Ventura's Musicalschool trekt tijdens The Musical Sing Along nog één keer alles uit de kast. In de Stadsgehoorzaal laten de kinderen en tieners van de musicalschool in de leeftijd van 5 tot 16 jaar tijdens twee iedentieke voorstellingen op 30 juni zien wat ze geleerd hebben. De liedteksten worden op een beamer getoond zodat het publiek mee kan zingen. De volwassenen groep AvonTura zal de entre'acts voor haar rekening nemen.  De middagpresentatie begint om 14.30 uur en de avondvoorstelling om 19.30 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

face4ca3d00aab3ae03d0392407ca58f1233b66c

KAMPEN - Zaterdag 30 juni is het weer zo ver, dan vindt de jaarlijkse kleedjesmarkt in de wijk ‘Het Onderdijks’ plaats. Kinderen uit deze wijk bieden tussen 09.30uur en 12.30uur hun speelgoed, kleding en andere spullen aan die zij niet meer gebruiken in het hart van de wijk, tussen de scholen op Het Onderdijks.

10e editie
Dit jaar viert de kleedjesmarkt haar 10 jarig jubileum. Wat begon als een bescheiden probeersel in de straat van de organisatrices met 40 kleedjes, is uitgegroeid tot een volwaardig wijkevenement dat het hele gebied tussen de beide basisscholen aan de Bouwkamp en Waker bestrijkt. ‘Onderdijks is een kinderrijke buurt, we zijn met de kleedjesmarkt begonnen omdat we zagen dat als het ene kind uitgespeeld is of te oud is geworden voor het ene speelgoed, dit zo naar een ander kind kan. Waarom via Marktplaats als de kinderen bij je om de hoek wonen?’, aldus de organisatie.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Eindpresentatie Ventura 2018 Foto Joost Lemette

KAMPEN -  – Vlak voordat de musicalschool van Ventura geïntegreerd wordt in het Quintusprogramma, sluiten de leerlingen van Ventura op 30 juni het seizoen af met een bruisende eindpresentatie in de stadsgehoorzaal waar de vonken van af spetteren!

Van de jongste A-groepen tot en met de volwassenen van AvonTura, allemaal komen ze aanbod tijdens de meeslepende 'Musical Sing-a-Long' waarin nummers worden gezongen uit de musicals 'Grease', 'Mary Poppins', 'Mamma Mia' en 'Beauty and the Beast' en 'Annie'.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

19105770 1437806906242850 6271607489720910066 n

KAMPEN – In de nacht van 22 op 23 juni wordt er op de Natuurspeelplaats een 'Nacht zonder dak' gehouden. Een groep jongeren tussen 12 en 16 jaar brengt dan één nacht door in een zelfgemaakt krotje van karton en zeil.

Wie meedoet laat zich sponsoren om voor één nacht buiten te overnachten. Het sponsorgeld dat zij daarmee bijeen brengen gaat naar straatjongerenprojecten van Tear in Bolivia, Kenia en India, en vluchtelingen in het Midden Oosten en Europa.

Opgeven kan via www.nachtzonderdak.nl/kampen. Na je aanmelding ontvang je een mail met verdere info.

Schrijf reactie (0 Reacties)

politie11

REGIO  - De politieregio Oost-Nederland, waar Gelderland en Overijssel onder vallen, krijgt de komende jaren 226 extra politieagenten. Dat is het gevolg van structurele investeringen van het kabinet in de politie. In totaal krijgt Nederland er 1111 agenten bij.

Van alle agenten die er extra bijkomen, krijgt Oost-Nederland er de meeste bij. Het kabinet gaat jaarlijks 291 miljoen euro extra investeren in het korps. Met 64 miljoen euro per jaar wordt de ICT en opsporingstechnologie versterkt om de bestrijding van digitale criminaliteit te verbeteren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

73d5c3adf6ea5c45dd077c30b6488e372a5b2c55

KAMPEN - Full Color Festival & Duiten & Zakjes werken voor de derde keer samen om het festivalterrein schoon te houden. Per twee bekers ontvang je een Duit voor je vereniging. Doneer je die Duit direct in één van de spaarpotten dan ontvang je daarvoor een stempel op je spaarkaart. Volle spaarkaarten doen mee voor leuke prijzen, waaronder een NINTENDO Switch + game, een LEGO pakket, een strippakket en nog veeleer leuke prijzen.

Kijk op de Facebook pagina van De verenigde zaken van Kampen, Duiten & Zakjes, voor het volledige prijzenoverzicht. Doe mee!

Schrijf reactie (0 Reacties)

c07d280b74321d47617d56c2648e92797edd6be0

KAMPEN - Wat is er stoerder dan even in de echte trainingsbolide van Max Verstappen te mogen zitten en je een echte Formule 1-coureur te mogen wanen? De wagen is gekoppeld aan een racespel op de spelcomputer en een tv-scherm, zodat je je behendigheid kan demonstreren. Om het nog echter en aantrekkelijker te maken, vergezellen twee grid girls de racewagen, die op pole position op het Havenplein staat. Natuurlijk is er alle gelegenheid voor een fotomoment.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

28379412 2055717397777992 92447186974879032 n

KAMPEN - Het Full Color Festival Kampen is het kleurrijkste festival van de regio. Met een supertof programma voor jong en oud is het Full Color Festival hét familiefestival van Kampen en omstreken.
Muziek, theater, cultuur, workshops, kinderactiviteiten, dans, eten en drinken, straattheater, en nog veel meer! En de toegang is gratis! Op vrijdagavond 15 juni en zaterdag 16 juni wordt alweer de 23e editie van het Full Color Festival georganiseerd in het prachtige stadspark van kampen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)