ondertekening aanbestedingsstukken jan 2020 676x381

KAMPEN - Afgelopen zomer zijn enkele aannemers geselecteerd voor de aanbesteding van het project N307 Roggebot-Kampen. In januari hebben beide ambtelijke opdrachtgevers (links Rob van der Werff namens Flevoland en rechts Eef Uiterwijk namens Overijssel) de aanbestedingsstukken voor de N307 Roggebot-Kampen getekend.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ijsseldelta

KAMPEN - Dinsdag 18 februari is gestart met het storten van de constructievloer van de spuisluis. In ongeveer 7 uur tijd werd er 800 kuub beton gestort op de plek waar de spuisluis en vispassage gaan komen.

De volgende stap wordt het storten van twee zijwanden en twee middenwanden. Tussen één zijwand en tussenwand komt de vispassage en tussen de andere wanden komen de twee schuiven. Waarmee de hoeveelheid waterdoorvoer geregeld wordt.

Bekijk HIER een video

Schrijf reactie (0 Reacties)

run

KAMPEN - In de voorjaarsvakantie, op vrijdag 21 februari organiseert RKDOS een Freerun Event in Turncentrum Kampen. Onder leiding van de Freeruntrainers van RKDOS kunnen jongens en meisjes in de leeftijd van 8 tot 12 jaar van 13.00 tot 14.15 uur en jongeren van 13 jaar en ouder van 14.15 tot 15.30 uur deelnemen aan Jump in.​

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ukien

KAMPEN - Zin in een avond tot de nok gevuld met blues? Op zaterdag 7 maart presenteren Blue Music & 't Ukien een heerlijke blues avond met The Veldman Brothers en The Electric Hollers.
De avond word afgetrapt door The Electric Hollers. Een nieuwe blues/rock sensatie uit Noord-Nederland. Maak je klaar om weggeblazen te worden door een muur van vintage sound en energie! Zware bastonen, donderende drums en gitaarsolo’s die je meeslepen naar vervlogen tijden. De band laat zich inspireren door bands als Led Zeppelin, Santana & Ten Years After en bracht in 2018 hun eerste plaat ‘Rise’ uit. Het uitbrengen van dit album leverde lovende recensies en een volle agenda op. Inmiddels bouwt de band verder aan hun livereputatie en zijn ze klaar om Nederland te veroveren. In oktober staat de band in de finale van de Dutch Blues Challenge.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

hanze

KAMPEN- Een geweldige 1 april stunt, de bundeling van citymarketing krachten en uitstekende resultaten van een tevredenheidsonderzoek. Dat zijn de redenen waarom de stichting Kampen Partners het aandurft zich in 2020 te kandideren voor de Nationale Citymarketing Trofee. Het jaarverslag 2019 is alvast in de opzet van het nominatieformulier geschreven.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

tHoogeNest

KAMPEN -  De aankoop van haar huis leidde tot de ontdekking van een bijzondere geschiedenis en haar boek ’t Hooge nest is razend populair: een waargebeurd verhaal over twee joodse zussen in het verzet, een onderduikadres in het Gooi en het onvermijdelijke verraad. Op maandag 9 maart 2020 spreekt jurist en publicist Roxane van Iperen in de Bibliotheek Kampen. 

Praktische informatie

  • inloop vanaf 19.30 uur
  • starttijd 20.00 uur
  • inclusief gratis pauzedrankje

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Webheader Crazy Pianos 2020

KAMPEN - Na de succesvolle edities van de afgelopen jaren, betreden de topmuzikanten van Crazy Pianos op 7 maart 2020 opnieuw het podium van de Music Club Kampen. De twee knalrode vleugels, saxofonist en drummer beloven opnieuw voor een fantastische show te zorgen. Al jarenlang is de pianobar in Scheveningen een ware attractie, waar de Crazy Pianisten de tent op z’n kop zetten. Zaterdag 7 maart is de Music Club het toneel voor een spectaculaire avond.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

LogoPraatcafe3x 100

KAMPEN - Is Nederlands niet je eerste taal? Wil je vaker Nederlands praten en meer Nederlanders ontmoeten? Kom dan iedere vrijdagochtend naar het Kamper Praatcafé. Van 10:00 tot 12:00 uur ben je welkom  voor een kop koffie en een praatje in MFC Korteweg 4 in Kampen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

BF8572A6 7BB5 4DE8 AFE7 8308D3176E17 min

KAMPEN - Start het weekend op vrijdagavond 21 februari met een uurtje muziek in de Lutherse KerkOp deze vrijdag kun je luisteren naar: Maurice van Dijk op trompet en Marijn de Jong op orgel

Zij spelen composities van o.a. Clarke, Telemann en Handel.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

zorg

IJSSELMUIDEN - Mei 2019 opende zorghuis De Groenendael in IJsselmuiden haar deuren voor mensen die, door de gevolgen van dementie, niet langer zelfstandig kunnen wonen. Het zorghuis, nog steeds groeiend in het aantal bewoners, haalde onlangs het HKZ-certificaat binnen en gaat een samenwerking aan met de Coöperatie Boer en Zorg. Een onafhankelijke auditor nam in januari de kwaliteits- en veiligheidsnormen van het zorghuis onder de loep. Naar aanleiding van dit bezoek ontvangt het zorghuis het HKZ-certificaat. Het keurmerk van HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) staat voor kwaliteitsverbetering in zorg en welzijn. Het verlenen van kwalitatief goede zorg was vanaf het eerste begin belangrijk voor het zorghuis. Nu maakt het certificaat ook zichtbaar dat er in het zorghuis gewerkt wordt volgens de gestelde normen van kwaliteit en veiligheid.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

inval

IJSSELMUIDEN - In buurthuis het Lokaal zijn allerlei activiteiten te doen voor en door inwoners van IJsselmuiden. Eén van de activiteiten zijn creatieve workshops, de Zoete Inval. Elke twee weken op dinsdagochtend worden creatieve workshops gegeven door inwoners van IJsselmuiden. Zij zetten hun talent in voor diverse activiteiten: schilderen, knutselen, koken etc.

Op zaterdag 7 maart organiseert De Zoete Inval een extra workshopdag: De Zoete Inval XL.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

dancing

KAMPEN - Heb jij zin om met leeftijdsgenoten helemaal los te gaan? Meet-Point Kampen organiseert een 30+ Dancing Party. Beleef een gezellig dansfeest voor iedereen die dertig jaar of ouder is, die wil uitgaan, dansen, sjansen, kletsen of gewoon wat wil drinken. De DJ’s draaien hits van de 70’s tot en met de dansbare hits die nu in de top staan en feest(elijke) nummers tussendoor als de sfeer er naar is. Uiteraard zijn verzoekjes ook van harte welkom.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

buitenkerk

KAMPEN -  In de Buitenkerk wordt op 6 maart de Messiah" van G.F.Händel uitgevoerd door Concertkoor Immanuel. Medewerking verlenen de solisten Erik Slik, Dave ten Kate, Heleen Koele en Patrick Pranger en het orkest "Strijklicht".

Aanvangstijd 20.00 uur, kerk open 19.30 uur. Kijk voor verdere informatie op www.concertkoorimmanuel.nl

Schrijf reactie (0 Reacties)

aubade

KAMPEN - Het werd jongstleden zaterdagmiddag even een dolle boel in de hal van het appartementencomplex ‘De Coeborch’ aan het Van Gelderplantsoen in Kampen. Het daar woonachtige echtpaar Martin en Betsy Pietersma wonnen die middag namelijk de aubade door dweilorkest KEK en die aubade werd gehoord door een aardig aantal bewoners van ‘De Coeborch’!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

vrij

KAMPEN -  Iedere maand organiseert Kampen Partners het Koffie Momentje. Het is een vrijblijvende bijeenkomst waarbij we elkaar op de hoogte brengen van wat er speelt. De Eenhoorn biedt de locatie en de koffie aan. Je bent van harte welkom op (in principe) de eerste maandag van de maand, 9 uur aan de Oudestraat 103. 

Ditmaal is het thema: We'll meet again - Kampen viert 75 jaar vrijheid

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

81935510 2724148627664446 5326557894345228288 n

KAMPEN - Na twee succesvolle edities  in 2017 en 2018, houdt muziekvereniging AMDG op 21 maart a.s. opnieuw een maestro concert.

De kandidaten van dit jaar zijn:

1. Bort Koelewijn
2. Hilde Palland
3. Remmert Krantz
4. Berjo Timmer
5. Brenda Siebrand

Locatie: Nieuwe Kerk. Aanvang 20.00 uur. Toegang gratis.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Nederlandse Fluit Academie

KAMPEN -Fluitisten uit Kampen en omstreken kunnen op 14 maart 2020 hun hart ophalen bij Quintus! Op uitnodiging van onze vakgroep dwarsfluit komt de Nederlandse Fluitacademie (kortweg Neflac) naar Kampen om samen met fluitleerlingen en docenten een inspirerende dag én een prachtig combiconcert te verzorgen. Neflac is een organisatie die landelijk diverse workshops en masterclasses organiseert voor amateurfluitisten en jonge professionals. Daarnaast geven ze concerten met het Neflac Ensemble.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

stadsgehoorzaal

KAMPEN - Hij won The Voice 2018 en tourde daarna langs uitverkochte zalen met zijn eerste programma. Nu is Jim van der Zee terug met Starting the Engine. Begeleid door zijn band deelt hij zijn liefde voor soul, jazz, blues en folk met ons en speelt hij covers van artiesten die hem inspireren en eigen werk. Op 20 februari treedt Jim van der Zee vanaf 20.15 uur op in de Stadsgehoorzaal in Kampen.

Kijk voor meer informatie op: www.stadsgehoorzaalkampen.nl 

Schrijf reactie (0 Reacties)

stadsgehoorzaal

KAMPEN- Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag presenteert sopraan Johannette Zomer op 4 maart in de Stadsgehoorzaal Tranen van Maria: een multidisciplinaire voorstelling door en voor vrouwen uit diverse culturen en met verschillende achtergronden. Het Stabat Mater van Pergolesi vormt de rode draad en wordt aangevuld met Sefardische en Arabische liederen, Middeleeuwse lofzangen, dans en verhalen. Aan de productie werken behalve Johannette Zomer ook Cécile van de Sant (mezzosopraan), Rolinha Kross (Sefardische zang), Rojin Hassan (Arabische zang), Alisa Cuuna (theatermaker en verhalenverteller), een Eritrese dansgroep, Saffraan Ritueel Drumtheater en PA’dam en ZAZ Vrouwenkoor o.l.v. Maria van Nieukerken mee.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ijov

IJSSELMUIDEN – In de voorjaarsvakantie,  wordt in sporthal de Oosterholthoeve in IJsselmuiden een groot kinderspektakel gehouden op dinsdag 18 februari 2020. De sporthal zal in zijn geheel vol staan met attracties zoals springkussens, stormbanen, ballenbak, schminksters en er is een aparte hoek voor kinderen tot 4 jaar. Voor de andere springkussens geldt een maximumleeftijd van 12 jaar. Totaal is er 1000m2 speelplezier.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)