Fritillaria meleagris

De Samenwerkende Actiegroepen tegen Laagvliegen (SATL) hebben grote fouten ontdekt in de milieueffectrapportage en de bijbehorende stikstofdepositieberekeningen die de Rijksoverheid heeft opgesteld voor Lelystad Airport. De maximale stikstofdepositie op beschermde Natura2000-gebieden zoals de Veluwe blijkt zeker dertig (!) keer groter dan de berekeningen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat laten zien. SATL heeft vanmiddag in Den Haag haar schokkende bevindingen toegelicht aan de commissie Remkes, die het Kabinet adviseert over de overdosis aan stikstof in de Nederlandse natuur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Kerstbazar 650

KAMPEN - Op zaterdag 21 december is daar weer de traditionele en vooral zeer gezellige kerstbazar, georganiseerd door de Supportersvereniging van Dos Kampen..Vanaf 12.30 uur is het gehele gezin welkom in de kantine van de vereniging om een gezellige middag/avond te beleven!

Schrijf reactie (0 Reacties)

efes

KAMPEN – Grand Café Efes verzorgt op Eerste Kerstdag het inmiddels traditionele kerstdiner. Vanaf 17.00 uur is er een driegangendiner speciaal voor gezinnen die zich normaal gesproken geen etentje buiten de deur kunnen veroorloven. De eigenaren Yilmaz en Appie van Efes bezorgen de minderbedeelden graag een gezellige en warme Kerst op de Plantage in hartje Kampen.

Yilmaz: “Deze keer doen we het anders dan in voorgaande jaren. Onze gasten kunnen een gezin (met kinderen), waarvan ze weten dat die zich geen kerstdiner kan permitteren, opgeven. Met dit artikel dat we delen via onze Facebookpagina wijzen we onze gasten daar op.”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

genomineerden 2018

KAMPEN -  Op 7 december is het, de door de vrijwilligersorganisaties van de Verenigde Naties, ingestelde dag om wereldwijd het vrijwilligerswerk die aandacht te geven die het verdient. Ook de vrijwilligers binnen de gemeente Kampen verdienen deze aandacht! Dit wordt sinds 1993 onderstreept door het uitreiken van de jaarlijkse Vrijwilligersprijs. Deze prijs bestaat uit een bedrag van € 500,– beschikbaar gesteld door de gemeente Kampen,
èn een unieke trofee die jaarlijks van eigenaar wisselt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

stadsgehoorzaal

KAMPEN - 350 jaar terug in de tijd. De Nederlandse Willem III is gehuwd met Mary Stuart, koningin van Engeland en later ook van Schotland. Hofcomponist Purcell schrijft prachtige stukken naar aanleiding van dramatische gebeurtenissen in dit huwelijk. In de uitvoering Queen Mary brengen solisten en musici van BarokOpera Amsterdam op 11 december  in de Stadsgehoorzaal deze parels tot leven. Ondertussen geven zij, gebaseerd op historische correspondentie, een geestige inkijk in het alledaagse leven aan het Britse hof.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

25152371 1654552197929093 4375102795350977186 n

KAMPEN - Elke tweede zondag in december wordt Cgehouden. Overal ter wereld worden deze dag kaarsjes aangestoken ter nagedachtenis aan overleden kinderen. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben. Het maakt daarbij niet uit of een kind recent of lang geleden overleden is en welke leeftijd het kind heeft gehaald.

Wereldlichtjesdag Kampen vindt plaats op zondag 8 december 2019 op de Algemene Begraafplaats Bovenbroek. Vanaf 18.15 bent u van harte welkom en om 18.30 uur start het programma. Kaarsjes hoeft u niet mee te nemen, deze worden ter plekke uitgedeeld. Iedereen is van harte uitgenodigd, zowel Kampenaren als mensen uit de omliggende dorpen. Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van koffie/thee en limonade.

Schrijf reactie (0 Reacties)

rembrandt

KAMPEN -  2019 staat in het teken van Rembrandt en de Gouden Eeuw. In samenwerking met Het Stedelijk Museum Kampen viert de Stadsgehoorzaal dit thema met een multimediatour langs schilderijen van de oude meester. De voorstelling is te zien op zondagmiddag 15 december. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bieb kampen

KAMPEN - Per 1 januari 2020 gaat de Bibliotheek Kampen een uurtje eerder dicht op de zaterdagen. In plaats van 18.00 uur sluit de bibliotheek om 17.00 uur.

De overige dagen blijven gelijk.

Schrijf reactie (0 Reacties)

leerlingenorkest Stedelijk Orkest

KAMPEN - Ondersteund door een paar leden van het Stedelijk (A-)Orkest gaan de leerlingen van het ‘Stedelijk’ optreden in de Oudesraat op zaterdag 14 december van 14.00 tot 15.00 uur. Zij beginnen bij de Stadskazerne, daarna naar het Koeplein om vervolgens via de Groene Vlinder en Geerstraat nog even langs woonzorgcentrum Margaretha te gaan.

De leerlingen gaan Kerstliedjes spelen. Hun optreden wordt mogelijk gemaakt door de Verenigde Zaken van Kampen. Deze stichting geeft muntjes uit - genaamd Duiten - die de consument spaart voor de vereniging die hij of zij een warm hart toedraagt. Dit optreden van de leerlingen vindt plaats dankzij de gespaarde Duiten die zijn omgezet in ‘echt geld’.

Schrijf reactie (0 Reacties)

quintus centrum voor kunsteducatie

IJSSELMUIDEN -  In IJsselmuiden sluit Quintus het jaar traditiegetrouw af met de Kerstuitvoering in het Kulturhus Sonnenburgh. Belangstellenden zijn van harte welkom op 18 december van 19.00 tot 20.00 uur. De entree is gratis. 

Schrijf reactie (0 Reacties)

JAN VAN ARKEL

KAMPEN - De lezing “Het Nut in Kampen en het Nut in het algemeen”, die de historische vereniging Jan van Arkel organiseert op 10 december, wordt gehouden in het kader van 200 jaar Nut in Kampen. Sprekers voor deze avond zijn Jaap Bruins Slot en Herman Harder.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

47021275 1988693171214303 8434216601313607680 o1

KAMPEN - Wilt u meer weten over uw familie en uw stamboom? Of loopt u vast in uw genealogisch onderzoek? Weet u niet hoe of waar u gegevens kunt vinden? Vrijwilligers helpen u graag (op weg) bij het onderzoek naar uw (familie)- geschiedenis. Iedere eerste zaterdag, zaterdag 7 december, van de maand zijn er vrijwilligers van de Historische vereniging voor de ijsseldelta ‘Jan van Arkel’ en van de Genealogische Vereniging in het informatiecentrum van het Stadsarchief Kampen. Om u te helpen bij het onderzoek naar uw familiegeschiedenis. U kunt gebruik maken van de faciliteiten van het Stadsarchief. Zij zijn er vanaf 10.00 uur tot ca. 13.00 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

alzheimertrefpunt

KAMPEN - Stichting alzheimer Trefpunt Kampen/Zwartewaterland organiseer maandag 2 december 2019 Een gezellige avond met vergeten voorwerpen.  Het wordt een avond met liedjes en hapjes van vroeger en de bijeenkomst is bedoeld voor mensen met dementie, hun partners en andere familieleden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ekf 20190517 0947

ZWOLLE/KAMPEN - De oncologische zorg van Isala bij patiënten thuis is uitgebreid. Dankzij samenwerking met Zilveren Kruis wordt immunotherapie aan huis nu vijf dagen in de week aangeboden. Zo’n vijfentwintig mensen per week kunnen thuis behandeld worden.

Minder belastend

Minder reistijd, belasting en stress voor de patiënt. Steeds meer ziekenhuiszorg verplaatst zich buiten de ziekenhuismuren, waar mogelijk bij mensen thuis. Vanuit Isala Oncologisch centrum was het al een lange tijd de wens om sommige behandelingen bij patiënten thuis te kunnen aanbieden. Daarom startte het in 2016 een pilot waarin patiënten met een kortdurende niet-complexe systemische behandeling of ondersteunende behandeling thuis behandeld konden worden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

estafette 6.1 Chris Hellendoorn Kampen

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie

KAMPEN – Hij geeft het ruiterlijk toe. ‘De stap zetten om op je 56e een eigen bedrijf te beginnen en als zelfstandige je brood verdienen was best eng…’ En heel eerlijk: dat is het nog steeds. Chris Hellendoorn biedt met zijn bedrijf Flexor Massage stoelmassages aan bij bedrijven en instellingen. Naast dat de massage ontspannend en stress verlagend is, werkt hij ook aan nek- en schouderklachten. En nee, dat betekent niet dat hij een vibrerende stoel meebrengt en zo mensen ‘masseert’.  Bij Flexor Massage zijn het de handen, vingers en vingertoppen (en soms zelfs een elleboog) van Chris zelf, die de stijve spieren losser maken. Spannend was het nemen van deze stap zeker, maar toch hoeft hij zich geen zorgen te maken. ‘Het loopt storm. Maar je weet als zelfstandige natuurlijk nooit voor hoe lang…’

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ggz

KAMPEN -  Voor iedere inwoner van Kampen is Villa Poortenaar een vertrouwd begrip. Dit statige gebouw aan de Buitensingel 1 wordt binnenkort betrokken door Therapeutisch Centrum GGZ, die hier per 1 december jeugd-GGZ aan zal bieden.  Therapeutisch Centrum GGZ is een middelgrote organisatie die met name specialistische GGZ levert, op dit moment vanuit de locaties Emmeloord (hoofdlocatie), Lelystad, Dronten, Genemuiden en Barneveld. Vanaf 1 december 2019 wordt Kampen aan dit rijtje toegevoegd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

spgij opendag poster 1019 v2

IJSSELMUIDEN -  Kom kijken op 30 november bij het aangepast paardrijden en huifbedrijden bij Stichting Paardrijden Gehandicapten IJsselmuiden. Ervaar hoe het is om op een aangepast zadel te rijden om op het huifbed te liggen. Daarnaast is er van alles te doen.

Geniet van een hapje en een drankje, doe mee met de verloting of speel op het springkussen. Je bent welkom tussen  10:30  en 15:00 uur aan de Oosterholtseweg 11b.

Schrijf reactie (0 Reacties)

ukien

KAMPEN - Op 7 december speelt Tribute To The Doors de grootste hits van The Doors in ’t Ukien. Met tien noteringen in de Top 2000 van 2018 zijn The Doors één van de hofleveranciers van hits, en vertolkt door Tribute To The Doors een garantie voor een onvergetelijke avond. The Doors vierden hun hoogtijdagen vanaf 1965 tot aan de dood van zanger Jim Morrison in 1971. Van de zes studioalbums uit die periode komen hits als Love her madly, Light my fire en Riders on the storm. De muziek, gecombineerd met de invloedrijke frontman zijn de basis voor de onsterfelijke status van de band.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ondernemers estafette 5.1 Agnes Compagne

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie

KAMPEN - Ze groeide op in Nijkerk en hield van tekenen, kleuren ‘en dat soort ongein’, zoals ze het zelf zegt. Logischerwijs koos ze daarom, tijdens haar HAVO-periode, voor tekenen als examenvak. Ook verbaasde het niemand dat ze daarna naar de Kunstacademie wilde om - natuurlijk - illustrator te worden. Maar soms lopen dingen anders in het leven. Boeken heeft Agnes Compagne nooit geïllustreerd. ‘Dat bleek achteraf toch minder bij mij te passen, dan ik aanvankelijk had gedacht.’ Wel heeft ze inmiddels ruim dertig jaar ervaring als interieurarchitect, waarmee ze bij projecten het verschil maakt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

waterschaplogo l

ZWOLLE -  De droogte in het werkgebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) is achter de rug. Door de neerslag in de afgelopen maanden zijn de grondwaterstanden hersteld en weer op normaal niveau voor deze tijd van het jaar. In zuidelijke deel van het werkgebied van WDODelta zijn de grondwaterstanden zelfs aan de hoge kant. Voor de hooggelegen gebieden geldt een langzaam herstel. Het gaat hierbij om de Sallandse Heuvelrug, het Drents Plateau en de stuwwallen rond Steenwijk en Havelte. Het grondwater op de hoge gronden is volledig afhankelijk van neerslag, omdat het waterschap daar geen water kan aanvoeren. Het herstel van de grondwaterstanden zegt overigens niets over het effect van de droogte op natuur en landbouw. Deze effecten worden pas op langere termijn duidelijk.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)