20161006 Bovenkerk Kampen

KAMPEN - De Duitse toporganist Wolfgang Zerer komt op donderdag 23 augustus naar de Bovenkerk voor het tweede Bachconcert dit jaar. Voor iedereen die van de muziek van Bach houdt is dit een concert om niet te missen! Al eerder speelde Wolfgang Zerer onder grote belangstelling Bach in de Bovenkerk. Dit keer gaat hij voor de meer fijzinnige Bach in voornamelijk bekende koralen.

Aanvang 20.00 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Stereoscoop circa 1900

KAMPEN - Voor een aankomende tentoonstelling is het Stedelijk Museum Kampen op zoek naar bijzondere, grappige, ontroerende voorwerpen. Iedereen kent het wel: een buurvrouw die een bijzonder kopje in de vitrinekast heeft staan, een oom die een heel mooi erfstuk heeft of misschien loopt u zelf wel alle rommelmarkten af op zoek naar bijzondere vondsten? Wat ontzettend jammer is het dan, dat deze geweldige voorwerpen niet voor een groter publiek zichtbaar zijn. Daar wil het Stedelijk Museum Kampen met deze aankomende tentoonstelling verandering in brengen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

opencoffee

KAMPEN – Tijdens de Open Coffee Kampen op 29 augustus laat Herniz Brink (therapeut/business coach/trainer) je kennismaken met het enneagram. Ze legt uit hoe de verschillende modellen voor diverse doeleinden als talentontwikkeling, procesontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling kunnen worden ingezet. Plaats van handeling: Café Paatje, vanaf 9.30 uur (inloop vanaf 9.00 uur). Ondernemers hebben gratis toegang en betalen alleen hun eigen versnaperingen. Wil jij als ondernemer eens op een ongedwongen wijze praten met andere ondernemers in je stad? Kennismaken en kennis delen met collega's en je netwerk vergroten? Dan is de Open Coffee Kampen (OCK) echt iets voor jou. Op de laatste woensdagochtend van augustus treffen we elkaar in Café Paatje, op de eerste verdieping in de Stadskazerne. Herniz Brink zal je dan laten kennismaken met het enneagram, dat je als ondernemer veel inzicht kan verschaffen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kom

KAMPEN – Onder het motto ‘Kom erbij!’ organiseert Coalitie Erbij, hét nationale samenwerkingsverband rond eenzaamheid, voor het negende achtereenvolgende jaar de Week tegen Eenzaamheid. Dit jaar vindt deze week plaats van 27 september tot en met 6 oktober. Ook in Kampen slaan diverse organisaties de handen ineen. Humanitas trekt hier de kar en presenteert onder meer met zestien andere organisaties op 28 september het Kom Erbij Festival in de Stadskazerne.

Dit jaar is het thema vrijwillige inzet. De samenwerkende organisaties publiceren in aanloop naar het festival ervaringsverhalen van vrijwilligers om inzicht te geven in wat zij allemaal doen om de eenzaamheid te verminderen. Deze week het verhaal van twee vrijwilligers van Myosotis.  

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

36274725 2109062599379661 3055905716851179520 o

KAMPEN - Het is inmiddels een traditie geworden: de tweede zaterdag van september een platenbeurs in Kampen! Dit jaar kan er op zaterdag 8 september weer volop gestruind worden in honderden bakken met LP's, singles en CD's tijdens de platenbeurs in MFC 't Ukien aan de Korteweg in Kampen. Tientallen standhouders uit het hele land en een enkele uit Duitsland staan dan opgesteld in de Grote zaal, het café, het buitenterras en de parkeerplaats, met in totaal 100 meters kramen met vinyl, CD's, DVD's en popmerchandising.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

alleen achter de heg 10871

KAMPEN - Harro van Lien is de verteller in 'Aaleen achter de heg' (6+), een komische en spannende voorstelling over moed, over wie niet sterk is moet slim zijn en over opkomen voor jezelf. Op zondag 16 september is de voorstelling te zien in het vestzaktheater in de Stadsgehoorzaal in Kampen. Aanvang 15.30 uur.

Om ruzie te voorkomen staat er midden in het land een heg. Aan de ene kant wonen de Knotten en aan de andere kant de Snorren. Op een dag komt er een man met een snor door de heg. Hij heeft een brief voor de vader en moeder van prins Gijs. Ze worden uitgenodigd om de strijdbijl te begraven. Daar gaan papa en mama. Gijs blijft thuis. Alleen. En dat is voor het eerst...

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

KAMPEN - De oude Sigarenfabriek aan de Botermarkt  3 in Kampen is twee middagen het atelier van 'SpiegelBeesten'. Dit zal zijn op woensdag 22 en vrijdag 24 augustus  van 13.30 – 17.00 uur.  Ontdek de diversiteit van speltechnieken en laat je verrassen door de mogelijkheden om bespeelbare dierpersonages in te zetten bij coaching, onderwijs en cultuur(educatie)!

Drijvende kracht achter SpiegelBeesten is Willien van Dam, programmamaker, trainer en ontwerper van ambachtelijke theaterpoppen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Verkiezing duurzaamste huis van start 3

KAMPEN  - Dit jaar vindt de verkiezing van het duurzaamste huis van Nederland plaats. Trotse huiseigenaren van een duurzame woning kunnen zich tot en met 30 september 2018 aanmelden bij de Nationale Duurzame Huizen Route. Een deskundige jury beoordeelt de woningen op o.a. energiezuinigheid, duurzaam materiaalgebruik en klimaatbestendigheid. In een aantal provincies kan het publiek stemmen op het duurzaamste huis van de provincie. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats in november. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

quintus centrum voor kunsteducatie

KAMPEN - Kom tijdens de Summerschool naar Quintus om een echte Flintstone auto te ontwerpen en maken!  Wat is de meest bekende prehistorische auto? Juist! De enige echte Fred Flintstone kar met voetaandrijving. Wie wil die nou niet hebben? Op dinsdag 28 augustus kan je die maken in Quintus. Geef je samen op met je vader/moeder/opa/oma/broer/zus/buurjongen/nicht/neef of andere jongere/volwassene en ga lekker aan de slag!

De workshop is in Quintus. Na afloop ga je racen op de binnenplaats! Voor kinderen tussen de 5 en 7 jaar is het belangrijk dat er een volwassene bij is; kinderen van 8 jaar en ouder kunnen zich met een tiener aanmelden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Peuterdans2

KAMPEN - Peuterdans is plezier in bewegen! Op speelse wijze wordt tijdens de Summerschool workshop Peuterdans van Quintus de motoriek en muzikaliteit van de peuter gestimuleerd. Eenvoudige dansoefeningen worden afgewisseld met speelse dansexpressie-opdrachten. Mooie verhalen en sfeervolle muziek wakkeren de fantasie aan en laten bewegingen tot leven komen! Iets voor die peuter van jou? Laat hem of haar lekker meedansen.

De workshop is op 29 augustus van 09.30 tot 10.15 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

promouscarstruckbikes

KAMPEN - Op zaterdag 25 augustus vindt de Riverside Party USA Day Kampen plaats aan de Loswal 10. Van 12:00 - 23:55 uur kunnen bezoekers tal van Amerikaanse voertuigen zoals Harley's, USA trucks, USA cars en Hotrods bewonderen. Tevens is er een markt/braderie gecombineerd met live entertainment waaronder worstelshows, een trial motorstuntshow, een Amerikaans straattheaterteam, een airbrush bodypaintshow, gratis rondritten met een amerikaanse schoolbus en nog veel meer.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

aankondiging orgeltocht

KAMPEN - Stadsorganist Ab Weegenaar en kunsthistoricus Reinier de Wit hebben de handen ineen geslagen voor een unieke orgeltocht per fiets. Diverse kerken en orgels in Kampen, IJsselmuiden, Wilsum en Zalk geven zaterdag 1 september hun geheimen prijs. Ab Weegenaar zal werken spelen die passen bij de orgels en een overzicht geven van de registers. De rijke cultuurhistorie van de kerken en orgels wordt afgewisseld door een ontspannen fietstocht. De meanderende IJssel, eeuwenoud polderlandschap en dijken zullen onze metgezellen zijn.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IJSS

IJSSELMUIDEN - De provincie Overijssel laat in samenwerking met de gemeente Kampen en het waterschap Drents Overijsselse Delta onderzoek doen naar de verspreiding van een grondwaterverontreiniging met chloorkoolwaterstoffen onder een deel van de wijk ‘Zandberg’ en in de Koekoekspolder te IJsselmuiden. Het onderzoek is in november 2017 opgestart. De resultaten zijn in het eerste kwartaal van 2018 bekend geworden. Hieruit blijkt dat aanvullend onderzoek nodig is.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Bas de Vroome

KAMPEN - Op donderdag 16 augustus geeft de bekende organist Bas de Vroome uit Delft een orgelconcert op de beide orgels van de Kamper Bovenkerk. Voor dit concert heeft hij een interessant en afwisselend programma samengesteld. Bas de Vroome begint het concert op het koororgel met twee bekende werken van Bach namelijk de 4e Triosonate en Toccata, adagio en fuga. Speciale aandacht is er dit seizoen voor het improviseren. Ook De Vroome zal een improvisatie geven, waarover is op dit moment nog niet bekend.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

fraude

Een sms’je ontvangen van de bank? Klik dan niet op het linkje erin. Dat leidt namelijk naar een valse website. Als u daar gegevens intikt, komen deze direct bij oplichters terecht. Met uw inloggegevens hebben ze vrij spel in uw bankomgeving.

De sms’jes worden willekeurig verstuurd, en uit naam van verschillende banken. De ontvangers van de sms hebben daarom lang niet altijd echt een rekening bij die bank.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

WELZIJN KAMPEN

KAMPEN - Heeft u vragen over het gebruik van de tablet of uw computer? Bijvoorbeeld over e-mail, internet oWindows10? Kom dan naar het internetcafé in Kampen of IJsselmuiden en uw vragen worden beantwoord. Vrijwilligers van Seniorweb Kampen, onderdeel van Stichting Welzijn in Kampen, zijn wekelijks aanwezig op: dinsdag van 10.00 tot 11.30 uur in de bibliotheek, Oudestraat 216 in Kampen (Stadskazerne, 1e verdieping in het leescafé) en oP vrijdag van 10.30 tot 12.00 uur in de Maarlenhof in IJsselmuiden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bieb kampen

KAMPEN - Voorlezen aan kinderen, of het coachen van volwassenen: Als taalcoach kun jij het verschil maken in iemands leven. Je kunt iemand helpen met het verbeteren van basisvaardigheden als lezen en schrijven, spreken en luisteren. Als je taal leuk vindt, graag met mensen werkt en flexibel bent, is dit misschien iets voor jou.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

36274725 2109062599379661 3055905716851179520 o

KAMPEN - In het stadspark in Kampen staan zaterdag 8 september van 10:00 tot 16:00 uur weer 100 meter kramen volgepakt met vinyl en CD's voor de derde editie van de platenbeurs. De beurs wordt georganiseerd door  Platenbeurs Kampen en 't Ukien. Uiteraard is de toegang weer gratis.

Schrijf reactie (0 Reacties)

images

KAMPEN - Ben je tussen de 6 en 19 jaar? Is er bij jou thuis iemand ziek, depressief, verslaafd of gehandicapt? Maak jij je hierdoor zorgen en moet je vaak meehelpen in huis? Dan ben jij een jonge mantelzorger.  De consulent jonge mantelzorgers van Steunpunt Mantelzorg maakt graag kennis met je om je te ondersteunen in je thuissituatie. Dit kan bijvoorbeeld zijn door samen gesprekken te hebben of door in contact te komen met andere jonge mantelzorgers. Ook organiseert het steunpunt leuke activiteiten in de gemeente Kampen, zodat je er af en toe even tussenuit kunt. Want het belangrijkste wat jij als jonge mantelzorger kunt doen is: zoek steun, praat over je situatie en blijf leuke dingen doen!  Dus, ben jij een jonge mantelzorger? Meld je dan aan bij het Steunpunt Mantelzorg en de consulent jonge mantelzorgers neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

WELZIJN KAMPEN

KAMPEN - Wilt u ook meer kunnen doen met uw tablet, computer of telefoon? Zoals op internet zoeken, e-mailen, internetbankieren, facebooken, skypen of whats app? U leert het bij SeniorWeb Leercentrum Kampen, onderdeel van Welzijn in Kampen. Stap voor stap en onder de geduldige begeleiding van onze ervaren vrijwilligers. Het Leercentrum heeft geen winstoogmerk. Daarom zijn de lessen betaalbaar voor iedereen. De computer- en tabletcursussen beginnen weer in de week van 10 september 2018 en worden gegeven aan de Korteweg 4 in Kampen. U kunt zich aanmelden door te bellen met 038-4619500. Of stuur een email naar info@welzijnkampen.nl

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)