gezond

KAMPEN - Gezond zijn en leven, dat willen we allemaal. ‘Jong geleerd is daarbij oud gedaan. Dus: hoe eerder kinderen gezond gedrag aanleren, hoe beter’, stelt Bianca Diender van Gastouderbureau Tante Vroesh. Daarom volgen op dit moment enkele gastouders en een medewerker van het gastouderbureau de training ‘Een gezonde start’. ‘Kinderopvang is een belangrijke plek om jonge kinderen een gezonde start te geven, waarbij ze genoeg bewegen, gezond eten en voldoende slapen’, weet Bianca. ‘Kinderen zijn gezonder en voelen zich beter wanneer zij opgroeien in een pedagogisch klimaat dat warmte, geborgenheid en voldoende uitdaging biedt. Onze medewerkers geven hierbij zelf het gezonde voorbeeld.’

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

heinde

KAMPEN - Binnen Quintus zijn mensen vanuit veel verschillende culturele achtergronden actief. Met de groepsexpositie ‘Heinde en ver’ will Quintus een aantal van hen in de schijnwerpers zetten. De culturele achtergrond van de cursisten Kunst & Ambacht geeft hun kunstwerken veelal een geheel eigen karakter en identiteit. Reden om deze boeiende kunstwerken in ‘Heinde en ver’ tentoon te stellen in de foyer en de wandelgangen van het gebouw aan de Vloeddijk 38.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

gastles

ZWOLLE - Waterschappen en de waterschapsverkiezingen zijn vaak onbekend terrein voor middelbare scholieren of mbo’ers. Daarom ontwikkelde de Unie van Waterschappen samen met ProDemos (‘Huis voor democratie en rechtsstaat’) waterschapslessen voor jongeren. Inclusief een interactief spel. Het spel kan onder meer worden gespeeld in het werkgebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta). Het waterschap ziet het interactieve online spel als een goede toevoeging om de waterschapsverkiezingen van woensdag 20 maart a.s. onder de aandacht te brengen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

KAMPEN  - Voor het algemeen publiek organiseert Stichting Stadsherstel Kampen, gezien de grote belangstelling, ook in 2019 weer drie open avonden in de Sint Annakapel waar iedereen, na aanmelding, van harte welkom is.  De eerste avond is op 6 maart 2019. Tijdens deze avond zal het gaan over de Sint Annakapel in Kampen:

- Over de geschiedenis van de kapel.
- Over het waarom van de aankoop.
- En ook zal de uitgevoerde restauratie nader worden toegelicht. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

KAMPEN - In een uurtje de slimste adviezen krijgen voor gratis promotie van jouw evenement, activiteit of initiatief in Kampen? Dat kan. Kom zaterdagmiddag 16 maart naar de mini workshop PR & Promotie die Kampen Marketing organiseert in samenwerking met het Korenfestival. De deelnemers gaan met drie thema’s aan de slag:

  • Tips & trucs
  • Het Perfecte Persbericht
  • No Budget Marketing voor citymarketeers, evenementenorganisatoren en andere bijzondere Kampenaren

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Gertrude Achterberg STTK Foto door Herman IJssel BWPHOTO

Tekst: Alex de Jong @ Attest Communicatie. Foto: Herman IJssel @ BWPHOTO

'Dit werk vervult mij met grote dankbaarheid'

KAMPEN - Ze is, sinds haar moeder 4,5 jaar in coma lag, gefascineerd door de dood. Vooral de vraag 'hoe ga je dood?' houdt haar bezig. Het was deze vraag die Gertrude Achterberg (45) negen jaar geleden bij de Stichting Terminale Thuiszorg bracht. Haar vrijwilligerswerk voor deze organisatie gaf haar vooralsnog niet hét antwoord. Wel immens veel voldoening.

'Ik ben een mensen-mens en geef graag liefde; ik raak mensen graag aan.' Ze wil 'er zijn' voor anderen, voor terminale patiënten die soms niemand anders aan hun sterfbed hebben zitten. 'Jouw aanwezigheid maakt verschil. Je kunt een ander, een wildvreemde, een medemens, tot steun zijn. Dat maakt het bijzonder', vertelt ze enthousiast. 'Wat het mij brengt? Heel veel. Het vervult mij met grote dankbaarheid.'

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

touw

KAMPEN - Kampen Marketing neemt vanaf nu niet alleen nieuwe inwoners, maar ook mensen die net een baan in Kampen hebben gekregen op sleeptouw. Zo leren ze de gemeente waar ze werken beter kennen. De sleeptouw actie is in 2018 gestart voor iedereen die in Kampen komt wonen. Dat bleek een doorslaand succes, mede door de VIP-tour waarbij burgemeester Koelewijn twee nieuwe inwoners op sleeptouw nam. Daarom wordt het project nu uitgebreid naar nieuwe werknemers.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

provincie overijssel

KAMPEN - Evenementen zetten Overijssel op de kaart. Ze zorgen voor reuring en maken onze provincie aantrekkelijker. Dat geldt voor grote, maar zeker ook voor kleinere evenementen. Provincie Overijssel ondersteunt daarom 21 kleinere sport- en cultuurevenementen met een subsidie voor de voorbereiding, uitvoering of verbetering van hun evenement.  Het gaat om een subsidie van 10.000 euro per evenement.  Kerst in Oud Kampen is één van de evenementen die op steun mag rekenen van de provincie.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

anita

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie

KAMPEN - Ze houdt van schoonheid. Was ze geen kapster geworden, dan was ze in de bloemsierkunst gegaan. ‘Toen ik tien was knipte ik al het haar van mijn poppen’, vertelt ze. Janita Kroes (48) maakt nu – vooral – vrouwen mooi. Ze is haarwerkspecialist voor o.a. kankerpatiënten en daarnaast (al 28 jaar) kapster en visagiste. ‘Vrouwen die door chemo kaal worden, schamen zich en durven vaak nog maar nauwelijks het huis uit. Ik maak ze weer mooi en geef ze hun zelfvertrouwen terug.’

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

HOORNBEEK

KAMPEN - Donderdag 7 maart 2019 vindt de tweede open avond plaats van 17:00 – 20:00 uur op het Hoornbeeck College in Kampen, Willem Hendrik Zwartallee 1.

Wilt u kennismaken met de locatie en opleidingen en heeft u nog vragen? Men verwelkomt u graag! Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

Schrijf reactie (0 Reacties)

ikonen

KAMPEN - Op zaterdag 23 februari verzorgt het Kamper Byzantijns Kozakkenkoor weer een inloopconcert in het Ikonenmuseum te Kampen. Gemiddeld verzorgt het koor drie keer per jaar een optreden in het museum aan de Buiten Nieuwstraat 2 in Kampen. Het Kamper Byzantijns Kozakkenkoor werd in 2008 opgericht door Henk van Keulen en bestaat op dit moment uit iets meer dan dertig zangers, verdeeld over eerste en tweede tenoren, baritonen en bassen. Ze treden op tijdens kerkelijke erediensten, aparte gelegenheden en organiseren zelf ook concerten. Alle liederen worden in het Russisch gezongen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

SATL scherm

Zienswijze indienen tegen Lelystad Airport: deze week laatste kans!

De samenwerkende actiegroepen tegen laagvliegen (SATL), waaronder HoogOverijssel, LaagvliegroutesNEE (Fryslân) en Red de Veluwe roepen iedereen die nog geen zienswijze tegen Lelystad Airport heeft ingediend op om dat alsnog toe doen. Tot en met donderdag (21 februari) is hiervoor nog de tijd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DSC 0048vo

KAMPEN - De vogelcursus voor beginnende vogelaars is een leerzame cursus bestaande uit vier theorieavonden en vier praktijkochtenden. Hier leer je welk geluid welke vogel maakt, je leert de koperwiek te onderscheiden van een kramsvogel.

Er wordt gesproken over de bouw van vogels, watervogels, bosvogels, riet/moerasvogels, vogels in de tuin, roofvogels, vogeltrek, en het broeden van vogels. Ook wordt het ‘mobiele’ vogelen behandeld.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Harmonicaboek vierkante foto

KAMPEN - In de workshop 'Maak je eigen harmonicaboek' ga je een harmonicaboek maken met een kleurverloop. Een harmonicaboek is niet alleen leuk om door te bladeren, maar ook om uitgevouwen neer te zetten. Je mag ook eigen beeldmateriaal meenemen om erin te verwerken, bijvoorbeeld van een vakantiereis, geboorte of trouwerij. Deze workshop tijdens de Kunstmiddag op zaterdag 9 maart bij Quintus staat onder leiding van docente Rachel Onstwedder en duurt van 14.00 tot 15.45 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ukien

KAMPEN - Op zaterdag 23 februari presenteren 't Ukien en Blue Music een geweldige avond met muziek van Lenny Kravitz. ‘Let love rule, Always on the run, Are you gonna go my way, Believe’ noem maar op, ze komen allemaal voorbij op deze waanzinnige ode aan Lenny Kravitz. Deze muzikaal meeslepende avond wordt verzorgd door een super-formatie met muzikanten uit de top van NL!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Isala entree

ZWOLLE - Zilveren Kruis en Isala slaan de handen ineen om de zorg inhoudelijk verder te verbeteren en de stijgende zorgvraag het hoofd te bieden. Hiervoor hebben ze wederom een meerjarencontract gesloten. Isala en Zilveren Kruis delen de visie dat daartoe een deel van de zorg anders georganiseerd moet worden. Rob Dillmann, voorzitter Raad van Bestuur Isala: “We hebben in de regio een groot aantal uitdagingen die we alleen samen kunnen oplossen. Onze visie sluit volledig aan bij die van Zilveren Kruis. We hebben afgesproken de komende jaren 10% van de zorg naar huis te verplaatsen, waarbij kwaliteit en veiligheid van zorg gegarandeerd blijven.”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IJsseldelta 3D small image

KAMPEN - In vijftien jaar tijd veranderde het aanzicht van de IJsseldelta bij Kampen ingrijpend. Om het gebied te beschermen tegen hoogwater kreeg de rivier de ruimte: de IJssel werd uitgediept en kreeg met het Reevediep een bypass naar het Drontermeer. Deining in de IJsseldelta. Biografie van de bypass bij Kampen vertelt het verhaal van een project dat jarenlang de voorpagina’s haalde: van de eerste plannen, de weerstand in de omgeving en de rechtszaken tot de aanleg van de bijzondere waterbouwkundige werken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

treur

KAMPEN - Wat zijn de psychologische gevolgen van een religieuze opvoeding? Wat betekent ‘thuis’ als je ergens bent weggegaan? Hoe verbind je je met dierbaren als ze totaal anders in het leven staan? Hoe kun je met zingeving bezig zijn buiten de godsdienst? Op dinsdag 26 maart geeft Franca Treur hierover de Boekenweeklezing.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

JuniorDicteeWinnaarKoenStoffer

KAMPEN - Op 13 februari organiseerde de Bibliotheek Kampen het Kamper Junior Dictee voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. Het dictee, geschreven door Iris Boter, auteur en illustrator, was getiteld Kinderzwerfboek. De kinderen bogen zich over moeilijke woorden zoals “interview”, “magnifiek” en “bivakkeren”. Het dictee werd nagekeken door correctoren van het Kamper dictee voor volwassenen.

Kinderzwerfboeken zijn boeken met een sticker met daarop een speciale code. Vind je een boek met een zwerfboekenetiket erop: lees het en laat het dan weer zwerven. Lezen is essentiëel voor je ontplooiing: er kan nooit genoeg gelezen worden! 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

stadsgehoorzaal

KAMPEN -  Iedere nieuwe generatie heeft recht op een eigen bewerking van Turks Fruit, want Jan Wolkers' roman is nog altijd springlevend. Turks Fruit vertelt het ultieme liefdesverhaal over de beeldhouwer die verliefd wordt op een meisje dat hij onderweg oppikt. Een passionele relatie volgt, maar dan wordt het meisje ziek.

Op zaterdag 16 februari is deze voorstelling te zien in de Stadsgehoorzaal. Aanvang 2015 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)