thumbnail 20 01 2021 CoronaActueel

Schrijf reactie (0 Reacties)

rijksoverheid

Door rijksoverheid.nl

Het kabinet maakt zich grote zorgen om Britse variant van het coronavirus, die nog besmettelijker is dan het virus dat we al kennen. Daarnaast zijn er andere varianten van het virus waar zorgen over bestaan. Er zijn extra maatregelen nodig om die nieuwe varianten van het virus onder controle te krijgen. Daarom is het voornemen van het kabinet om binnen enkele dagen na instemming van de Tweede Kamer een avondklok in te voeren. Bovendien scherpt het kabinet het advies voor bezoek aan: ontvang maximaal één persoon van 13 jaar of ouder per dag en ga maximaal één keer per dag ergens op bezoek. Ook worden extra beperkingen ingevoerd om het aantal internationale reisbewegingen tegen te gaan.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail 0105 oudestraat feest F002750

KAMPEN  -  Het Stadsarchief Kampen lanceert in samenwerking met Jumbo Hanzeplein, Jumbo Penningkruid en Retrospect Boekproducties het Kamper Historisch Plaatjesalbum ‘Wat een plaatje!’. Van 3 februari t/m 31 maart ontvangt u bij iedere €10,- aan boodschappen een zakje met 4 stickers. Op de stickers staan historische foto’s van Kampen en omstreken. De Jumbo heeft op 29 januari huis-aan-huis een flyer verspreid* met daarbij een zakje met 4 stickers en een voucher. Bij inlevering van deze voucher ontvangt u het plaatjesboek gratis. Op vrijdag 29 januari om 11.00 uur zal Burgemeester Bort Koelewijn in de hal van het Stadhuis het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Kampen-kenner en historicus Theo van Mierlo schreef, namens het Stadsarchief, de teksten in het boek waarmee het niet alleen visueel een prachtig geheel is geworden, maar ook inhoudelijk veel achtergrond biedt bij de rijke geschiedenis van Kampen. Het uiteindelijk volgeplakte eindresultaat levert een bijzonder boek op, met harde kaft, dat niet zou misstaan op de salontafel of in de boekenkast.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

KAMPEN -In verband met.de verlenging van de lockdown, wordt Lift It Up verschoven naar een andere datum. Binnenkort meer info!

Schrijf reactie (0 Reacties)

ventura

KAMPEN  -  Na het bericht van de verlengde lockdown, heeft Ventura moeten besluiten om ‘Winter in Kampen’ te annuleren. De theatrale wandeling door het stadspark zou als alternatief op Kerst in Oud Kampen op 20 en 21 februari 2021 voor de eerste keer worden georganiseerd. De kans dat evenementen vlak na de lockdown weer mogen is te klein, aldus de organisatie. In goed overleg met alle betrokken partijen is daarom besloten dat het niet door kan gaan.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

JAN VAN ARKEL

KAMPEN -  Wil je meer weten over jouw familie en jouw stamboom? Of loop je vast in jouw genealogisch onderzoek? Weet je niet hoe of waar je gegevens kunt vinden? De vrijwilligers van de Historische Vereniging voor de IJsseldelta Jan van Arkel helpen je graag op weg bij het onderzoek naar jouw (familie)- geschiedenis. Iedere eerste zaterdag van de maand zijn er vrijwilligers van de Historische Vereniging Jan van Arkel en van de Nederlandse Genealogische Vereniging in het Informatiecentrum van het Stadsarchief Kampen in De Stadskazerne, Oudestraat 216.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail 18 01 2021 CoronaActueel

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail Kamper Puzzeltocht 1

KAMPEN  -  Het zijn moeilijke tijden voor iedereen tijdens de lockdown in deze coronacrisis. Beperkt bezoek, lege winkelstraten en gesloten scholen maakt dat we in een bijzondere tijd leven. Om het leed iets te verzachten bedacht fractievoorzitter Richard Boddeus van Kampen Sociaal een puzzeltocht voor de bovenbouw van de basisschool.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

afvalscheiden

KAMPEN - Wat mag in welke afvalbak? Afvalscheiding is populair, veel mensen scheiden glas, papier en gft. Mogen kattenbakkorrels en lucifers in de groenbak? En waarom mag kristal niet in de glasbak? Milieu Centraal zet het op een rij. Een vensterenvelop mag bijvoorbeeld in de papierbak, een vieze pizzadoos bij het restafval.

Test jouw kennis van afval scheiden met deze quiz:

Schrijf reactie (0 Reacties)

KAMPEN  -  De GGD is gestart met het vaccineren van verpleeghuispersoneel. Jolien Former, werkzaam als verzorgende op IJsselheem locatie Amandelboom in Kampen, haalde vandaag als eerste medewerker van IJsselheem de vaccinatie. De prik werd gezet in de IJsselhallen in Zwolle, één van de grootschalige vaccinatielocaties van de GGD. Jolien keek uit naar de vaccinatie: “Ik heb hier wel op gewacht ja, en ik heb er alle vertrouwen in. Een van de belangrijkste redenen is natuurlijk dat ik de bewoners van de Amandelboom, waar ik werk, wil beschermen. Door mezelf te laten vaccineren kan ik daar een belangrijke stap in zetten."

Bekijk het filmpje en lees meer op de website:van IJsselheem.

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

logo autopuzzeltocht sticky v2

KAMPEN - Ga op 14 februari op ontdekkingstocht met een autopuzzeltocht langs de mooiste plekjes van Overijssel. Met het Valentijn Kiss & Ride liefdespakket van autopuzzeltocht.nla je een autopuzzeltocht maken door de Kop van Overijssel. Kom langs historische gebouwen en prachtige natuur, ga met een pontje en rijd over smalle weggetjes.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

nede

KAMPEN -  Leven en werken met het coronavirus. Het Nederlands Jeugdinstituut (NJ)I heeft een aantal tips op een rij gezet hoe je tieners kan motiveren nu ze ook de komende tijd veelal online het onderwijs zullen volgen.

Zie voor meer informatie deze link.

Schrijf reactie (0 Reacties)

thumbnail 15 01 2021 CoronaActueel

Schrijf reactie (0 Reacties)

Isala entree

IJSSELMUIDEN - Allebei op de covidafdeling van de Intensive care belanden. Een nachtmerrie die helaas voor heel wat stellen werkelijkheid is geworden. Het overkomt ook Bartha en Klaas Sterken uit IJsselmuiden. Hoewel ze dezelfde ziekte doormaken, verschillen hun ervaringen behoorlijk van elkaar.

Op de eettafel liggen twee IC-dagboekjes. Eén van Bartha, één van Klaas. Hierin staat van dag tot dag beschreven hoe het met hen ging, toen ze op de Intensive care lagen. Op sommige bladzijdes zijn foto’s geplakt. Die tonen twee ernstig zieke mensen. Zij liggend op haar buik met een beademingsbuis in haar keel. Hij sterk vermagerd, met een lege blik in zijn ogen door de delier (acute verwardheid). Confronterende beelden. ‘Mijn man heeft er minder moeite mee, ik kijk er liever nog niet naar’, zegt Bartha.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Zalk molen De Valk

ZALK  -   De restauratie van molen De Valk in Zalk is in volle gang. Het hekwerk van de wieken, waaraan de zeilen worden bevestigd, is inmiddels verwijderd. De volgende stap is het verwijderen van de oude molenroeden. Dat gebeurt op maandag 18 januari om 9.00 uur met een grote kraan. Daarna is de molen een paar weken wiekloos. De werkzaamheden nemen naar verwachting niet veel tijd in beslag. Over een paar weken worden de nieuwe wieken met groot transport aangevoerd en gelijk vanaf de vrachtwagen in de askop gestoken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

2020 10 social post

KAMPEN - Binnenkort zijn de online open dagen van het Ichthus College, nog een beetje een nieuw fenomeen. En de naam zegt het al: het zijn de 'gewone' open dagen, maar dan online. Online  krijg je een zo goed mogelijk beeld van het Ichthus College. Er zijn 3D tours van de locaties, én filmpjes daarin van en door  leerlingen. Ook kan je je daar aanmelden voor een persoonlijke rondleiding. http://voorlichtingvokampen.nl/

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

veilig

ZWOLLE -  Gerlinde, verpleegkundige van Carinova, kreeg vrijdagochtend 15 januari als eerste verpleeghuismedewerker in de regio IJsselland haar coronavaccinatie in de IJsselhallen in Zwolle. GGD IJsselland opende daarmee de deuren van de vaccinatielocatie. De komende tijd krijgen duizenden medewerkers van verpleeg- en verzorgingshuizen, gehandicaptenzorg en wijkverpleging hier hun coronavaccinatie.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

 Beeld open huis

KAMPEN  -  Harde lockdown of niet, het Open Huis van Landstede MBO gaat ‘gewoon’ door. Op woensdag 20 en donderdag 21 januari wordt een speciale, online editie georganiseerd die bijna 300 digitale bijeenkomsten telt.

Landstede MBO vindt het belangrijk om leerlingen van het voorgezet onderwijs te helpen bij het kiezen van een vervolgopleiding. “Zij kunnen al bijna een jaar geen Open Huizen bezoeken”, zegt Jacco Heikoop, Hoofd Communicatie & Marketing bij Landstede Groep. “Om hen toch van informatie te voorzien en van de sfeer te laten proeven, organiseren we deze online editie.”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

rijksoverheid

In Nederland gebruiken veel overheidsorganisaties uw gegevens. Het gaat om gegevens van burgers, bedrijven en bijvoorbeeld gebouwen. Het is dus belangrijk dat al die gegevens kloppen. Staat er toch een fout in een registratie? Dan moet deze snel worden hersteld. Het nieuwe Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties kan hierbij helpen. Wie een fout wil laten corrigeren, meldt dit bij de organisatie waar het om gaat. Soms lukt dat niet, bijvoorbeeld omdat niet duidelijk is bij welke organisatie iemand moet zijn. Daarom is er vanaf nu het Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties (MFO). Het MFO is onderdeel van de Rijksdienst voor Identiteitsgegegevens (RvIG).

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

huis

KAMPEN/REGIO - Ouderen verhuizen relatief weinig en vertonen geen uitgesproken voorkeur voor landelijke of stedelijke gemeenten. Ouderen willen het liefst dorps wonen en hechten aan de vertrouwde omgeving. Aan de andere kant blijkt het belang van de bereikbaarheid van voorzieningen zoals winkels ook een rol te spelen bij een mogelijke verhuizing. Om inzicht te bieden in de woonvoorkeuren van de ouderen, is onderzoek gedaan naar de verhuisdynamiek en de verhuiswensen van 65-plussers in Overijssel.

Lees de uitkomsten van dit onderzoek in de KennisHub van Overijssel.

Schrijf reactie (0 Reacties)