koekediefje

KAMPEN - Het eerste prentenboek van Uitgeverij Poppy is vanaf 1 mei te koop in de boekwinkel. Poppy is dit jaar gestart en brengt haar eerste boek 'Koekediefje' uit. Koekediefje is een prentenboek voor kinderen tot 7 jaar. De titel is afgeleid van het Kampers ‘koekediefien’ (lieveheersbeestje).

Geïnspireerd door het Kampers dialect schreef Renée Bouwman een prentenboekverhaal over een lieveheersbeestje wat zó gek is op koekjes, dat hij koekjes steelt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

geveltuin

KAMPEN - Afgelopen zaterdag is Brunnepe een stukje groener geworden. Zeventig bewoners hebben langs hun gevel een tuintje aangelegd. Met de schop werd er een rijtje tegels uitgewipt en maakte zo plaats voor mooie planten. Met een beetje zorg en aandacht van de bewoners ziet de zomer er in Brunnepe groener en kleuriger uit.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kroontje

KAMPEN - CultuurZIEN en het Ikonenmuseum Kampen houden donderdag 26 april een workshop kronen maken. Van 19.00 tot 20.30 uur kunnen kinderen tussen 4 en 8 jaar een kroon knutselen. Aansluitend kan met gekroond hoofd de lampionoptocht bekeken worden.

Deelname kost 2 euro per kind. Er kunnen 15 kinderen deelnemen, bij voorkeur begeleid door een (groot)ouder.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

30714885 2181564455398290 7763123760835592192 n

KAMPEN - De vermiste Dirk van den Belt (81) uit Kampen is op de eerste dag van zijn vermissing gezien op NS-station Alkmaar. Dit meldt RTV Oost op haar website. Aanvankelijk eindigde het spoor van de Kampenaar nog bij station Duivendrecht, maar uit nieuwe camerabeelden blijkt hij in Alkmaar gesignaleerd te zijn

Dirk van den Belt wordt sinds zondag 8 april vermist. Hij vertrok die ochtend voor een wandeling maar kocht een treinkaartje met eindbestemming Alkmaar. Nu blijkt dat hij om 12.06 uur bij de eindbestemming heeft uitgecheckt.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

vrijmarkt 2015 1

KAMPEN - U kunt zich weer inschrijven voor de vrijmarkt op Tweede Pinksterdag, maandag 21 mei, in de Oudestraat in Kampen. Onder de vlag van de OVK organiseert Richard Boddeus voor de zesde keer de gezellige markt. De markt die vrij toegankelijk is voor bezoekers wordt gehouden vanaf 9.00 uur tot 16.00 uur.

Standhouders betalen wel een kleine bijdrage voor de onkosten, deelname kost €2,50. Inschrijven kan door een mail te sturen naar vrijmarktkampen@live.nl Er is ruimte voor 300 deelnemers.

Schrijf reactie (0 Reacties)

98fc0875dd9bfc2547f1cd21f910f320c8824063

KAMPEN – De Brunneper Oranje Vereniging organiseert op Koningsdag activiteiten bij Meet-Point aan de Veerweg 5 en op het grasveld tussen de Siriusweg en de Berklaan in Brunnepe. Buiten staan springkussens opgesteld en er zijn kraampjes en spelmogelijkheden. Binnen zijn er koffie en drankjes, draait het Rad van Fortuin en worden de bezoekers vermaakt door onder meer Danny Heden en Wimmy en het IJsselduo.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

b7e784f1d9775c7935bb29585c3ac6d55044736b

KAMPEN - Fien en Teun zijn een vrolijk boertje en boerinnetje die al spelend het Hollandse landleven ontdekken. Met hun vriendjes zijn zij dagelijks te zien bij RTL Telekids en op donderdag 3 mei ook in Stadsgehoorzaal met hun familievoorstelling ‘Feest op de boerderij!’.

Fien en Teun beleven daar avonturen met hun vriendjes Sebastiaan het Varken, Rosa de Koe en Pim de Hond.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

4d80de76baddbe200b46960517250908d44aba04

LELYSTAD - In het conserveringsstation van Batavialand ligt het wrak van de IJsselkogge, het vrachtschip uit de middeleeuwen. Omdat de conservering in gesloten omgeving moet plaatsvinden is de IJsselkogge niet toegankelijk voor het publiek. Maar Laura Koehler, projectleider van de conservering van de IJsselkogge, vertelt tijdens een interactieve familietentoonstelling het verhaal van de IJsselkogge nu en de IJsselkogge toen en hoe het proces van conservering in zijn werk gaat.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

image005

KAMPEN - De natuurvereniging IJsseldelta bezoekt op zondagmorgen 22 april een van de mooiste gebieden van de gemeente Kampen, Scherenwelle. Deze bijzondere uiterwaard langs de IJssel is de enige waar de wilde kievitsbloem te vinden is.

De derde week van april is voor deze bijzonderheid het hoogtepunt van de bloeitijd. De plant komt er gelukkig in grote aantallen voor, een heel bijzonder gezicht. Hopelijk blijft dat zo en kan de populatie nog uitbreiden.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

926001a093a8dbbc2e74b0573de574222a9518f6

KAMPEN – Tijdens Koningsdag treedt in ’t Kroegje het trio Raak op. Het repertoire van Raak bestaat uit Nederlands- en Engelstalige pop, rock, rock & roll en instrumentaal werk.

Het trio wordt gevormd door Fred Snel (contrabas en zang), Paul de Graaf (zang en gitaar) en Rob Stoop (accordeon en zang). Het optreden begint om 17.00 uur. Locatie: Geerstraat 17. De toegang is vrij.

Schrijf reactie (0 Reacties)

vrijmarkt 2

IJSSELMUIDEN - Niet alleen in Kampen is er op Koningsdag van alles te doen, ook in IJsselmuiden staan er tal van activiteiten op het programma. Wie alles wil meemaken moet vroeg uit de veren.

07.00 – 08.15 uur Reveille
Showband en drumfanfare Oranje, Jong Oranje en een Dweilorkest verzorgen de traditionele reveille. IJsselmuiden wordt gewekt door de vrolijke klanken van de muziek.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bingo freeimages1531995

KAMPEN – De Brunneper Oranje Vereniging (B.O.V.) houdt vrijdagavond 20 april in Meetpoint aan de Veerweg 5 een bingo-avond. Meespelen kan vanaf 10 euro. Er is een spaarpottenronde tot 200 euro en een hoofdprijs van 300 euro.

De avond begint om 19.30 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bevrijding

ZWOLLE - Bij Waanders in de Broeren in Zwolle wordt donderdagavond 26 april een thema avond gehouden waar een aantal sprekers zal vertellen over de bezettingsjaren, de bevrijding en het begrip vrijheid vanuit verschillende perspectieven. De avond bestaat uit drie onderdelen: Peter Huijs en Dick van Niekerk vertellen over dit thema vanuit een historisch-filosofisch perspectief.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

fietspad

KAMPEN - Gedeputeerde Boerman, wethouder Veldhoen en districtshoofd De Wolf van Rijkswaterstaat hebben woensdagmorgen het nieuwe fietspad langs de Kamperstraatweg officieel in gebruik genomen. De drie fietsten de nieuwe route over de inlaat van het Reevediep en de recreatieschutsluis. Vervolgens deelden ze krentenbollen en flesjes drinken uit aan de eerste passanten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kofferbak2

KAMPEN – Koningsnacht vieren in De Kofferbak aan de Ambachtsstraat 21. Dat is niet hossen om de muziektent zoals vroeger, maar het is wel de bedoeling dat de beentjes flink van de vloer gaan. DJ Nardus zorgt voor muziek. Van bezoekers wordt bij binnenkomst een Oranje accent verwacht: petje, shirt, sokken, maakt niet uit als het maar Oranje is.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

molenstrandje

REGIO - Reddingsbrigade Nederland verwacht dat veel mensen tijdens warme dagen aan of op het water zullen doorbrengen. De Reddingsbrigade attendeert mensen op de lage temperatuur van het water. Het water heeft nog niet de aangename zomerse waarde en dat geeft kans op onderkoeling en kramp. Door die verschijnselen kunnen mensen snel in de problemen komen in het water. Met de onderstaande tips hoopt de Reddingsbrigade mensen veilig van het water te laten genieten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ganzendiep

KAMPEN - Vier verenigingen aan het Ganzendiep houden zaterdag 21 april een gezamenlijk open huis. Jong en oud zijn dan welkom bij watersportvereniging Het Koggeschip, de scouts van de Martin Gasman Groep en de Henk Brunt Groep en Kamper roeivereniging De IJssel.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

StationZwolle

KAMPEN - "Hoe vraag ik de OV-chipkaart aan, hoe werkt de 40-procent samen-reis-korting, welk abonnement past het beste bij mij?" Senioren weten vaak niet waar ze antwoord kunnen krijgen op dit soort vragen. Op dinsdag 24 april kunnen zij met vragen over het reizen met Openbaar Vervoer terecht bij het inloopspreekuur in de Bibliotheek in de Stadskazerne aan de Oudestraat 216.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

planten

KAMPEN - Op het Van Heutszplein wordt zaterdag 21 april van 09.00 tot 14.00 uur een plantjesmarkt gehouden. De markt is een initiatief van de Christelijke Gerformeerde Kerk in Kampen. Er zijn perkplanten en diverse grote hangpotten te koop, maar ook fruit en groente, eieren, koemestkorrels.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

humanlibrary

KAMPEN - Zaterdag 21 april kunnen in de Bibliotheek Kampen levende boeken worden geleend. In de Human Library lees je geen boeken, maar ontmoet je mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Klopt wat we over hen denken wel met de werkelijkheid? Zo zitten een vluchteling, een ex-crimineel en een transgender klaar voor een persoonlijk gesprek, waarin alles besproken kan worden. Het doel is om mensen bij elkaar te brengen, om zo van elkaar te leren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)