open

KAMPEN - Heb je al jaren les en wil je jezelf laten horen? Wil je een lied zingen met begeleiding? Heb je nog maar net les en benieuwd hoe het voelt om op te treden? Meld je dan voor 11 mei aan voor Open Podium Kampen!

Wat is Open Podium?
Open Podium houdt in dat iedereen die zingt of een muziekinstrument speelt zich kan laten horen in 10-15 minuten. Je wordt op zaterdag 1 juni ingedeeld in de tijd tussen 15.00 en 18.00 om te zingen of spelen voor publiek! Het Open Podium staat open voor alle categorieën: jong, oud, daar tussenin, geoefend speler, beginner. Als je zin hebt om te laten horen wat je kunt, ben je van harte welkom. Er is een begeleider aanwezig, waarmee je van tevoren éénmaal kunt oefenen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

5fb83f7fd305095fa2e8c13646bcf78c87bc882b

KAMPEN – Nog voor de zomervakantie een creatieve, muzikale of danscursus volgen? Dat kan bij Quintus want in mei en juni start bij het kunstencentrum aan de Vloeddijk 38 een serie korte zomercursussen!

Voor kinderen zijn er muzikale speeltuinen (gratis) maar ook Muziekavontuur & Instrumenten Bespelen (5x), Peuterdans (6x), Kleuterdans (6x), Kleuterfluit: op avontuur met Puck en haar dierenvriendjes (6x), Kinderatelier Tekenen en Schilderen (3x) en Ontwerp en naai je eigen knuffel (3x).

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

lucette

KAMPEN - 'Solo’ is een intiem liedjesprogramma over het leven, waarbij Lucette van den Berg Jiddische liedjes zingt en piano speelt. Op 11 mei is ze te zien en horen in de Sint Annakapel in Kampen op een steenworpafstand van haar geboortehuis.

Als troubadour van het Jiddische lied raakt Lucette met haar warme, melodieuze stem en rake teksten hart en ziel. Lucette zingt in Solo moderne Jiddische liederen van haar eigen hand, maar ook van Beyle Schaechter-Gottesman, Mikhoel Felsenbaum en anderen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Sta jij er gekleurd op 1

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie

KAMPEN – Opruimen. We doen het allemaal. De een beter dan de ander. En soms betekent ‘opruimen’ gewoon het verplaatsen van ‘de zooi’. Elise van Heerde, professional organizer en opruimcoach, helpt jou om gestructureerd op te ruimen en zo orde te houden. Speciaal voor het opruimen van jouw kledingkast, heeft ze een ‘opruimparty voor vriendinnen’ in het leven geroepen. Daarbij leren jij en je vriendinnen samen opruimen. Dat wordt lachen, gieren, brullen.

‘Lijkt het ook alsof er in jouw kledingkast een bom is ontploft?’, zo vraagt Elise zich af. ‘Niet? Gelukkig maar. Toch is bij menigeen de kledingkast één grote wanorde. Speciaal voor diegene die, liefst samen met vriendinnen, eens gezellig wil opruimen, heb ik een leuk arrangement ontwikkeld waarbij je niet alleen met mij, maar met minimaal vier van je vriendinnen jouw kledingkast gaat opruimen!’

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

alzheimertrefpunt

KAMPEN -  Stichting Alzheimer Trefpunt Kampen/Zwartewaterland houdt maandagavond 6 mei de laatste bijeenkomst van dit seizoen. Het theaterstuk ‘De mantel der liefde’, van Keen van Loenen wordt die avond opgevoerd.  Een theaterstuk dat herkenning en informatie biedt aan mantelzorgers van mensen met dementie.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

stedelijk

KAMPEN - Verrassend: bij autobedrijf Van Kesteren in Kampen organiseert het Stedelijk Orkest op 11 mei een Garage Concert. Dus in de werkplaats, de showroom en bij goed weer deels ook op het buitenterrein van Van Kesteren. Het concert vindt plaats in co-productie met sportvereniging RKDOS en centrum voor kunst en kunsteducatie Quintus. Dus naast muziek kunt u ook genieten van theater en acrobatiek. Voorzitter Rogier Schrijer van ‘het Stedelijk’: “Vorig jaar hebben we voor het eerst samengewerkt met RKDOS en Quintus voor een spetterend ‘Cirque de Musique’ in sporthal De Reeve. Dat werd een uitverkochte sporthal, waar het publiek op de tribune getuige was van een afwisselend programma. Ditmaal gaan we een soortgelijk programma voortoveren op een wel heel speciale locatie.”

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Doemee award

KAMPEN - Eind 2019 wordt de Doemee-award uitgereikt. De Doemee-award is een stimuleringsprijs voor personen of organisaties in Gelderland, Overijssel, Flevoland en Drenthe die zich met een lokaal initiatief in hun omgeving inzetten voor een samenleving van en voor iedereen. Hun inzet stelt mensen met een beperking, chronische ziekte of een afstand tot de arbeidsmarkt in staat maximaal mee te doen. De winnaar ontvangt een geldbedrag om het initiatief verder uit te bouwen en meer mensen mee te laten doen. Vanaf nu kan iedereen een lokaal initiatief van een persoon of een organisatie inzenden! De Doemee-award is een initiatief van MEE.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

29543153 186816685438223 1333833855509045053 n

KAMPEN - 'Kidzz Science Lab' organiseert in de meivakantie weer een Lab voor nieuwsgierige kinderen van 4 t/m 12 jaar in de Bibliotheek Kampen. Dit keer met het thema 'Lucht', op vrijdag 3 mei, inloop vanaf 9:45 t/m 1230 uur.

Je kunt je alvast aanmelden via kidzzsciencelab@outlook.com.

Schrijf reactie (0 Reacties)

Broederkerk2

KAMPEN -  Voordat de Nederlandse Bachvereniging naar Wenen vertrekt, staat het gezelschap op maandag 29 april in de Broederkerk. In een kleinere bezetting van 12 spelers geven ze een intiem concert met werken van Bach, Pisendel en Buffardin. Aanvang 20.15 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kie

WILSUM - In de uiterwaarden bij Scherenwelle komt de beschermde kievitsbloem nog op grote schaal voor. De uiterwaard is eigendom van Staatsbosbeheer, die een deel van de gronden in het centrale deel van het gebied verpacht. Dit centrale deel wordt extensief agrarisch beheerd. Dit betekent o.a dat er geen kunstmest of drijfmest op wordt aangebracht. Deze weilanden worden gemiddeld ieder jaar door de IJssel overspoeld. Met dit beheer worden goede groeiomstandigheden in stand gehouden voor de kievitsbloem. Dit bolgewas komt hier als enige plek langs de IJssel in grote getale voor. Via het laarzenpad door de Scherenwelle zijn de paarse bloemen van dit bolgewas eind april, begin mei voor een ieder te bewonderen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

kdos50

IJSSELMUIDEN - De IJsselmuider Oranje Vereniging heeft weer een mooi compleet programma rondom Koningsdag in IJsselmuiden. Alle inwoners van IJsselmuiden ontvangen weer de jaarlijkse Oranjegids boordevol informatie over alle activiteiten die er dit jaar georganiseerd gaan worden.

Aubade
Koningsdag start traditiegetrouw met de reveille en de aubade. De aubade vindt om 09.00 uur plaats bij de Maarlenhof en voorafgaand kunnen de kinderen van de basisscholen hun kleurplaat inleveren en krijgen dan een lot. Deze kleurplaten hebben zij op school ontvangen bij het cadeautje (rugzak) van IJOV. Tijdens de aubade worden de winnaars bekend gemaakt door Burgemeester Koelewijn.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Flyer Eats en Beats festival 715

KAMPEN - Supportersvereniging en vv DOS Kampen organiseert zaterdag 18 mei 2019 het DOS Eats & Beats Festival Kampen.

Eats met medewerking van foodtrucks zoals o.a. De Campenaer Koffie, De Wereld speciaal bieren, De Vischrookerij 1886 uut Brunnepe en Edventure Food Experience.

De Beats zullen o.a. worden verzorgd door de Kamper gelegenheidsband TOP2000 Live bestaande uit gitarist zang Geert Leurink (Doe Maar Na, Diep Triest), drums zang Bauke Bakker (Her Majesty, Jeroen vd Boom), toetsenist zang Gert Jan vd Weerd (Bertolf, Typhoon) en bassist Serge Bredewold (Nick & Simon, Jan Smit, tv programma Beste Zangers).

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

OR

KAMPEN  Op zaterdag 27 april (Koningsdag) geven de Kamper organisten Bram Brandemann en Ab Weegenaar een feestelijk concert op het grote Hinszorgel in de Bovenkerk te Kampen. De aanvang is 16.30 uur en de toegang bedraagt 10 Euro. Voor 65+ en jeugd geldt een lager tarief.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

gemaal

KAMPEN - Op zaterdag 11 mei laat Gemaal kampen het gemaal weer de hele dag draaien en u bent deze dag hartelijk welkom van 10:00 - 16:00 uur. Naast het gemaal s er een expositie van gereedschappen en voorwerpen die te maken hebben met het onderhoud van de watergangen. Op het terrein staan tevens diverse stationaire motoren en pompen waarvan er een groot aantal nog werkend zijn . Ook kunt u varen op de machinekolk en er worden deze dag regelmatig poffertjes gebakken met streekproducten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

lions

KAMPEN -  Fiets op zaterdag 11 mei mee met de fietstocht “IJsselverhalen op de pedalen”.  Dit jaar organiseert de Lionsclub Kampen al voor de vijfde keer de fietstocht “IJsselverhalen op de pedalen”. De fietstocht leidt door het prachtige landschap van de IJsseldelta en onderweg stop je om te luisteren naar bijzondere verhalen. De opbrengst van de fietstocht is voor het goede doel “Goud voor Oud”, een geweldige dag uit voor eenzame ouderen. Zij gaan later dit jaar een dagje varen met de “Veerman van Kampen”.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

3d67f7d1969ee8d6dc73b861ab040e668e8a723d

KAMPEN - Het maandelijks inloopspreekuur voor senioren met vragen over reizen met het openbaar vervoe is op dinsdag 23 april van 13.30 tot 15.00 uur in de Stadskazerne/Bibliotheek. Het is een initiatief van de Provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland. Aan de orde komen vragen als: Hoe vraag ik de OV-chipkaart aan, hoe werkt de 40% samenreiskorting, welk abonnement past het beste bij mij?  De OV-ambassadeurs geven graag advies op maat.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Willem Rodenhuis3

KAMPEN - In zijn puberteit kreeg hij ooit een schildersezel cadeau; pas op z’n 60e zou Willem Rodenhuis daadwerkelijk schilderlessen gaan volgen. Maar na acht seizoenen bij Quintus heeft de voormalig bouwkundige een geheel eigen stijl ontwikkeld. “Actualisme, noem ik het zelf. Door tegenstellingen te gebruiken, vertellen mijn schilderijen een eigen verhaal over actuele gebeurtenissen.”
“Ja, dit is die schildersezel”, lacht Willem Rodenhuis terwijl hij de 50 jaar oude ezel installeert voor een presentatie van zijn werk. “Ik heb destijds ook wel een aantal schilderpogingen gedaan. Maar door mijn studie en later werk en gezin, kwam het er gewoon niet van. Toen ik acht jaar geleden met pensioen ging, had ik eindelijk tijd om écht iets voor mezelf te gaan doen: schilderen!

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

52053806 2294070977474561 7052104535006773248 n

KAMPEN - Ben je zwanger of heb je een jong gezin (tot ongeveer 6 jaar) dan is de 'Bolle buiken en kleine koters beurs' echt wat voor jou. Het is een mix van lokale ondernemers, organisaties en gave webshops. Lekker veel info, shoppen en uitproberen op zaterdag 11 mei van 10.00 tot 16.00 uur in de Stadskazerne.

Het is een lokale beurs op het gebied van zwangerschap, opvoeding, kinderen en alles wat daarbij komt kijken.

Schrijf reactie (0 Reacties)

JAN

Geboren IJsselmuidenaar exposeert in Stedelijk Museum Kampen

KAMPEN - Op 28 april opent om 15.00 uur in het Stedelijk Museum Kampen de tentoonstelling ‘Een weerzien met Jan Roeland’. De opening is gratis te bezoeken. Zijn werk is opgenomen in de collecties van de grote musea van Nederland, hij was een gewaardeerd docent aan de befaamde Rijksacademie en aan de academie voor beeldende kunst in Enschede én hij won diverse prestigieuze prijzen. Zijn werk is toegankelijk en in een geheel eigen stijl. Hoe kan het toch, dat er in zijn geboortestreek (IJsselmuiden) zo weinig mensen van hem hebben gehoord en dat er nog niet eerder een tentoonstelling met zijn werk was in deze regio? Het Stedelijk Museum Kampen wil dan ook graag aan iedereen deze kleurrijke werken laten zien, waarin je het mysterie van het alledaagse kunt ontdekken. We hebben het over Jan Roeland (1936 – 2016).

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

KI

KAMPEN - Gelach, geklets, gejoel en gegil, het was afgelopen week allesbehalve stil in Bibliotheek Kampen. Speciaal voor kinderen en hun ouders van basisschool Het Scala, kinderopvang De Libelle, de kleuterklassen en de kinderopvang van de Bouwmanschool en de kleuters van de Emmaschool werd namelijk op 15 en 16 april groots het 'Kikker is kikker' feest gevierd, naar het boek van Max Velthuijs dat Prentenboek van het Jaar is.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)