dmentieslapenKAMPEN - Op maandag 6 november wordt in Kampen weer een avond gehouden van het Alzheimer Trefpunt. Thema van deze avond is ‘Gezond slapen’. Lia Timmer van Xalia zal spreken over het belang van een goede nachtrust voor zowel mensen met dementie als voor hun mantelzorgers.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

filmhuiskampenKAMPEN - Filmhuis Kampen vertoont op 27 en 28 oktober in het Vestzaktheater van de Stadsgehoorzaal de film 'Vincent' van regisseur Christophe van Rompaey.

De 17-jarige Vincent is een geboren wereldverbeteraar die de groene revolutie predikt. Hij jaagt zijn familie de gordijnen in doordat hij koste wat het kost hun ecologische voetafdruk wil verkleinen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

tai chi 1420823 960 720KAMPEN - Bij Stichting Welzijn in Kampen kunnen twee gratis proeflessen Tai Chi worden gevolgd. De lessen staan onder leiding van een speciaal voor senioren opgeleid docent. Tai Chi is een bewegingsleer waarbij de bewegingen langzaam en geconcentreerd worden uitgevoerd. De lessen hebben een speels karakter en de oefeningen zijn volgens de organisatie (bijna) voor iedereen uit te voeren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

molenzalkZALK - Op dit moment zijn er drie molenaars actief in Zalk. Om continuïteit te waarborgen zoekt dit team uitbreiding. Om molenaar te kunnen worden volg je een opleiding met theorie en praktijk.

Belangstellenden kunnen zich als de molen draait melden bij Gerben van Gelder.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DES zanguitvoeringKAMPERZEEDIJK - Zangvereniging D.E.S. en jongerenkoor Omnia Cum Deo geven vrijdag 27 oktober een uitvoering in gemeenschapscentrum De Driester aan de Kamperzeedijk. De koren staan onder leiding van Harry Dekker en worden op orgel en piano begeleid door Niels Adema.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

speelgoedZWOLLE – In de IJsselhallen wordt van vrijdag 27 tot en met zondag 29 oktober het kinderevenement Doe ’s Gek gehouden. Ruim 15.000 m² kinderplezier onder één dak. Ook Outdoorspeelgoed en Recreatiespeelgoed uit Kampen zijn bij dit evenement aanwezig. Bij hen kunnen de kids voetballen in een pannakooi, een potje stoepranden, in een skelter racen, trampoline springen of basketballen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

jan

KAMPEN - Vijfhonderd jaar geleden vond onder de naam 'reformatie' een omwenteling plaats die  verandering teweeg bracht in de hele samenleving, zowel geestelijk als economisch en politiek. In het kader van de herdenking hiervan wordt vanuit historische vereniging 'Jan van Arkel' een vijftal lezingen georganiseerd. Komende dinsdag 24 oktober vanaf 20.00 uur vindt de vierde lezing plaats in de Johan van Mulckenzaal van de Stadskazerne. De titel van de lezing is: "Kampen, een zich breed oriënterende gereformeerde stad".

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

Kerst in Oud Kampen IJzerman

Goedlachse scholiere omgetoverd tot ware IJsprinses

KAMPEN – Isa Vorsteveld (13) uit Kampen is dit jaar hét gezicht van Kerst in Oud Kampen. De goedlachse scholiere van het Almere-college prijkt op de posters van het evenement dat dit jaar op 16 en 17 december voor de 18e keer wordt gehouden in de Kamper binnenstad. Isa is al jarenlang leerlinge van theaterschool Ventura en daarom al een bekend gezicht binnen Kerst in Oud Kampen, waar ze ook regelmatig heeft opgetreden. Voor de foto werd Isa door visagiste Els Pawlot omgetoverd tot een ware IJsprinses, gehuld in een prachtige jurk van de kostuumzolder van Ventura aan de Noordweg.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bevolkingsonderzoek oost 220789- door Gemeente Belang Kampen - 

KAMPEN - Enkele inwoners hebben hun ongenoegen geuit bij GBK over het feit dat men nu voor een bevolkingsonderzoek borstkanker naar Zwolle moet (Hanzelaan). Voorheen was er immers een mobiel onderzoekscentrum.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

2d7tnbpf19aenaepp99d 400x400

Handige cursus georganiseerd door de bibliotheek in Kampen

KAMPEN - De overheid doet steeds meer via het internet en u kunt daar gebruik van maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het aanvragen van zorg, om werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen weten dat niet of vinden het nog wat moeilijk. De Bibliotheek Kampen organiseert daarom de cursus 'Werken met de E-overheid'.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kampen speeltafel

KAMPEN -  Organist Evert van de Veen geeft op zaterdag 11 november een orgelconcert in de Bovenkerk te Kampen. Tijdens dit concert zal hij uitsluitend koraalbewerkingen spelen van Klaas Jan Mulder. Evert van de Veen heeft onlangs een CD opgenomen in de Martinikerk te Bolsward met veelal niet uitgegeven koraalbewerkingen van Klaas Jan Mulder. Deze CD wordt op 11 november in Kampen gepresenteerd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

lelystadairport YTZWOLLE - Wat de Statenfractie van het CDA betreft wordt voor het totale gebied opnieuw in kaart gebracht wat de gevolgen van de vliegroutes van en naar Lelystad zijn. Afgelopen week werd bekend dat de staatsecretaris door gemaakte fouten een deel van de berekeningen opnieuw laat uitvoeren.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

HerfstvakantieKAMPEN – Quintus houdt woensdagmiddag 25 oktober voor basisschoolkinderen een crea-middag. Tekenen, schilderen en plakken in 2D en 3D of schrijven, dichten en illustreren: het kan daar allemaal. Samen met docent Rachel Onstwedder en schrijver/illustrator Iris gaan de kinderen creatief aan de slag met verschillende materialen en technieken.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

fotowedstrijdKAMPEN - Het is nog toekomstmuziek, maar Reeve kent ook nu al mooie plekjes. Wie een foto van Reeve voor 31 december 2017 instuurt naar maakt kans op de Kamper Kadobon van 100 euro. De winnaar wordt bekendgemaakt in de eerste helft van januari via mail en social media.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bestemmingsplanreeveKAMPEN - Vanaf 5 oktober ligt het ontwerp bestemmingsplan van Reeve als concept ter inzage in het stadhuis van Kampen. Tot 16 november is er gelegenheid om eventuele zienswijzen in te dienen. Het bestemmingsplan is te bekijken op het stadhuis of bekijk het ontwerp bestemmingsplan online.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

glowinthedarkIJSSELMUIDEN - Volgende week is het herfstvakantie. Jeugdhonk The Take heeft in die week een paar activiteiten georganiseerd. Op donderdag is er een jeugddisco voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen. De disco heeft het thema Halloween en is er van 19.00 tot 21.30 uur. De entree is gratis.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

sail kampen ijsseldelta marketing2KAMPEN - Komende zondag is Kampen om 11.30 uur te zien in 'Welkom in...'!, het nieuwe reisprogramma op RTL-4, waarin de kijker wordt meegenomen naar mooi plekken in binnen- en buitenland. In het programma bezoekt Tatjana Maul diverse Kamper bedrijven en onderneemt ze een aantal activiteiten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

kamperlijntjenieuw gemeente Kampen

KAMPEN -Tussen Zwolle en Kampen rijden op dit moment geen treinen door een stroomstoring. De NS zet snelbussen in. De extra reistijd kan oplopen tot 30 minuten. De NS verwacht dat de storing rond half één vanmiddag opgelost is.

Schrijf reactie (0 Reacties)

uiterwijksewegKAMPEN - Onder het viaduct van N764 aan de Uiterwijkseweg tussen IJsselmuiden en Wilsum ligt veel rommel die daar wordt achtergelaten door jongeren die daar een hangplek hebben. Er ligt veel glas van kapot gegooide bierflesjes. Dat levert volgens de politie gevaar op voor het verkeer en passanten.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ontwerpKAMPEN - Dinsdag 17 oktober presenteerde het team van ISMaatwerk aan geïnteresseerden het schetsontwerp ‘thuis op je terp’ voor de nieuwe buurt in Het Onderdijks. Het schetsontwerp is het resultaat van het Ontwerpfestival dat vrijdag 13 oktober plaatsvond. Een nieuw en uniek process binnen de gemeente Kampen, waaraan ruim 50 mensen deelnamen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)