clubkasKAMPEN - Atletiekvereniging Isala'96 doet ook dit jaar mee aan de Spek de Clubkas actie van supermarktketen Jumbo. Vanaf 4 september ontvang je in week 36 tot en met 42 per 10 euro aan boodschappen bij de Jumbo een scanbon. Die scanbon is geld waard.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

cantecl0KAMPEN - Boeren, Burgers en Buitenlui! Dat is het thema van de Open Monumentendag op 9 september. Dit jaar ligt de nadruk op verschillende ontmoetingsplaatsen waar iedereen - boeren, burgers en buitenlui - elkaar ontmoet. 

Ook kinderboerderij Cantecleer is zo'n plek. Boer Hanjo ontmoet daar regelmatig tante Vroesh van het gelijknamige gastouderbureau.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

braderiezalkZALK - Brassband Excelsior Zalk organiseert op zaterdag 16 september een braderie in het dorpscentrum van Zalk. Er is plaats voor ongeveer 160 marktkramen, aangevuld met enkele honderden meters aan grondplekken. De braderie start om 9.30 uur en eindigt om 16.00 uur.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

hopsengrapesKAMPEN - Het stadspark van Kampen verandert zaterdag 9 september in een proeflokaal in de buitenlucht. Tijdens het Hops & Grapes Festival worden er dan verschillende soorten wijnen en speciaalbieren geschonken. Verschillende bierbrouwerijen en wijnimporteurs zullen hun beste bieren en wijnen per glas presenteren. Een proefglas speciaal bier of wijn kost die dag 2,50 euro.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

spelmiddagKAMPEN - De PvdA-fractie in Kampen organiseert op 31 augustus een spelmiddag voor de jeugd. Achterliggende gedachte is dat de fractie van mening is dat alle kinderen een leuke vakantie verdienen, of ze nu wel of niet op vakantie kunnen.

De spelmiddag is bedoeld voor jeugd tot 17 jaar. Speelterrein is het speelveld tegenover de Aldi en de Praxis, nabij de Kievitstraat en de Leeuwerikstraat in Kampen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

woonbeursKAMPEN - Diverse organisaties zijn op zaterdag 14 oktober op de Woonbeurs in de Bovenkerk aanwezig om bezoekers informatie en advies te geven over alles wat met wonen te maken heeft.

Tijdens de Woonbeurs worden nieuwbouwprojecten en beschikbare kavels binnen de gemeente onder de aandacht gebracht. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan huis- en tuininrichting, wonen en (ver)bouwen en duurzaamheid.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

stadhuis1KAMPEN - Naar aanleiding van de berichtgeving over vernielingen bij sportpark van Go-Ahead Kampen vraagt de CDA fractie het college van B&W om aanpak van vandalisme bij het sportterrein.

‘Het is van belang dat mensen, jong of oud, die eigendommen van een ander moedwillig kapot maken daarop worden aangesproken en de schade vergoeden’, stelt CDA raadslid Janine de Kleine die met collega Hardy Wellenberg namens de CDA fractie daarom schriftelijke vragen heeft gesteld aan burgemeester en wethouders. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

wilsum4WILSUM - De eeuwenoude Hervormde Kerk in Wilsum is donderdag 24 augustus het decor voor een inloopconcert dat verzorgd wordt door het Kampense kleinkoor Musica Religiosa. Dirigent en organist is Gerwin van der Plaats. Het programma bestaat uit bekende koorwerken, orgelsoli en samenzang.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ijovfeestIJSSELMUIDEN - In het kader van haar 80-jarig bestaan organiseert de IJsselmuider Oranje Vereniging een middag voor ouderen. Op vrijdagmiddag 22 september is er in de grote zaal van De Maarlenhof plaats voor 100 mensen die kunnen genieten van een high-tea. De serveersters van IJOV zullen de mensen voorzien van allerlei hapjes en sandwiches.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

17201382 1905977139638276 4852414819674169167 n

KAMPEN -  Het 19de Kamper stripspektakel vindt plaats van 10.00 tot 17.00 uur op zaterdag 19 augustus 2017.  Circa 85 kramen staan opgesteld op de Oudestraat en het Van Heutszplein en 55 tekenaars en scenaristen laten hun werk zien. Ook illustratoren van kinder- en prentenboeken, uitgevers en fanclubs zijn aanwezig.

Verder worden er diverse actviteiten voor kinderen georganiseerd en kunt u meedoen aan workshops.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

oogstdag1KAMPEREILAND – Op het terrein bij de museumboerderij aan de Heultjesweg 31 op het Kampereiland vindt zaterdag 19 augustus traditiegetrouw de Oogstdag Kampereiland plaats. Voor bezoekers is er veel te zien en te beleven.

FOTO’S van een vorige Oogstdag geven een impressie van dit evenement. (Fotograaf Fred Sollie).

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

504c5b9c5f2957df47e6a75be60d8681639e8e02- Door Gemeente Belang Kampen -

KAMPEN - Kampen heeft een wethouder van Verkeer die iets met linksaffers heeft. Of beter, die niets met linksaffers heeft. Hij loopt door Kampen te zwaaien met z'n verfspuit alsof het een lieve lust is: een soort graffiti maar dan anders. Nog even mijn "tag" achterlaten voordat ik wethouder-af ben.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

cZIEN 1

KAMPEN -  Tijdens Open Monumentendag 2017 op zaterdag 9 september organiseert cultuurZIEN een fietstocht. De tocht start bij museum De Stadsboerderij en brengt de deelnemers via buitens van rijke Kamper burgers naar het Kampereiland. Daar wordt een bezoek gebracht museumboerderij Erf 19. Opgeven voor deelname aan deze bijzondere fietstocht kan tot en met zaterdag 2 september. 

startpunt: museum De Stadsboerderij, Groenestraat 94;  kosten: € 15, - p.p. (incl. koffie/theepauze).

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

IMG 5551

KAMPEN - De Ondernemersvereniging Kampen organiseert op donderdag 17 augustus de vierde Kamper Ui(t)dag in het bruisende centrum van Kampen.

Naast de braderie en ons wekelijks programma is er weer de traditionele rommelmarkt ter hoogte van het van Heutszplein. De minikermis, met draaimolen en touwtjestrekken, staat deze week op het Unie-Vispoortplein, Vispoort en Koeplein.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

wandeling

KAMPEN -   In het eerste kwart van de 17e eeuw waren in Kampen verschillende leden van de steenhouwersfamilie Van Cuijlenburg werkzaam. Op stilistische gronden kunnen meerdere gevelstenen aan hen worden toegeschreven. Over door hen uitgevoerde werkzaamheden in opdracht van de stedelijke overheid geeft het stadsarchief informatie.  cultuurZIEN organiseert op zaterdag 19 augustus een wandeling met als thema 'Steenhouwersfamilie Van Cuijlenborg'. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

19990589 1655855777814519 9198663498657802801 n

KAMPEN - De heemtuin van de Gemeente Kampen is gelegen nabij de rotonde Wederiklaan en de Flevoweg. Op zaterdagmiddag 19 augustus staat weer een heemtuinwandeling gepland. Met de beheerder van de heemtuin wandelt u langs de bloeiende bloemen in de 10.000 m2 grootte tuin. Het thema van deze wandeling, die om 14.00 uur begint,  is 'Bloemen en haar Vrienden'.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

c146f12185614d080d712ae79b529bf624a992f8

KAMPEN - Tijdens de vierde Kamperuitdag, op donderdag 17 augustus, organiseert de Club Fatih in samenwerking met OVK, het Latin Kings Festival met o.a. een optreden van het duo Afro Bros.

Afro Bros ontleent haar bekendheid aan een brede variatie aan muziekgenres zoals Latin House, Afro House, Moombahton, House en Urban. Ze begonnen al snel met het ontwikkelen van hun eigen producties, en in 2010 hadden ze hun eerste commerciële succes met ‘Dubbelfriss’ dat een ongekende hit werd. Vanaf dat moment groeide het repertoire van het muzikale duo en werden ze zelfs ondersteund door internationale artiesten zoals Major Lazer, Diplo, DJ Chuckie, Hardwell en Carnage.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

isala 2

ZWOLLE -  De geboorte van een baby is een bijzondere periode in het leven. Tegelijkertijd komt er ook van alles bij kijken; de zwangerschap, de bevalling en de tijd daarna. Op zaterdag 30 september van 11.00 tot 16.00 uur organiseert Isala Vrouw-kindcentrum  een kraammarkt voor zwangeren en jonge gezinnen zodat u en uw partner weten wat u te wachten staat. Op de kraammarkt kunt u terecht voor informatie over zwangerschap, bevallen bij Isala, maar ook over thuiszorg, kinderopvang en borstvoeding. Of maak kennis met de afdeling Verloskunde en de Kinderafdeling. Medewerkers van deze afdelingen staan u graag te woord. En heeft u al gehoord van het Medicatie Adviespunt voor Zwangeren, Thuismonitoring of het Verpleegkundig spreekuur? En natuurlijk kunt u ook rechtstreeks vragen stellen aan bijvoorbeeld een lactatie- of verloskundige.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

ambulanceA kleinKAMPEN - Vanmiddag is op De Slaper een motorrijder gewond geraakt. In een bocht kon hij de motor niet meer corrigeren waardoor hij met zijn motor in een droge sloot belandde.

Ambulancepersoneel heeft de man behandeld.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

justitieALMELO - Mensen oplichten via Marktplaats. Een 19-jarige man uit Kampen deed dat zo'n 30 keer. De rechtbank in Almelo eiste daarvoor een werkstraf van 80 uur, waarvan de helft voorwaardelijk. Ook werd geëist dat hij 637 euro schadevergoeding aan zijn slachtoffers betaalt. Acht van zijn slachtoffers deden aangifte.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)