full

KAMPEN - In 2020 viert het Full Color Festival haar 25e verjaardag. Door de huidige omstandigheden heeft de organisatie besloten om het festival uit voorzorg te verplaatsen naar 14 en 15 augustus 2020. Mede-organisator Jeroen Goudappel: ‘We hopen dat deze verplaatsing ervoor zorgt dat we het festival alsnog kunnen organiseren in 2020, hoewel we alsnog de maatregelen en adviezen van de overheid en het RIVM goed in de gaten houden voor de situatie na 1 juni 2020’.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

images.kampen.19472 doe nu een digitaal rondje kampereiland.kampereilandonlinex1000

KAMPEREILAND -  Fiets of wandel een historisch rondje Kampereiland! Sinds 1363…. Welgeteld 657 jaar nadat bisschop Jan Van Arkel de Kampereilanden aan de stad Kampen schonk, kun je het roerige verleden van het Kampereiland ontdekken in een online rondleiding. ‘Sinds 1363…..’ is de titel van deze digitale presentatie van de Cultuurhistorische Tentoonstelling Kampereiland. Vandaag op 6 april, tijdens het online koffiemomentje van Kampen Partners, is Sinds1363…. door de Stadserven als gift aangeboden aan het Kampereiland. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

isala heerde arnout en stefan

ZWOLLE - Of Arnout Buiks en zijn collega’s medisch instrumentatietechnici even snel apparatuur kunnen leveren voor tien nieuwe bedden op een cohort-afdeling. Oftewel een afdeling waar corona patiënten verpleegd gaan worden. ‘Dat lukte gelukkig. Omdat wij verwachtten dat dit niet de laatste keer was dat wij dit verzoek zouden krijgen, zijn wij op “strooptocht” gegaan in het ziekenhuis en hebben wij veel spullen kunnen verzamelen.’ Arnout werkt in het team Functieafdelingen en Laboratoria. ‘Tijdens deze corona-crisis betekent dit vooral dat wij er voor moeten zorgen dat er op de cohortafdelingen genoeg bloeddrukmeters en saturatiemeters zijn. Maar ook ECG toestellen voor hartfilmpjes en bladderscans. Omdat de patiënten op deze afdelingen in isolatie worden verpleegd, zijn er meer spullen nodig dan voor een normale afdeling. Dat is nog best een uitdaging.’

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

vlagvoor

Om iedereen in het onderwijs, kinderopvang en ook ouders die een deel van het onderwijs overnemen, te bedanken voor hun enorme inzet, roepen de samenwerkingspartners iedereen in Nederland op om aanstaande donderdag de vlag uit te hangen. De coronacrisis zorgt voor veel onzekerheid, eenzaamheid en verdriet. Tegelijkertijd zien we in het hele land veel mooie initiatieven ontstaan om elkaar te helpen waar we kunnen. We moeten het samen doen. Het uithangen van de vlag staat voor de partners symbool voor verbondenheid en respect, zonder tekort te willen doen aan het verdriet van de mensen om ons heen.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

DIGI

KAMPEN -  Zit je thuis en wil je vanuit je luie stoel jezelf motiveren? Doe eens een spelletje, leer skypen / beeldbellen, oefen je taal, bekijk eens tips over gezonde voeding, doe een online cursus, enz.

Op Digitaalhuis.nl vind je allerlei leuke dingen om te doen: Op deze website vind je interessante tips om het thuis makkelijker, veiliger en leuker te maken.

Schrijf reactie (0 Reacties)

meet

KAMPEN - Het programma voor de viering van 75 jaar vrijheid in Kampen is omgegooid. Zoals bekend zijn alle publieksevenementen voor de komende maanden afgelast, maar er gaat toch veel moois gebeuren in de komende tijd, zo vertelt de organisatie van het jubileumjaar. “We hangen juist wel de vlag uit op 17 april, we kijken naar de mogelijkheden voor een festivalprogrammering later dit jaar en we gaan het liefst in het weekend van 2021 alsnog een groot bevrijdingsfeest vieren”.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

wk 15 2 arts bas nij bijvank

ZWOLLE - Als zwangere vrouw heb je de keuze, thuis of in het ziekenhuis bevallen. ‘Toch merken wij dat zwangeren in Nederland op dit moment minder vaak kiezen voor een bevalling in het ziekenhuis’, zegt gynaecoloog Bas Nij Bijvank. ‘Hoe dat kan? Wij horen dat vrouwen bang zijn om besmet te raken in het ziekenhuis. Of zij willen juist ons niet lastig vallen omdat wij zo druk zijn met de patiënten met corona.’

Over het gevaar zelf besmet te raken, is Nij Bijvank duidelijk: ‘Die kans is nihil.’ Patiënten met corona verplegen wij op aparte afdelingen. Dus daar kom je niet mee in aanraking. Er bevallen bij ons vrouwen met corona, maar ook daar hebben wij een aparte afdeling voor ingericht. Je komt dus nooit in een verloskamer waar voor jou een vrouw is bevallen die het coronavirus heeft. Dat houden wij strikt gescheiden. En weet dat wij als zorgverleners niet werken als wij klachten hebben. Veiligheid voor alles.’

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

TB web postzegel 3koloms illustratie

KAMPEN - Zit je thuis en heb je al je boeken al uit? Dan is er goed nieuws voor je. Met de Thuisbieb-app kun je weer even vooruit! 100 extra gratis e-books voor jeugd en volwassenen! Voor leden en niet-leden. De Thuisbieb-app is vanaf vandaag beschikbaar via de Appstore. Tip: Zoek op 'bieb'. Voor Android is de app helaas nog niet beschikbaar.

De Thuisbieb is geopend tot 10 mei.

Heb je vragen? Neem contact op met de klantenservice:klantenservice@bibliotheekkampen.nl , 038-3312101

Schrijf reactie (0 Reacties)

paaseieren

KAMPEN - In de afgelopen weken konden we in heel Nederland op Berenjacht. CBS Villa Novakomt nu met een ander idee. Komend weekend is het Pasen, dus…..tijd om paaseieren te zoeken. Maar eerst moeten er paaseieren gemaakt worden, dus knutsel, teken, knip en plak een mooi paasei! Zet of hang hem voor het paasweekend voor het raam en….. Trek er op uit! Ga op zoek naar het mooiste paasei in de buurt.

Let op: Houd altijd 1,5 meter afstand! Denk aan anderen en jezelf.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

tomaten

KAMPEN - #supportyourlocalsNL roept op tot steunen lokale voedselproducenten en opzetten van korte ketens De horeca ligt op zijn gat. Dat het een ramp is voor chefs en restauranthouders is duidelijk. Minder zichtbaar zijn de lokale producenten die veelal voor een groot deel van hun afzet afhankelijk zijn van de horeca. Terwijl de schappen van de supermarkt worden leeg gehamsterd kunnen ondernemers hun mooie lokaal geproduceerde waar niet kwijt. Daarom roept Support Your Locals heel Nederland op om de lokale producenten in de armen te sluiten en samen korte ketens op te bouwen. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

jeffrey

In de serie 75 Jaar Bevrijding neemt Jeffrey Koerhuis je mee door 75 onbekende verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Samen met historici, musea, ooggetuigen, nabestaanden, schrijvers en verzamelaars probeer ik een duidelijk overzicht van de periode 1930/1945 te geven en daarnaast onjuiste verhalen de wereld uit te helpen.

75 Jaar Bevrijding / Afl. 4. De Steun

Naast de werkverschaffing (zie afl. 2) kwam de overheid in de jaren 30 met nog een maatregel voor de werklozen: De Steunverlening. Hierdoor konden werklozen elke week een klein bedrag krijgen om alleen het hoognodige te kunnen betalen (zoals voedsel en huur). Echter zat je dan wel gelijk vast aan hele strenge regels...

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

images.kampen.19471 deel jouw vrijheidswens op 17 april.De vlag mag uitx1000

KAMPEN - Maak je een foto? Deel jouw foto met jouw vrijheidswens op 17 april op Instagram of Twitter met #overijsselviertvrijheid en #kampenviertvrijheid. Zo vieren we samen, maar op afstand de vrijheid.

Maak kans op mooie prijzen

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

20200401 144831 resized

KAMPEN - Aangezien elkaar fysiek ontmoeten de komende tijd helaas niet lukt, hebben we nu via de telefoon en digitaal contact met onze deelnemers. Petra Stevering, coördinator Tandemproject; “De eerste ervaringen zijn zeer positief, deelnemers vinden het erg fijn om juist nu contact te houden, Wij denken dat er veel meer mensen zijn die hier behoefte aan hebben. Het is immers heel begrijpelijk dat je je in deze periode angstig, alleen of eenzaam kunt voelen. Misschien maak je je wel zorgen over je gezondheid of die van anderen. Het kan heel helpend en ondersteunend zijn als er een vaste vrijwilliger is, waar je een praatje mee kunt maken en/of je zorgen kunt delen."

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

w15 2 ingang spoed

ZWOLLE - Het is een beeld dat je nu in ieder ziekenhuis ziet, spoedpatiënten die geen covid-19 hebben, mijden het ziekenhuis. ‘En daar maken wij ons zorgen over’, zeggen bestuursvoorzitter Rob Dillmann en stafvoorzitter Chris Kwik. ‘Wij zien een derde, en voor de hartzorg zelfs de helft, minder “gewone” spoedpatiënten op de Spoed.’Het gaat dan bijvoorbeeld om mensen met buikklachten, pijn op de borst en klachten die kunnen wijzen op een beroerte. Dillmann: ‘Dat zijn en blijven alarmsymptomen die je niet moet negeren. Doe je dat wel, dan kan dat in de toekomst een nadelig effect hebben op de gezond.’ Kwik: ‘Als je een blindedarm ontsteking bijvoorbeeld negeert, wordt de infectie veel groter en kan zelfs leiden tot een buikvliesontsteking. En als je pijn op de borst negeert, kunnen de hartproblemen later veel erger en zelfs levensbedreigend zijn.’ Voor de CVA-zorg, oftewel voor patiënten die een herseninfarct of hersenbloeding krijgen, is er een nieuwe unit ingericht in Isala Meppel. Dillmann: ‘Zo kunnen wij deze zorg goed waarborgen en omdat de patiënten opgevangen worden in Meppel, geeft dat de Spoedeisende hulp in Zwolle meer lucht.’

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

bollen

ZWOLLE - Isala nam vorige de zorg over van enkele patiënten het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch. Het Jeroen Bosch ziekenhuis is een zogenoemd buddy-ziekenhuis van Isala. Als dank kregen alle medewerkers heerlijke Bossche bollen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

botter

KAMPEN - De 26e Oostwalbotterrace  gaat dit jaar niet door. Het goede nieuws is dat ere voor 2021 al een nieuwe datum is: 25 en 26 juni.' Het was een moeilijk besluit, maar onvermijdelijk. We hebben nu nog geen enkele zekerheid hoe het eind juni met de coronamaatregelen staat, 'laat de organisatie weten.

Schrijf reactie (0 Reacties)

kledij

KAMPEN  - We zijn met z’n allen in een crisis beland. Voor Sympany geldt dat er nu letterlijk geen kledingstuk meer de deur uit gaat. Toch kiiest Sympany er voor om de textielcontainers in ieder geval voor de maand april open te houden. 'De druk op onze capaciteit is echter enorm. Veel inwoners grijpen het voorjaarsseizoen aan om de kledingkast eens goed op te ruimen. Door de coronacrisis lijkt daar bovendien extra tijd voor vrij te zijn gekomen. Met elk kledingstuk dat bij ons in de containers terechtkomt zijn wij normaliter blij, maar eerlijk gezegd; nu even wat minder. Al het ingezamelde textiel moeten wij opslaan omdat er wereldwijd geen afzet is. Langdurige opslag van textiel, zal de kwaliteit er helaas niet beter op maken en mogelijk zelfs onbruikbaar. Dat zou enorm zonde zijn,' aldus een medewerker.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

zzp

- door Alida Bosma -

Manlief heeft een extra vrije dag, om zo zijn vrije dagen op te maken. Voordat hij over vier dagen met pensioen gaat. Om de dag goed in te vullen gaan we weer een etappe lopen van het Zuiderzeepad. We beginnen bij de Bovenweg in Doornspijk. De Bovenweg is een oude Hanseweg tussen Hattem en Harderwijk.de weg volgt de gordel van dekzandruggen langs de Veluwe rand. Van ouds concentreerde de bewoning zich op deze zandruggen. Dit is nog steeds goed herkenbaar aan de mooie oude boerderijtjes.

Foto's Alida Bosma

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

jb

IJSSELMUIDEN - Jan Brinkman … de wereld aan fietsen! uit Dronten heeft zijn hart laten spreken door de grondleggers van Stichting Nikai 4 life, de Stichting tegen rhabdoïde kinderkanker, te sponsoren voor hun ultieme uitdaging om in de zomer de Passo dello Stelvio de te beklimmen.  “Ik volg Stichting Nikai 4 Life al een tijdje en toen ik met ze in gesprek kwam en hoorde dat ze met zijn 3-en die verschrikkelijk Italiaanse Alpenreus, met zijn 40 haarspeldbochten, wilden beklimmen vond ik het een uniek moment om mijn steentje bij te dragen. Deze ziekte moet namelijk zo snel mogelijk de wereld uit, en het is mooi om te zien met hoeveel kracht en energie Arjan, Marie en Jessin voor Nikai bezig zijn.” aldus Jan. 

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)

delta

KAMPEN  – Vanwege de coronacrisis komt deltaWonen huurders in onzekere tijden tegemoet en stelt de geplande huuraanpassing van 1 juli uit tot 1 oktober 2020.Door de coronacrisis kan het voor huurders van deltaWonen een onzekere tijd zijn wat betreft hun inkomen. Bijvoorbeeld omdat ze als zzp’er minder werk hebben of hun baan kwijt zijn geraakt. Dit kan gevolgen hebben voor het betalen van de huur. DeltaWonen wil haar huurders graag tegemoet komen in deze tijd.

Lees meer >

Schrijf reactie (0 Reacties)