DSC 0046 002KAMPEN - Het was al jaren een vurige wens van Hans Hulsebos, schipper en eigenaar van Jannes van Campen. Meedoen aan Kerst in Oud Kampen. Het zal dit jaar voor het eerst zijn in de geschiedenis van het festival dat een zeilschip deel uitmaakt van de invulling.

Het idee lag al een tijd klaar en na een gesprek met de organisatie van het 2-daagse festijn waren ook zij enthousiast. Een mooie aanvulling die bij het nautische karakter van Kampen past en op deze manier ook de IJssel bij het festival betrekt.

“Het is voor ons een mooie manier om onze gasten weer te ontmoeten en mensen kennis te laten maken met ons schip en de mogelijkheden” vertelt Hans. Een schip dat overigens een hele geschiedenis kent met zijn leeftijd van ruim 80 jaar, iets dat u zeker terug zult zien tijdens het festival. “Natuurlijk gaan we nog niet teveel uitweiden over wat er aan boord te zien zal zijn, maar het past bij het geheel en bovenal bij ons” gaat Hans verder. “We hebben er met zijn allen ontzettend veel zin in; de sfeer, de ontmoetingen, het staat garant voor gezelligheid, en daar draait Jannes van Campen op.” Na een rondje door het schip kun je je die gezelligheid al helemaal voorstellen. De authentieke en knusse sfeer die het bruincafé benedendeks uitstraalt omarmt je meteen en voelt als een warm bad.

Het schip ligt op zijn eigen vertrouwde plek aan de IJsselkade, ter hoogte van Speksnijder, en zal vanaf de route via een poort te bereiken zijn. Middels een verlichte route kunnen de bezoekers even in het verleden van het schip duiken en wellicht ontmoeten ze de schipper en zijn bemanning. “We nodigen iedereen van harte uit aan boord en gaan er iets moois van maken. De voorpret is in ieder geval al in volle gang en het voelt goed om op deze manier een steentje bij te dragen aan dit prachtige evenement” besluit Hans. “We zien je graag op 16 of 17 december!”

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment