FS302596KAMPEN - Het Kampen Boys Choir zingt op zaterdag 23 december een Festival of Lessons and Carols in de Bovenkerk in Kampen. Net zoals in Cambridge begint het met één enkele jongenssopraan die - in processie - a capella het ‘Once in royal David’s city’ zingt. Daarna volgt het koor, waarna u de komende 75 minuten de mooiste Engelse kerstmuziek kunt beluisteren,omlijst door negen lezingen uit het kerstevangelie, deze keer gezegd door de jongens en mannen van het koor. Een aantal malen worden de aanwezigen uitgenodigd bekende Engelse Carols mee te zingen.

In navolging van de Engelse jongenskoren in de kathedralen en colleges weten de heldere jongensstemmen zich gesteund door kernachtige tenoren en bassen en mannelijke alten: de zogenaamde countertenors. Het magistrale orgel en de prachtige akoestiek van de Bovenkerk zijn bij uitstek geschikt voor deze muziek. Kortom: een Festival Lessons en Carols zoals in Cambridge.

Dit Festival of Lessons and Carols begint om 16.00 uur; de deuren gaan open om 15.15 uur. Kaarten à € 17,50 zijn online vooraf te bestellen via de website www.kampenboyschoir.nl of bij Read Shop Boekhandel Bos in Kampen Aan de kerk kosten de kaarten € 20,-. Jongeren tot 18 jaar hebben recht op een kaart van € 10,00, verkrijgbaar aan de kerk en de Read Shop.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment