gsmoudKAMPEN - Het Ichthus College daagt leerlingen uit voor een beter milieu. Aan de Jan Ligthartstraat 1 staat sinds 8 januari een Funky Phone Arcade waar kinderen hun oude elektronica kunnen recyclen en in ruil daarvoor een spelletje kunnen spelen.

Verloren grondstoffen
De school vertelt: "Iedereen heeft wel ergens oude elektronica rondslingeren, een oud telefoontje, een kapotte dvd-speler of een wekker bijvoorbeeld. Toch komt het er vaak niet van om deze elektronische apparaten - ook wel e-waste genoemd - weg te brengen. Ze blijven eindeloos op zolder liggen of belanden bij het restafval. Dat is zonde, want zo gaan grondstoffen verloren en kunnen deze niet meer worden benut voor hergebruik. In Europa wordt slecht één derde van het elektronisch afval gerecycled. Op het Ichthus vinden we dat dat beter kan en daarom willen wij ons samen met onze leerlingen inzetten om schaarse grondstoffen terug de kringloop in te brengen."

De Funky Phone Arcade
Iedereen die een telefoon inlevert wordt beloond met spelletjes op de Funky Phone Arcade. Deze ouderwetse spelkast (zoals waar je vroeger pac-man op speelde) is gebouwd van afgedankte apparaten: oude beeldschermen, opgeknapte computers en zelfs een wasmachine. In plaats van een muntje in te werpen, lever je een oude telefoon in om drie spellen te mogen spelen op de arcade.

Hoe werkt het?
Lever tussen 9 januari en 2 februari 2018 je afgedankte mobiele telefoon(s) in en doe een spel op de Funky Phone Arcade. Deze kast staat in de aula van IC1 (Jan Ligthartstraat 1, Kampen). Per ingeleverde telefoon krijg je drie credits, ieder goed voor één spel op de Funky Phone arcade.

Ook niet-leerlingen van het Ichthus College zijn welkom. Tijdens het Open Huis op vrijdag 26 januari kunnen ze samen met hun ouders, van 18.30 uur tot 21.00 uur om te komen kijken en spelen op de Funky Phone.

Kijk voor meer informatie over het Open Huis op www.ichthuskampen.nl. Wie meer wil weten over de Funky Phone en andere projecten van de E-waste Arvades, kijkt op www.ewastearcades.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment